Красота и мода

Диаграма на височината в килограми

Pin
Send
Share
Send


Ние сме уникални тела:

Нито две тела изглеждат еднакво. Винаги има много лека, но забележима разлика в човешките същества. Това ги прави уникални и различни по свой начин. Също така ще има разлика в собственото семейство. Вашите братовчеди или дори братя и сестри ще имат различни състави на тялото, като се изключат няколко очевидни генетични прилики. Ако това не беше така, по-светлата страна щеше да изглежда като модели на пистата и никой никога нямаше да бъде с наднормено тегло.

Значение на тази таблица

Диаграмите за височина и тегло имат за цел да наблюдават растежа на човешкото тяло. Тя започва от нашето детство, когато се използва за проследяване дали детето се развива по предназначение или не. Всяко отклонение и леки промени бяха забелязани от педиатъра, който би предположил по-нататъшно действие.

Когато пораснем, тялото ни продължава да остарява, но височината ни спира да расте след определена възрастова граница. Но теглото е такъв параметър на тялото, което продължава да се колебае през целия ни живот. Самата тази флуктуация е показател за нашите органи по отношение на възможните бъдещи рискове, на които тялото ще бъде податливо.

Така че ние използваме тези параметри, за да оценим няколко показателя на тялото, които помагат да се посочи дали тялото е най-здравословното или не. Без тази таблица по-нататъшните техники за анализ не биха могли да работят.

Виж повече:India Обувки за увеличаване на височината Индия

Индикатори за телесно тегло:

Макар да знаем, че мускулите ни тежат повече от мазнините в тялото ни, не бива да се пречи на теглото ни. Някои от тях всъщност са теглото на водата, което се губи, когато е студено и което може да се натрупа с горещо и влажно време. Но нашите машини за претегляне трудно могат да разберат разликата. Често разглеждаме различни показатели, за да покажем дали настоящият ни начин на живот е подходящ за идеалното ни тегло или не.

BMI (индекс на телесна маса):

Най-често използваният и широко използван индикатор е ИТМ или индексът на телесна маса. Това е уникален и лесен определящ фактор дали сме поднормено тегло или затлъстяване. В метричната система начинът да се изчисли това е чрез разделяне на теглото ви в килограми на квадрата на височината в метри.

Резултатите от горната формула ще се интерпретират въз основа на следния диапазон

Въпреки че е лесно да се изчисли, той не служи само за обща цел да идентифицира идеалното тегло на индивид по отношение на неговата височина. Въпреки това той пренебрегва мастния процент на тялото, който е необходим за определяне на здравето на човека. Така че за тази оценка един висок картоф на дивана ще бъде по-здравословен човек в сравнение с боксьор със същата височина.

Той също така игнорира значението на съотношението на талията към бедрото, което говори за плодовитостта и здравето на сърцето и също така игнорира концепцията за плътност на костите. Силно засегнатият от остеопороза човек все още ще бъде по-здрав от домакиня, която набира тегло поради хормонални нарушения.

Вижте още: Използване на обувки за увеличаване на височината

Процент телесни мазнини:

Знаейки процента на телесните мазнини ще ви помогне да откриете различни детайли. Вие просто разделяте теглото на вашите мазнини на общото тегло на тялото и сравнявайте резултата с диапазона според тази таблица.

Това е много по-добро и ефективно средство за оценка на бъдещите рискове, с които тялото се сблъсква по отношение на увеличаването на теглото им по отношение на мазнините. Това дава по-добро ръководство за здравето на сърцето и нивата на холестерола. Тя може също така да предложи капацитета за съхраняване на мазнини на нашите тела по отношение на вида дейност, която извършваме. Това е много подробен подход, който помага да се ограничат резултатите.

Така килограмите, които претегляме, служат за много по-голяма цел за нашето здраве, отколкото обикновено приемаме.

Виж повече:Y Дали Йоко Височина увеличава работата

Източник на изображения: 1.

Гледай видеото: Anil Ananthaswamy: What it takes to do extreme astrophysics (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send