Красота и мода

6 Известни паркове в Джамшедпур със снимки

Pin
Send
Share
Send


Джамшедпур е малък индустриален град с умерено население. Макар да не е толкова развита като метрото, тя е добре поддържана и предлага всичко, което може да се превърне в обикновен град. Това е като проект за домашни любимци на промишлеността Tata Steel, чиито растения се намират тук. Градът често се нарича Tata или Steel City. Макар и индустриален град, това място все още има зеленина. В този район могат да се намерят редица паркове и езера.

Удивителни паркове в Джамшедпур с изображения:

Нека да разгледаме най-добрите паркове в джамшедпур.

1. Юбилейният парк:

Tata Steel е имал много общо с развитието на Jamshedpur. Един от нейните приноси е в разкрасяването на града. Първият парк, който Тата Стоун подари на града, беше Юбилейният парк. Той е открит от първия министър-председател на Индия Пандит Джаваарлал Неру и по този начин е на възраст години. Това е отлично място да прекарате успокояваща вечер или да отидете на сутрешна разходка. Паркът разполага с отделен детски парк с люлки и други развлекателни маршрути. Има фонтани и буйни розови градини, които допълват очарованието му. Често се срещат колоездачи, бегачи, проходилки и подобни на тях хора.

2. Зоологически парк Tata Steel:

Този парк е още един пример за това колко добре компанията Tata помага да се поддържа баланса в природата. Разположена в близост до стоманодобива, буйната зеленина и разнообразната дива природа на този парк спомага за компенсиране на замърсяването и дима, които растението причинява. Самата зоологическа градина е отлично място за спокоен пикник. Разходка около Юбилейното езеро или по пътеката на Природата е отличен начин да успокоите нервите си. Сафари паркът в зоологическата градина ви позволява да се возите през защитената зона на парка, където можете да наблюдавате животните, които се наслаждават на живота си в естествената им среда!

Виж повече: Водни паркове в Лудхиана

3. Увеселителен парк Jubilee Nicco:

Това е първият увеселителен парк, който ще бъде отворен в района и по този начин е благодат за децата на Джамшедпур, които преди това са чували за такива вълнуващи разходки в увеселителните паркове на метрото. Паркът включва забавни и приключенски разходки като въртене на вятъра, буйни коли, търкаляне до луната, езда на дерби, каране на гъсеница и 75-метров плъзгач. За разлика от увеселителните паркове на метростанциите, които имат много цвят, заедно с бетон, този парк предлага зелени хълмове и сини водни тела, които придават естествен чар на околната среда. Това е най-доброто място да прекарате неделя с семейството си.

4. Парк Sir Dorabji Tata:

Това е един от най-красивите паркове в Джамшедпур. Тук се разкриват буйни зелени полета с цветни цветя, които разпръскват земята, а свежият им мирис гори на вятъра. На това основание се провежда прочутото ежегодно шоу на цветя на Джамшедпур. Брилянтно осветените фонтани, които се активират всяка вечер, допълват очарованието на мястото. Паркът е разположен около района на стадиона Кийнан и е място, което си струва да се посети. Това са прекрасните паркове в джамшедпур.

Виж повече: Водни паркове край Вадодара

5. Парк Бхатия:

Разположен по бреговете на Subarnarekha или река Kharkai, това е друг отличен парк, присъстващ в Jamshedpur. Паркът е зелен и много привлекателен за окото. Маникюрните тревни площи и добре поддържаните цветни лехи влошават естетическия й смисъл. Това е безопасно място, където децата ви могат да се разхлабят. Засенчени дървета и конкретна пътека го превръщат в подходящо място за прекарване на вечерта или за отиване на сутрешната разходка.

Виж повече: Увеселителни паркове в Бангалор

6. Детски парк в Юбилейния парк:

В Юбилейния парк е създаден отделен парк. Това е един от най-любимите места на повечето деца в града. Освен люлки, пързалки и други подобни развлечения, паркът предлага всичко, за което детето би мечтало в парка на мечтите си. Фъстъци, розов захарен памук, сладолед и други подобни се продават от продавачите в парка. Той дори има пързалка!

Pin
Send
Share
Send