Красота и мода

7 Известни паркове в Индор със снимки

Pin
Send
Share
Send


Често описван като търговска столица на щата Мадхя Прадеш, Индор е център на всякакви търговски дейности. Въпреки че не е изключително известен като туристическа дестинация, той все още има няколко интересни места, които да бъдат посетени. Намира се в близост до платото Малва и по този начин има скалист терен в някои райони. Населението тук е високо и това е причина за голяма част от шума, който се вижда тук. В града има редица зоологически паркове, градини и т.н.

Красиви паркове в Индор с изображения:

Ето списък на няколко от тях.

1. Регионален парк Пиплияпала:

Разработен от Индор Развитие орган (IDA), този парк е известен също като Atal Bihari Vajpayee Регионален парк. Тя обхваща площ от около 120 акра земя, която включва изкуствено езеро. Каналът се простира из целия парк, започвайки от една точка на езерото и го посрещайки на противоположния край. В парка има и различни видове фонтани. Селото на художниците също е невероятно! френските градини, градината на биоразнообразието и зоната за лодки са допълнителните предимства.

2. Приключенски парк Safari:

Това е редовен парк с редица приключенски разходки в околността. Често се използва от училищата за планиране на екскурзии и други комисии и клубове. Това е идеалното място за пикник с децата си. Ездата ги държи заети и живописна красота ви позволява да се отпуснете и да се насладите на времето също.

Виж повече: Водни паркове в Ахмедабад

3. Парк Камла Неру:

Това е зоологически парк и често се нарича зоопарк Индор. Влизането тук се плаща, въпреки че таксата не е твърде висока. Паркът служи за образователни цели за децата на града и за отдих на техните родители и туристи. Той също така се оказва добро място за пикник, ако сте любител на животните. Някои от дивите животни, които могат да бъдат намерени тук, включват бялата тигрица. Паркът предлага не само невероятни гледки на тези диви животни в родния им хабитат, но и други развлекателни дейности като разходка с бъги, езда на пони, вози на слонове и дори камила. Като цяло, това е интересно място за посещение.

4. Meghdoot Upvan:

Meghdoot Upvan е един от най-красивите градини на този град. Намира се в близост до увеселителния парк Mangal Merry Land. Има танцуващи фонтани, красиво озеленени градини, цветя, тревни площи и очарователно осветление за вечерта. Това е добро място да отидете на сутрешна разходка или да вземете децата си просто да се отпуснете.

Виж повече: Парк в Чандигарх

5. Chhatri Bagh:

Чхатри е индийската дума за сенниците, които са били използвани като сенки за благородници и членове на роялти, когато те са избрали да пътуват извън дворцовите си къщи. Chhatri bagh е, както подсказва името, пълно с такива сенници. Тя е построена в памет на династията Холкар. Всеки chhatri в парка бележи погребението на крал или кралица Holkar. Вечерта всички сенници се осветяват и се задвижва красив фонтан. Това е обща туристическа дестинация.

6. Приключенски парк Somanipuram:

Този парк има голямо разнообразие от развлекателни дейности. Разполага с игрище за крикет, волейболно игрище, мини скок, къмпинг, известен като град на палатка, езеро с водопад и още много други атракции! Той дори предлага спорт на закрито, като тенис на маса и басейн. Това е отлично място да прекарате уикенда в. Можете да направите катерене по стени, спускане на рафтове, водна зорбинг, скокове с бънджи, гребане или дори да играете боя с топки! Паркът предлага инструктори и има подръчни специалисти, така че по всяко време няма опасност за вашата безопасност.

Виж повече: Парк в Гувахати

7. Tafreeh Agro Park:

Този парк е разположен сред ферма с площ от 40 акра. Осигурява успокояваща естествена обстановка, която ще ви помогне да се отпуснете и да се успокоите, тъй като оставяте шума на града само за един ден.

Pin
Send
Share
Send