Красота и мода

Процес и ползи за сок терапия

Pin
Send
Share
Send


Какво е сокова терапия?

Сокотерапията е основно метод за лечение на различни заболявания чрез приемане на разнообразие от пресни сокове във вашата диета. С други думи, също се нарича гладно сок. Соковете са магически куршуми за тялото. Той детоксифицира тялото на всички ненужни и нежелани замърсявания и почиства системата, оставяйки здраво тяло и светеща кожа.

Виж повече: Нездравословни хранителни навици

Процес:

В системата трябва да се включат различни алкални сокове. Алкалният сок увеличава скоростта на метаболизма и подобрява храносмилането в организма. Една може да включва разнообразие от сок в диета.

За закуска: Една чаша пресен сок от алое вера с щипка лимон е идеална сутрин.
Наред с това може да се консумира прясно нарязана ябълка

За обяд човек може да има смес от портокалов сок от моркови и краставици, тъй като той запълва стомаха.
За вечер човек може да консумира бананов сок или сок от нар.

За вечеря, по-леки сокове трябва да се консумират заедно с някои ядки за вкус.

Виж повече: Индийска здравословна храна за деца

Ползи:

и) Един от най-добрите начини за възстановяване на здравето:

Чрез консумацията на разнообразни сокове в диетата определено може да се възстанови здравето в добро състояние от по-лошото.

ii) Подобрява процеса на възстановяване на тялото:

Тъй като пресният и суров сок съдържа много хранителни вещества, той увеличава лечебния процес на тялото. С други думи можем да кажем, че той укрепва имунната система на тялото. Той почиства регенериращите тъкани на тялото и по този начин постига здравословен начин на живот.

iii) нормализира киселинно алкалния баланс в кръвта:

Суровите сокове са много богати на алкални елементи. Подобрява киселинността на тялото и се занимава с различни стомашни проблеми на стомаха.

iv) Суровите сокове, извлечени от пресни плодове, съдържат калций, калий и силикон:

Тъй като соковете са много богати на хранителни вещества, той помага за предотвратяване на преждевременното стареене на клетките и бръчките. Той помага за предотвратяване на дегенеративни заболявания, които ви държат завинаги млади.

х) Соковете не изискват храносмилане от храносмилателната система на тялото и следователно всички хранителни вещества, присъстващи в сока, директно преминават в кръвния поток.

vi) мощно оръжие срещу различни болести:

Той помага при справяне с язва на стомаха и борба срещу различни инфекции на тялото. Това е оптимално решение за увеличаване на лечебната сила на тялото.

vii) Увеличете жизнеността на системата:

Тъй като соковете са богати на витамин, антиоксидантът подмладява тялото отвътре и по този начин увеличава вибрациите на определена система.

viii) Помага при загуба на тегло:

Ако някой отиде на сок диета за по-дълъг период от време, тя определено помага в загуба на тегло.

ix) Повишава способността за почистване на органите на тялото:

Повишава способността за почистване на телесните органи като белите дробове, бъбреците и черния дроб като най-съществено кожата. Соковете придават лъчиста светлина на кожата и изхвърлят отпадъците и токсините от тялото.

Виж повече: Здравословни храни за деца

Някои съвети и предпазни мерки:

  • Сокът трябва да се консумира прясно, тъй като остарял сок няма почти всички хранителни вещества в сравнение с пресния сок.
  • Отстранете всички семена и кожа, преди да поставите плода в смесителна мелница. Семената могат да доведат до горчив вкус.
  • Измийте плодовете правилно, преди да ги консумирате директно или да приготвите сок от него.

Ако човек страда от сериозни заболявания, човек не трябва да се придържа към тази терапия. Соковете трябва да се консумират, но заедно с това трябва да се консумират и други храни като зърнени храни, зърна и подходящо количество протеини и въглехидрати от всеки индивид.

По време на бременност и кърмене не се препоръчва пълна сокова терапия, тъй като тя не е от полза за бебета и малки деца.

Някои хора са склонни да развиват определена алергия, когато се консумира определен плод. Така че направете достатъчно изследвания, преди да се отдадете изцяло на диета с плодове.

Гледай видеото: Шуслерова сол 6 - калиев сулфат (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send