Красота и мода

Топ 9 подправки, за да се избегне по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Тъй като средновековните времена вярват, че някои подправки и пикантна храна могат да причинят неприятности по време на бременността. Вие сте прекалено жертва на тази вяра и се опитвате да избегнете всички извън храната. Но все още остава въпросът кои подправки да се консумират и кои подправки да се избягват по време на бременност.

Подправки за избягване по време на бременност:

1. Сминдух:

Консумацията на семена от сминдух има обратен ефект върху матката и следователно не е препоръчително да се консумира от бременни жени. Също така приемането на тези семена чрез мухарна може да предизвика подуване на корема, проблеми с киселинността, газови проблеми и диария. може също да доведе до забавяне на растежа при децата.

2. Чесън:

Чесънът е потенциално токсичен и поради това не е препоръчително да се консумира по време на бременност. Гарлич има право да причини телесни повреди както на вас, така и на вашето бебе, тъй като това може да причини кървене и киселини.

3. Мента:

Чай от мента помага за релаксация на матката, но това увеличава риска от спонтанен аборт, като също така прилага ментово масло през тези времена, което може да причини менструация и затова се препоръчва да бъдете особено предпазливи, преди да използвате мента, която е налична във всякаква форма. и неговите продукти.

Виж повече:WhileСинарт по време на бременност

4. Асафетида:

Asafetida може да се определи като редовен подправка на пазара лесно, но това е строга не по време на бременност, тъй като консумацията на тази подправка може да доведе до спонтанен аборт.

Подправки, които трябва да се избягват в дългосрочен план:

Ето списък на подправките, които не трябва да се ядат по време на бременност, сега се придвижваме към подправките, които не могат да причинят вреда на тялото и могат да се консумират безопасно по време на бременността.

1. Джинджифил:

Джинджифилът се смята за един от най-безопасните подправки, които могат да се консумират лесно.Той също е ефективен домашен лек за лечение на сутрешното гадене, повръщане и замаяност, което е често по време на бременност.

2. Куркума:

Куркумата е една от подправките, която при консумация е изключително полезна. Турмеринът със своите хранителни стойности е болкоуспокояващ и може също да бъде добър агент за лечение на кожни проблеми и ви помага да получите светеща кожа. Той също така действа като естествен детоксикатор и помага за намаляване на оксидативния стрес.

Виж повече:Това кисело мляко е добро за бременност

3. Кардамон:

Кардамон никога не може да дойде в списъка ви с подправки, за да се избегне употребата на аромати на кардамон или чай по време на бременност, които могат да ви помогнат да победите гаденето и общата слабост и те също са безопасни.

4. Черен пипер:

Черният пипер е богат на хром и също така помага за предотвратяване на диабет или сърдечни заболявания. Ако увеличите консумацията на черен пипер, това ще доведе до увеличаване на хрома и следователно ще помогне за намаляване на шанса за диабет.

5. Chives: t

Дребен лук са естествен агент, богат на фолат. Бременните жени се нуждаят от фолиева киселина за развитието на мозъка на плода, клетъчното делене и други развития на тялото. Ако имате достатъчно нива на фолиева киселина в диетата си, това може да предотврати дефектите на нервната тръба.

Виж повече:Миди по време на бременност

Сега, когато знаете какво да избягвате и какво да имате, готвенето трябва да бъде блаженство за вас, докато вие оставате добре информирани за ползите от това, което консумирате, както и за опасностите от това, което трябва да избягвате и защо.

Гледай видеото: The Things Dr Bright is Not Allowed to Do at the SCP Foundation (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send