Красота и мода

Топ 9 ползи за здравето на Arugula

Pin
Send
Share
Send


Също известен като „градинска ракета“, смирената рукола има много ползи за здравето, които предлага на всички. Това е кръстоцветен зеленчук с възхитителни хранителни вещества в тях, и е известен с пикантния пикантен аромат, който издава, когато в него са вкопани зъби. Рукола прави прекрасна салата, вкусна и пълна със здравословни продукти, като минерали и витамини. В руколата има и други задължителни съединения, които бихме искали да споделим и с вас.

Така че без много шум, нека да разгледаме предимствата на скромната рукола. Затова, моля, прочетете и бъдете добре информирани за същото.

Ползи:

1. Ако бихте искали да намалите теглото си и да намалите линията на талията си, хванете и дъвчете на прекрасната рукола. Това е така, защото вегетарианската храна има много ниски калории. Така че, дори и да имате чаша рукола всеки ден, това не би ви направило дебел. Здравните експерти и тези, които искат да достигнат скоростта нула скоро, трябва да мислят за чаша рукола всеки ден

Виж повече: Ползи за здравето от маруля

2.Problems Имате ли проблеми с дефекациите всяка сутрин? Ако отговорът е „ДА“ и вие сте нахранени с ядрото с лекарства и слабителни, за да помогнете със същото, опитайте рукола. Това е така, защото рукола има много фибри, което помага при храносмилането. Храносмилателният тракт се нуждае от влакна, които биха помогнали за абсорбирането на водата, а също и за лесно изтичане на червата.

3. Противораковият агент е рукола, казват експерти. Съединенията, открити в скромната рукола, биха помогнали на хората да останат далеч от лапите на рака. Това е така, защото вегетарианската храна има много фитохимикали и е богата на антиоксиданти. И двете, които ние познаваме като супер гладиатори, когато става въпрос за работа, за да победят щетите, причинени от свободните радикали, които остават непроверени, ще позволят на раковите клетки да промотират себе си и да растат. Arugula помага на тялото да остане в безопасност от рак на простатата, гърдата, шийката на матката, дебелото черво и яйчниците.

4.Ula Arugula е богата на фолиева киселина, казват експерти. Фолиевата киселина е много важна за жени, които са бременни или кърмят в момента. Това е киселина, която също помага на жените по време на раждане и също така помага на плода да расте силно, без никакви дефекти, свързани с раждането или тръбата. Има и много витамини в рукола, като витамините от група Б. Наличието на пантотенова киселина, В6, рибофлавин, тиамин и други витамини от група Б помага на клетъчното функциониране на много високо ниво в организма, твърдят здравни експерти.

5. Човек би имал много витамин К, идващ в тялото им, когато консумират рукола на дневна база, казват експерти. Това е така, защото мъжете се нуждаят от деветдесет микрограма, а жените се нуждаят от почти два пъти повече от това, казват експерти, които биха донесли всички количества витамин К, необходими за доброто функциониране на организма. Калцият в организма трябва да се абсорбира и когато витамин К е около, той ще се абсорбира добре. Това помага и при укрепване на костите и остеротрофични дейности. Известно е също, че витамин К намалява и невронните увреждания в мозъка и следователно ругулата трябва да се дава на тези, които страдат от алцхаймер и деменция.

Виж повече: Ползи за здравето на кайсия

6. За добър растеж на очите и зрение, човек трябва да консумира много рукола заедно с други храни, които имат витамин А в тях. Вегетарианската храна има достатъчно витамин А и бета каротин, които биха помогнали за по-добро зрение и предотвратяване на загубата на зрение, когато остареем. Витамин А също ще запази организма от рак на белия дроб, кожата и други части на тялото. Затова имайте чаша рукола от днес

7.Ula Arugula има достатъчно витамин С в тялото, което е достатъчно мощно като антиоксидант, за да се грижи за цялостното здраве и благополучие, казват експерти.

8. В рукола има много хлорофил, което е важно, тъй като много минерали и витамини идват в тялото чрез такива източници, твърдят диетолози. Това помага на повече от триста метаболитни функции в нашата система, а хлорофилът помага да запазим телата ни безопасни от афлатоксините. Ако афлатоксините, които изглеждат като малка мухъл, не се държат под контрол, това може да промени ДНК в тялото, което води до рак и увреждане на черния дроб, както и

9. Има много каротин, лутеин и зеаксантин в рукола, което би било чудесно като антиоксиданти в тялото. Това би помогнало за предотвратяване на заболяванията на очите, като макулна дегенерация. Това са и антиоксиданти, които биха ни помогнали да сме свободни от рак, казват експерти.

Виж повече: Ползи за плодове Bael

Други облаги:

Arugula има следните минерали:

а. калций
б. мед
° С. Желязо
д. магнезий
д. манган
е. фосфор
гр. калий
ч. селен
аз. натрий
к. цинк

Още един аспект на това защо трябва да имате рукола е, че в него има оксалати, което е важно за тялото. Това е минерал, намиращ се в много зелени зеленчуци на листните видове, и носи много калций в тялото.

Има много рецепти на рукола, достъпни онлайн за избор. Но ако имате собствени рецепти, като сокове и салати от рукола за споделяне, бихме искали да чуем от вас.

Това бяха деветте най-добри причини, поради които обичаме рукола. Ако искате да споделите някои от вашите съвети и идеи с нас, моля, пишете или коментирайте по-долу. Ние обичаме да чуваме от вас, както обичаме да споделяме с вас.

Източник на изображението: Shutterstock

Гледай видеото: Our Miss Brooks: Exchanging Gifts Halloween Party Elephant Mascot The Party Line (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send