Красота и мода

Топ 9 Ползи от слива по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността е фаза, в която трябва да се вземат всички грижи. Добрата и питателна диета е първият приоритет за майката и бебето. Всички хранителни продукти може да не са съвместими с промените, през които тялото преминава по време на бременност. Има много хранителни продукти, които бременните майки се тревожат за консумацията по време на тази фаза. Чудили ли сте се, дали сливата е добра за бременност?

Вашата диета по време на бременност трябва да съдържа много плодове и сокове. Слива трябва да е една от тях. Той има много ползи за здравето. Яденето на сливи по време на бременност може да облекчи усложненията на фазата и дори след нея. Ето няколко ползи от плодовете на сливи по време на бременност.

Предимства на сливата по време на бременност:

1. Предотвратяване на преждевременна заетост: t

Съществува общ страх сред бременните жени за преждевременно раждане. Преждевременните раждания могат да бъдат болезнени и дори да доведат до мъртво раждане. Сливите съдържат добро количество магнезий. Съдържанието на магнезий в тях може да отпусне мускулите ви. Това от своя страна може да помогне за избягване на преждевременни контракции и раждане.

2. Абсорбция на желязо:

Сърцето изпомпва допълнителна кръв по време на бременност, за да отговори на нуждите на растящото бебе, което от своя страна може да доведе до анемия. Сливите съдържат витамин С, който е от жизненоважно значение за по-доброто усвояване на желязото от редовната ви диета.

3. Профилактика на запек и хемороиди:

По време на бременността допълнителните хормони и нарастващата матка могат да поемат огромен удар върху храносмилателната система на майката и да я направят много бавна. Поради това, проблеми като подуване на корема, запек и хемороиди са много чести. Сливите са пълни с фибри, което помага за облекчаване на движението на червата, като по този начин се чувствате по-добре.

Виж повече:FruitПърва плод по време на бременност

4. Премахване на стреса и умората:

Бременността кара майките да се чувстват слаби, уморени и изтощени от енергия. Тъй като енергийните нива удрят дъното, повечето очакващи майки трудно могат да водят нормален живот. Добавянето на сливи към бременността ви е чудесен начин да получите енергия и да останете активни, тъй като са богати на антиоксиданти и калий. Това е голяма полза от сливи по време на бременност.

5. Подобряване на здравето на костите:

Бременността може да засегне костите на майката, тъй като нероденото бебе се нуждае от здравословно снабдяване с калций за развитието на собствената си скелетна структура. Ето защо лекарите предписват калциеви добавки по време на бременност. Сливите са органични алтернативи, тъй като са много богати на витамин К, който заедно с калций и витамин D поддържа здравите кости.

6. Увеличаване на имунната система:

Болести като грип, простуда, диария и т.н. може да не изглеждат сериозни в нормалните дни. По време на бременността, дори най-често срещаните заболявания могат да имат сериозни последствия. Сливите съдържат витамин С, който значително спомага за укрепване на имунната система и запазва общите заболявания.

Виж повече:Това е помело, подходящо за бременни жени

7. Превенция на съсирването на кръвта:

Известно е, че яденето на сливи по време на бременност предотвратява съсирването на кръвта поради плодовете, съдържащи здравословна доза витамин К.

8. Управление на гестационен диабет (GD):

Повечето бременни жени имат общ проблем с гестационния диабет. За да избегнете GD, трябва да се уверите, че вашата диета се състои от храни с нисък гликемичен индекс. Сливите по време на бременност са едни от най-добрите плодове, които можете да консумирате за предотвратяване или управление на гестационния диабет, поради техния значително нисък гликемичен индекс.

9. Регулиране на кръвното налягане:

Прееклампсията или високото кръвно налягане могат да имат вредни последици и може дори да се окажат фатални по време на бременност. Сливите съдържат калий, който може да регулира кръвното налягане. Сливите имат високо съдържание на фибри, което може да помогне за намаляване на риска от прееклампсия.

Виж повече:Ach фистаци по време на бременност

Има няколко странични ефекта от консумацията на сливи по време на бременност. Като имат високи оксалати, те могат да увеличат шансовете на камъни в бъбреците. Те имат нула калории, което не е идеално за майката или бебето. Така че, слива ли е добра за бременност? Въпреки няколкото негативи, сливите определено са здравословно допълнение към бременната ви диета.

Гледай видеото: Обсебващият целулит - отървете се от него (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send