Красота и мода

Техники за медитация на Самарпан

Pin
Send
Share
Send


Медитацията на Самарпан е форма на медитация, която е преподавала Шри Шивкрупан и Свами. Това е практика, която ни обединява с Универсалната Енергия. Ако го практикувате правилно, ще получите енергията на Кундалини. Това е връзката с Божествената енергия, която трябва да усетим отвътре. Това ни кара да забравим напълно нашето физическо съществуване и да станем човек, който е пълен с Всемирно съзнание. Това е моментът, в който започваме да усещаме различно чувство за щастие и позитивната атмосфера започва да се натрупва, когато започне да тече универсалната енергия.

Виж повече: Предимства на християнската медитация

Самарпанските медитативни техники за практикуване:

  • Медиацията на Самарпан е доста проста за практикуване. Това означава да се предадем на Божествената енергия, докато седим да медитираме. Отпускаме нашето его, желание, мисли, съжаление и всяка пречка, която ви пречи да медитирате.
  • Започваме да скандираме мантра с концентрация, основана на коронната чакра, която е върху главата ни. Оставаме в мълчание и излизаме с молитва за вселенски мир. Това кара сърцата ни да се чувстват чисти и да вървим напред в духовността.
  • Седнете удобно и кръстосайте краката си, докато седите на пода. Затваряш очите си и започваш да се отклоняваш от всички външни обекти.
  • Най-доброто време за тази медитация е преди изгрев слънце, защото това време атмосферата е спокойна и нямате никакви негативни мисли в ума си. Можете да се концентрирате по-добре да се събудите от сън и след това да започнете деня си.
  • Излъчващата енергия се разпръсква по цялото тяло и вие ще останете спокойни, дори когато извършвате ежедневните си задължения.
  • 3.30 до 9 часа е най-доброто време за тази медитация. Въпреки това можете да медитирате по всяко време между 3.30 и 22.00 часа, ако не можете да се събудите толкова рано.
  • Можете да медитирате два пъти дневно, веднъж сутрин и веднъж вечер, което ще успокои още повече ума ви и ще направи вашето усещане светло и щастливо.

Виж повече: Как да медитираме Брахма Кумарис

Ползите от медитацията на Самарпан:

Редовната медитация ще даде пълен баланс в живота ви и когато човек е балансиран, те са напълно божествени. Те получават способността да растат физически, психически, емоционално, социално и разбира се духовно. Те започват да гледат на живота по-добре и са наблюдатели. Те започват да учат повече и да говорят по-малко и да придобият нов опит, опитвайки се да разберат какво е животът.

Физическа помощ:

Тъй като нивото на медитация продължава да се подобрява с времето, скоро ще се почувствате напълно свободни. Вие ще бъдете свободен от болести и ще има повдигане в имунната ви система. Вие ще започнете да имате здраво тяло и ще бъдете спокойни и композирани.

Мислено:

Тя ви помага да се освободите от психични проблеми като стрес, притеснения, напрежение, тревожност, вина, чувство на неудовлетвореност и депресия. Искаш да освободиш ума си от лошите инциденти на лошите и притесненията, които държиш за бъдещето. Вие просто бихте искали да се насладите на настоящия момент в мир.

Емоциите:

Вие сте повече от емоционална личност, където се отказвате от всички негативни мисли и ставате любезни към хората, в които живеете.

Виж повече: Как да направим пирамида за медитация

Социално:

Вие сте доволни и спокойни. Вие сте щастливи и приемате всичко наоколо по позитивен начин. Можете да работите и да бъдете по-успешни в това, което правите. Вие взаимодействате с хората и те получават позитивността ви.

духовност:

С медитация получавате състояние на замисленост и постепенно изпитвате вибрации на душата си. Започвате да усещате духовност и това води до себереализация. Приближаваш се към Бога и усещаш божествената сила.

Източник: Медиация Самарпан, 1.

Гледай видеото: Пробуждение Кундалини часть 1 (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send