Красота и мода

Янур Сирсасана - Как се правят и ползите

Pin
Send
Share
Send


Янур Сирсасана идва от думите на санскритския дух Яну, което означава knee и sirsa, което означава head и асана, което означава pose . Подобно на много други предни завои, Janu Sirsasana се счита за възстановителна поза поради успокояващия си ефект. Също така се казва, че отново енергизират тялото, облекчавайки стреса и тревожността. Събуждането в 6 часа сутринта и бързането към фитнеса е наистина трудна работа, особено когато трябва да бързате обратно точно във времето за вашия офис или училище. По това време наистина желаете да пропуснете фитнес за днес, но новото поколение се фокусира повече върху здравословния начин на живот и изграждането на тялото - чума, която изненада нацията. Около това време, замяна на фитнес с сутрешна йога ще направи добре. Всъщност йога е бавно дишащо упражнение, което енергизира и задоволява ума ви, а не само тялото ви. В днешната статия ще говорим за една такава йога и ползите, които можете да извлечете от нея.

Съвети за начинаещи (Еднокрачен преден завой):

Janu Sirsasana (Еднокрачен преден завой) е предизвикателна поза, особено за начинаещи. Това може да отнеме доста време, за да може бедрата, долната част на гърба и прасците да се отворят достатъчно, за да позволят пълното движение на тези асани. Ключовото нещо, което трябва да се отбележи, докато правите тези асани, е да развиете определено ниво на търпение, тъй като всеки вид агресия, показана по време на практиката на тези упражнения, само ще доведе до възпламеняване, което ще доведе до наранявания.

Янур Сирсасана (ръководител на Йога поза на коляното):

Йога Sirsasana йога е известен също като главата до коляното поза, произтичащи от самата структура на йога поза. Това е най-вече упражнение за разтягане, не само за вашето външно тяло, но и за интериора на тялото ви. Едно основно отхвърляне, което идва заедно с това е, че трябва да изпълнявате стриктно този йога празен стомах за най-добри резултати.

Виж повече: Предимства на Jathara Parivartanasana

Как да го направим?

 • Започнете с полагане на йога мат и седнете на него с протегнати пред вас крака.
 • Уверете се, че гръбначният ви стълб е прав и шията ви е подравнена към мозъка ви. Докато седнете с опънати крака, пръстите ви трябва да сочат нагоре, докато изправяте крака.
 • Сега огънете единия крак, кажете правилния път чак до слабините си. Вашето дясно коляно трябва да стърчи, докато дърпате краката си обратно.
 • Накарайте пръстите си да се докоснат до вътрешната част на бедрото на левия крак, докато сега издишате достигайки до опънатата крака.
 • Сега, с дланта си, хванете се за пръстите на краката, докато се огъвате до коленете си, челото ви докосва коленете ви.
 • Човек може да задържи дъха на този етап или да продължи с дълбоки вдишвания.
 • Веднъж направено, отдръпнете се от позицията и след дълбок дъх започнете с другия крак.

Виж повече: Маймуна поза

Ползи от Яну Ширсасана Йога:

Ако растете по-високо е нещо, за което се борите, това е идеалното упражнение за тялото ви. Тези фини участъци и издърпвания, които бихте почувствали по време на това упражнение, ще помогнат на мускулите ви да се разтегнат, което от своя страна ще удължи структурата ви. Тази поза за йога на главата до коляното помага при разтягане на долната част на гърба, масажира и отпуска коремните мускули, а също така помага за тонизиране на раменете. Всеки вид лошо храносмилане, газ и киселинност могат да бъдат освободени от тази йога от ваша страна. Докато се навеждате, докато притискате другия си крак, стомаха ви, особено коремът и червата, които пребивават, минават през кръв, който изчиства токсини или причина за лошо храносмилане. Същото нещо се случва и със стомаха, когато задържите дъха си и кислородът за момент се прекъсва, за да се замени празнотата с притока на кръв.

Предпазни мерки и противопоказания:

 • Основните предпазни мерки, които трябва да се следват, докато правите тази поза на йога, е да избегнете отпадането на сакрума назад (задната част) и кръга на гръбначния стълб. Ако не можете да достигнете удобно краката си, използвайте каишка.
 • Завъртете го около подметката на крака и го задръжте с ръцете си напълно разтеглени. Уверете се, че не се дръпнете напред, когато използвате лентата.
 • Дръжте ръцете си леко по дължината на каишката, докато държите ръцете и предната част на торса удължени.
 • Основните противопоказания включват:
 • на бременните жени и тези с астма и диария се препоръчва да се въздържат от практикуване на тези пози йога, освен ако не са под строг надзор на експерти.
 • Хората с травми на коляното и счупени кости също не се препоръчват да практикуват тези стойки.

Виж повече: Ползи за чакрасана

Janu Sirsasana, подобно на много предни завои, се счита за възстановителна поза поради успокояващия си ефект. Също така се казва, че отново енергизират тялото, облекчавайки стреса и безпокойството. Твърдостта в тялото ви е често срещан проблем, с който се сблъскваме. Тук изваждаме сухожилие и имаме нерв, всеки път, когато не сме внимателни с позита си. Това упражнение ще се погрижи за сковаността на тялото чрез разтягане на мускулите, което води до гъвкавост в тях. Тази йога също е свързана със сърцето, където сърдечните проблеми могат да бъдат държани в залива, като се изпълнява тази поза. Обаче, когато се наведете този път, трябва да задържите дъха си за известно време, докато сърцето ви започне да бие прекалено бързо. В корема също така се помещават яйчниците и затова тази йога също има ръка да се справи с менструалните нередности и проблеми. , Това е полезно главно за жените, които постоянно страдат много от тези проблеми. Йога завинаги е известно, че дезинфекцира ума ви заедно с тялото си и това е просто още една от многото ползи, които тази йога може да ви осигури.

Pin
Send
Share
Send