Красота и мода

Нада йога асани и ползи

Pin
Send
Share
Send


Нада Йога включва слушане на вътрешните и външните звуци на света около вас, които ще генерират усещане за мир и спокойствие. Това е експериментална форма на йога, която се нуждае от много време, преди да можете да я отведете на професионално ниво. По-долу е споделено основното разбиране за Нада Йога.

Ползи от Нада Йога Асани:

Видове нада йога:

Съществуват четири вида нада йога, а именно Vaikhari, което означава звуков звук, Madhyama означава звук, Pashyanti означава подсъзнателен звук и Paranada означава трансцендентен звук. Те са най-важните аспекти на тази форма и водят до чувство за единство, хармония, мир и братство.

Приготви се:

Преди да започнете практиката си, трябва да се подготвите добре. Изберете място в къщата, което е удобно и спокойно. Изберете подходящ йога мат или кърпа, на която ще трябва да практикувате асаните си. Седнете кръстосани на крака и започнете с вашата йога сесия на Нада.

Виж повече: Йога в Аюрведа

медитация:

Нада йога е за медитация. За това трябва да затворите очи и да се концентрирате върху дишането си. Вдишайте и издишайте с ръце поставени на коленете. Уверете се, че седите кръстосани крака, докато медитирате. Винаги можете да започнете вашата медитационна сесия, като слушате някаква мека и спокойна музика. Това ще ви помогне да се чувствате положително и спокойно.

Какво не трябва да правите:

Важно е да знаете какво трябва и какво не трябва да правите, докато практикувате Нада Йога. Първо, не отваряйте очите си. Това ще ти развали мира. Второ, не слушайте силна музика, докато медитирате. Умът ви естествено ще се различава в различни посоки. И трето, запазете определено време за практикуване. Честата промяна на времето не се счита за добър навик за йогите.

Виж повече: Ом по йога

Предимства на Нада Йога:

Има няколко предимства на Нада Йога. Тя увеличава способността ви за мислене и ви помага да изпитате щастие, радост и мир. Той подмладява сетивата ви и ви помага да се концентрирате по-добре в живота. Вашето тяло, ум и душа са спокойни и вашата личност е подобрена.

Защо трябва да практикувате Нада Йога?

Човек трябва да практикува Нада Йога, защото осигурява облекчение от стреса, безпокойството и напрежението, които човек може да почувства през целия ден. Тя има собствена магия и тези, които практикуват това, ще могат да се свържат с това. Тя ще ви освежи и ще ви помогне да живеете живота си пълноценно всеки ден.

Виж повече: Йога Дживамукти

Нада Йога сесии:

Сесиите на Нада Йога продължават от десет до петнадесет минути. Всичко, което трябва да направите, е да седнете и да се съсредоточите върху музиката, която ще се възпроизвежда във фонов режим. Най-добре е да слушате една и съща музика за известно време. След като направите този навик, ще можете да чуете както външните, така и вътрешните звуци отвътре. Той ще докосне вашия вътрешен дух и ще ви помогне да изострите уменията си за наблюдение и слушане.

Практикуване на Нада Йога:

В Нада Йога човек е обучен да се фокусира върху звука на музиката. Тя ви дава възможност да избирате от различни стилове като индийската класика до звуци от естествени неща, като напръскващата птица. Той предизвиква чувство на щастие и спокойствие и ви помага да медитирате по-добре.

Нада йога ли е ключ към щастлив начин на живот?

Нада Йога определено е една от най-важните стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате свободни и спокойни. Но това определено не означава, че не трябва да се фокусирате върху нещо друго. Здравословната балансирана диета и добрите навици също трябва да създават спокойствие отвътре.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9.

Гледай видеото: Уджай дишане - успокоява и концентрира ума (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send