Красота и мода

Топ 9 места за меден месец в Мадхя Прадеш

Pin
Send
Share
Send


Меден месец е един от най-важните събития в живота ви, и ако планирате едно, тогава какво може да бъде по-добре от пътуване до центъра най-щат на Индия, Мадхя Прадеш. Запълнен с много туристически атракции, той също има много богато културно наследство и история, свързана с него. Нещо повече, урбанизацията създаде уникална смесица от старото и новото, което допринася за вкуса. Това са едни от най-добрите места, които можете да посетите, докато се наслаждавате на медения си месец с вашата любима в сърцето на Индия!

Най-добри места за меден месец в Мадхя Прадеш:

1. Бхопал:

Правилната комбинация от история и урбанизация, Бхопал е един от най-добрите места за меден месец в Мадхя Прадеш. Той е дълбоко повлиян от мюсюлманските владетели от 19-ти век. Градът е разделен на две части, като теглят наистина красиви езера. Двойките могат да посетят историческите паметници като Джама Масджид или да посетят клуба на лодката MP Tourism. Нещо повече, не бива да пропускате и автобуса с вид на играчка-влак Bhopal на колела.

2. Mandu:

Перфектното място за любителите на историята, Mandu е известен също като Hampi на Централна Индия. Той е заобиколен от архитектурни величия от различни епохи, изградени от различни владетели. Освен това, двойките не бива да пропускат залеза от палата на Рупмати, който предлага в крайна сметка спираща дъха гледка.

3. Индор:

Разположен на южния край на платото Малва, Индоре е известен с търговските настроения, които дава на туристите. Точно от дворците до музеите и от храмовете като Omkareshwar до красивите планирани паркове, Indore има всичко! Малко пренаселено, но когато става въпрос за пазаруване на медения месец, не можете да си позволите да пропуснете Индор!

Виж повече: Меден месец дестинации в Карнатака

4. Jabalpur:

С несравним пейзаж и многобройни туристически места, Jabalpur е един от най-добрите дестинации за меден месец в Мадхя Прадеш. Заобиколен от гранитни и пясъчни хълмове, той е известен с мрамора си и близостта на Националния парк Kanha до града. Украсена от река Нармада, това е невъзможност!

5. Chhatarpur:

Друго невероятно място за посещение в MP, Chhatarpur е красив исторически град. Двойките, които търсят спокойствие и красота, заедно с остър интерес към историята, определено трябва да посетят Chhatarpur. Величествените водопади Пандав трябва да посетят.

6. Пачмархи:

Една от най-популярните места за меден месец в Мадхи Прадеш, тази красива станция на хълма е известна със своите пещерни рисунки в гората, гледни точки, водопади и езеро. Залезът от Sunset Point, оркестърът в Cantonment и завладяващото езеро, събрани заедно, правят това място незабравимо за двойки.

Виж повече: Места за младоженци в Махаращра

7. Rewa:

Големи неща идват в малки опаковки. Няма по-добро описание за малкия град Rewain Madhya Pradesh. Известен със своите музеи, водопади и исторически места, това е едно от най-добрите места, където да се насладите на красотата на природата. Дворците и крепостите допълнително увеличават красотата на това място. Посещение на водопадите Кеонти, Рева и Форт Говиндгар и проучване на Венкат Бхаван са част от задължителните примери в Рева.

8. Amarkantak:

Разположен на сливането на горите Виндхя и Сатпура, Амаркантак е една от най-добрите дестинации за меден месец в Мадхя Прадеш. Потокът в различни посоки на Narmada и Sone, го правят още по-приятно за окото.

9. Национален парк Канха:

Това трябва да бъде най-добрата туристическа атракция в Мадхя Прадеш, благодарение на разнообразната флора и фауна. Покривайки огромна площ от 1940 кв.км, той е най-известен с това, че помага на вида Barasinga (Swamp Deer) да изчезне в Индия. Дебелата флора се състои от Sal, Bamboo и скандални дървета Mahua и флора, която се гордее с животни като Tiger, Blackbuck и Peacock. Това място е и рай за наблюдателите на птици. Национален парк Kanha е природата в най-добрия си вид.

Виж повече: Най-добрите места за младоженци в Тамилнаду

Статията казва, че всичко и не трябва да има никакви втори мисли за посещение на тази красива държава за вашия меден месец!

Гледай видеото: Vardi Wala The Iron Man Full Movie. Kannada Dubbed Action Movies. Tollywood Action Movies (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send