Красота и мода

Какво е HCG диета план

Pin
Send
Share
Send


HCG или човешка хорионна гонадотропин диета е много нискокалорична диета, предназначена за загуба на тегло и поддържане на имунната система в организма. HCG първоначално е хормон, произведен по време на бременност, който е предписано лекарство за лечение на проблеми с плодовитостта.

HCG диета ограничава приема на калории от 500 - 800 калории на ден. Ако следвате диета HCG план, вероятно има шансове да загубят много тегло в много по-малко време. Въпреки това, не се препоръчва за бременни жени и хора със сериозни проблеми с храносмилането и сърцето. Планът за хранене трябва да се извършва за няколко периода на изстрелване, а не за много дълъг период от време, за да се предотвратят неблагоприятни ефекти върху други органи.

Виж повече: Диета за Pcos пациенти

Планът за диета HCG:

Диета HCG е насочена към намаляване на теглото, следвайки определен план. Нека да видим как ще работи.

Фаза 1: Подготвителен период:

ХХГ диетата започва с подготовката на тялото ви за промените, които ще претърпят през следващото време. За увеличаване на приема на вода, трябва да се предприемат редовни разходки сутрин за поне 30 минути и дихателни упражнения. Също така, приемът на хлебни плодове и ябълки трябва да бъде увеличен, за да се почисти системата. Тази фаза в по-голямата си част е фаза на почистване, която позволява на тялото ви да се отърве от всички допълнителни примеси и микроби, които водят до прекомерно подуване.

Придържайте се към най-малко 6 чаши вода всеки ден и поддържайте разходките до кратките бързи крачки поне за три пъти седмично. Що се отнася до дихателните упражнения, дишането в едно, докато държите дъха си между няколко секунди, трябва да свърши работа. Когато въпросът за това каква диета е HCG, тази фаза не е от голямо значение и следователно няма промяна в диетата ви, която да се предприеме още. Той просто подготвя тялото ви за диета HCG.

Фаза 2: Увеличаване на енергията:

По време на тази фаза, целта е да накараш тялото да съхрани много енергия за 3 дни преди да премине към ограничен хранителен навик. Вероятно трябва да ядете всичко и всичко, което можете, за да поддържате високите енергийни нива. От четвъртия ден се планира VLCD и продължава до 25 до 45 дни в зависимост от целта за намаляване на теглото. Диетата трябва да се състои от 500 калории диета през целия ден, разделена на 3 основни хранения и редовни приема между тях. За закуска от диетичното меню на HCG се придържайте към зелен чай или леко кафе. Избягвайте захарта. Вместо това можете да превключите на изкуствени подсладители.

Вземането на обяд, 100 грама протеин трябва да бъде най-малко в диета HCG план за деня. За същото, избират мъдро и се редуват всеки ден между пиле, скариди, риба тон или сьомга. Трябва да вземете 1 зеленчук заедно с протеина. Отидете за спанак, маруля, зеле, домати и краставица за салата. Не само е лесно да се подготви, но и служи на целта. По време на почивките между обяда и вечерята изкопайте плодове като грозде от ябълки, банани и нар. За вечеря обаче, опитайте се да запазите калориите възможно най-ниско. Хлябът и плодът трябва да го направят. Не забравяйте, че докато се подлагате на хранене с HCG, не се разрешава употребата на олио. Бъдете креативни.

Фаза 3: Връщане към обичайния план за хранене:

Тази диета се пренася за 3 седмици. По време на това преминавате към редовно хранене, което е здравословно и ви държи под напрежение. Въпреки това, храни с изкуствени подсладители, високо съдържание на калории, бързи храни, студени напитки и висока транс-мазнина са напълно забранени. TТази фаза е основно пренасяне на предишната фаза и помага за поддържане на вашите HCG под контрол като цяло. неговите ефекти.

Виж повече: Диета за болест на Герд

Фаза 4: Поддръжка:

След фаза 3 можете да почувствате как сте загубили тегло, но сте останали активни през цялото време. Може също да сте постигнали целта си и сега е времето за истински тест. Трябва да продължавате да сте здрави, водейки нормален начин на живот като преди, но поддържайте загубата на тегло, която се е случила. TТази фаза е най-важната и решаваща фаза на вашата диета HCG, и следователно, дори след завършване трябва да се придържате към вашата диета за 500 калории за следващите 3 дни. След завършване на 3 дни от Фаза 3, накрая ще влезете във Фаза 4.

Тук ви е позволено бавно да си възвърнете нормалната диета бавно, така че да можете да поддържате стабилно поддържане на теглото. За същото, новият ви калориен прием е увеличен и увеличен до 1500 калории. За да балансирате допълнителните калории, изборът на храна сега може да включва здравословни мазнини и млечни продукти, но нищо повече. Можете да копаете с високо протеинови храни като пържоли и пилешки гърди, алтернативно, ако имате непоносимост към лактоза. Не забравяйте да измервате и записвате теглото си всяка сутрин и да се опитвате да поддържате прекомерната промяна, която се промъква в резултат на небрежност в диетата. Добавяне на яйца и сирене ястия на измама ден, да речем веднъж седмично е позволено, при условие, че поддържат вашия режим на упражняване съответно.

HCG Диета странични ефекти:

Въпреки че планът за хранене е направен от професионалисти, имайки предвид колко много може да понесе тялото ви, може да има случаи, когато тя не отговаря на тялото ви, причинявайки някои сериозни и някои не толкова сериозни проблеми. Типичните проблеми, които могат да възникнат, са вашите

Образуване на жлъчен камък:

Обикновено известен като камък в жлъчния мехур, той може да бъде сериозен до степен, причиняваща неправилно уриниране и инфекции, водещи до увреждане на другите органи. TИнтересен и лесен начин да избягате от това е да разчитате на зеленчуци и плодове, богат на калории. По този начин, дори ако поддържате 500 калории / дневен прием, плодовете, които поемате в почивката, не ви позволяват да излизате от глад, докато дойде време за вечеря. Тъй като храносмилателната ви система работи, заплахите от камъни в жлъчката се намаляват.

Неправилно сърцебиене:

Поради промяна в приема на калории и хранителни навици по време на диетата с hcg, може да почувствате понижаването на сърдечния ритъм и да доведе до замайване. T и вечеря с плодове, както беше споменато по-горе. Не забравяйте да намалите количеството сол, което обикновено имате. Това е така, защото калориите ви вече са ограничени. Колкото повече сол добавите към него, толкова повече рискувате високо кръвно налягане, а оттам и проблеми със сърдечната честота.

Функциониране на мускулите:

Храната е само за да запази енергията ви пълна; и тъй като загубата на тегло е насочена, общите спазми и болките в мускулите са нормални.

Нервно разстройство:

Това е един от крайните случаи, при които прекомерната диета води до припадък и загуба на сетивата за кратко време. Състоянието изисква бърза и сериозна медицинска помощ.

Болки в ставите:

Симптомът отново е нормален, защото тялото губи тегло, но редовните упражнения и бързото ходене могат да помогнат за поддържане на тялото във форма и да запазят тези проблеми.

Виж повече: 31 ден загуба на мазнини Cure

Общи слабости:

Поради драстични промени в диетата и метаболизма в организма, чувството за слабост е нормално и приемането на почивка и ограничаването на физическите дейности трябва да се направи, освен ако не се почувствате по-добре.

HCG диета е добър начин за намаляване на теглото, но има и по-добри и по-безопасни начини, които също трябва да се опитат.

Гледай видеото: Готовим для HCG диеты. Вводный Эпизод. (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send