Красота и мода

10 Най-добри туристически места в Джаму за посещение

Pin
Send
Share
Send


Джаму е най-северната държава в Индия и се сравнява с Рая, след като император Джахангир е заявил, че това е единственото място в земята, което може да се сравни с небето. В момента градът е разделен на два града - нови и стари. Той има множество храмове, крепости, дворци, езера и т.н. и се счита за едно от най-добрите туристически места в Индия.

1. Шринагар:

Шринагар е столица на щата Джаму и се намира в сърцето на долината на Кашмир. Най-привличащите места в Шринагар са неговите езера и лодките, в които хората могат да останат. Водни дейности като каране на кану, водни сърф, каяк, могат да бъдат направени. Някои места, които туристите трябва да посетят са Дал Лейк, Нишат Баг, Пари Махал, Храм Шанкарачария, Хари Парбат, Хеер Бхавани и др.

2. Amarnath:

Amarnath е място, известно с ятрата си през месец Shravan, около юли - август. Тя започва от пещерата Амарнатх, известна като обител на бог Шива. За хората от Ятра трябва да се разхождат с височина от около 14 500 фута, което може да изглежда страшно, но красивата живописна долина и планини в околността може да повиши ентусиазма.

Виж повече: Туристически места във Визаг

3. Вайшно Деви:

Вайшно Деви е хиндуистки храм на господаря на Шакти, митологично богинята е прекарала известно време в пещера, която е на височина от 5 200 фута, и по този начин е станала свещена. Това е вторият най-религиозен обект в Индия с близо 60 000 посетители всяка година.

4. Панитоп:

Ландшафтите на Панитоп са покрити с пасторални земи през лятото и пълни със сняг през зимата. Туристите, които излизат от гарата, за да прекарат известно време на спокойствие и да се освежат, биха искали да дойдат в Панитоп. Парапланеризъм през лятото и каране на ски е обичайно.

Виж повече: Камбоджа Места за посещение

5. Gulmarg:

Gulmarg на хинди означава ливада от цветя и име е подходящо за тази хълм станция, тъй като е пълна с цветя. Най-често срещаните цветя са маргаритки, забрави, лютичета и камбанки. Gulmarg е на 2730 метра над морското равнище, което също дава гледка към снежните планини. Зелените голф игрища на Gulmarg, Gondola Life са две известни туристически места.

6. Бхадерва:

Бхадерва се нарича Мини Кашмир, тъй като градът е благословен с красивите гори, потоци, които се вливат в различни места в града. Bhaderwah има исторически места и религиозни места, както добре.

7. Лех:

Лех се състои от много планини, които се сливат в зелени земи. Има много спортни туристи, които могат да избират като туризъм, трекинг, поло и т.н. Лех Палас е едно място, което туристите не бива да пропускат, а след това има и множество манастири. Лех е добро място за пазаруване, където тюркоазените и сребърните бижута се внасят от Бирма и Тибет. Изискват се и занаяти и традиционни дрехи.

Виж повече: Места за посещение близо до Даман

8. Ухампур:

Удхампур е вторият по големина град в Джаму, кръстен на краля Удхам Сингх. Разположен е сред евкалиптовите гори и има субтропичен климат. Места за посещение в този град биха били Баба Дхансар, храмовете на Кримчи, крепостта Бхимгар, Шеши Махал, храмовете на Баборе и др.

9. Sonamarg:

Sonamarg е обявен за "златна ливада" благодарение на красивата живописна снежна планина и чистото синьо небе. Тук има буйни зелени поляни, където туристите могат да прекарат малко спокойствие или приличен пикник. Места за посещение са езерото Вишансар, проход Зоила, ледник Таджвас и др.

10. Pahalgam:

Пахалгам е пълен с растителност и иглолистни дървета. Ливадите изглеждат красиви в буйни зеленина и туристите могат да направят много приключенски спортове като конна езда, кану и др.

Гледай видеото: Най-евтините дестинации за почивка през 2018 (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send