Красота и мода

Как да медитираме ежедневно?

Pin
Send
Share
Send


Ежедневната медитация е практика, която хората правят, за да поддържат духовността си и да поддържат здрав ум. Медитацията е преди всичко религия, както се практикува от християните, Юда, будистите, мюсюлманите и индусите. Хората от Източната религия практикуват медитация главно заради духовно просветление и здраве, докато хората от Западната религия наблягат повече на това да подобрят мислещите си способности и да намалят натиска.

Познание за медитация:

Медитацията е част от хората от последните 1000 години. Първоначално е започнало да фокусира духовна тайна и святост, но в последно време става все по-популярна поради способността си да освобождава стреса. Медитацията дава на човек състояние на релаксация и им помага да се съсредоточат върху живота по-добре. Той също така помага на хората да преодолеят задръстените мисли и да направят живота по-опростен. Тя помага на човек да има по-добър живот както физически, така и психически.

Как да медитираме?

Медитацията е термин, който конкретно означава спокойно състояние на съществуване. Тя се е развивала от много векове и в различни сфери на живота, като религии, психологии, философии, наука и др. Има няколко написани по-долу, които да ви помогнат да изберете с какво можете да отидете:

Мантрова медитация:

Този тип медитация се практикува, за да се повтаря тихо определена фраза или дума, която да ви държи съсредоточена върху това нещо и да ви помогне да избегнете разсейващи мисли. "Ом" е много често срещана дума, която се използва за тази медитация.

Виж повече: Медитация за увеличаване на концентрацията

Медитация с водач:

Водената медитация включва ръководства или учители, които ви помагат да медитирате, като ви помага да създадете образ или визуален поглед в умовете ви за места и неща, които могат да ви накарат да се почувствате отпускащи. Може да почувствате нещо, да подушите миризма, да чуете звуци или да визуализирате самотата, която ще ви даде много спокойно състояние на ума.

Йога:

Йога включва поредица от пози на тялото във форми на упражнения, които хората правят, за да повишат своята гъвкавост. Йога помага на хората да запазят спокоен ум и да направят фокуса си силен. Това изисква много умения и баланс, за да се изпълняват правилно упражненията. Това е много добър метод за отслабване.

Замислена медитация:

Замислената медитация се основава на мислите на ума. Става дума само за осъзнаването на живота и това, което животът носи със себе си, например обстоятелствата и способностите да се справяме със ситуации. Вие се фокусирате върху дишането, тъй като това е това, което правите, докато медитирате, също така се фокусирате върху мислите и емоциите.

Виж повече: Медитация Съвети за начинаещи

Медитация на фокуса:

Медитацията на фокуса е фокусиране върху определен обект и медитация. Това може да е дърво, горяща свещ, плод или замислена картина или образ, които могат да ви накарат да мислите за живота, както духовно, така и практически.

Чи Гонг:

Чи Гонг е традиционен метод за изцеление от китайците. Тя включва медитация, физически упражнения и дихателни упражнения. Тази форма на медитация ви помага да се възстановите и поддържате баланс.

Тай чи:

Тай Чи е форма на китайско бойно изкуство. Има серия от пози и движение, които човек практикува, докато медитират. Нуждае се от много дълбоко дишане и концентрация, за да се поддържа тънка линия между медитация и движение.

Виж повече: Релаксационни техники за стрес

Предимства на редовната медитация:

Медитацията ви дава мирен ум. Имате възможност да преодолеете стресовите ситуации. Той изгражда вашата концентрация и фокус. Той също така намалява възможностите за проблеми като депресия, астма, безсъние, рак, алергии, проблеми със сърцето, умора и т.н. Освобождаването на негативност е също много важно предимство на медиацията, която е жизненоважна за стремежа към днешния свят.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Медитация на Будическите Колони Buddhic Column Bulgarian (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send