Красота и мода

Карнапидасана - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Идеалният начин за поддържане на физическото и физическо състояние е да се отдадете на йога в света. Йога е доминираща грижа, която се грижи за вашите проблеми с тялото, съобразена с спокойствието, което вашият ум постига, след като сте тръгнали по този път. Тъй като се практикува в продължение на векове и много други, йога сега в последните години се справи с лудостта да се държиш добре. Днес светът се интересува по-лесно от лесните начини да запазиш млякото си, докато търсиш малки съвети и трикове, за да сложиш край на проблемите, които никога не свършват. В днешния член ще говорим за една такава йога, наречена Карнапидасана и ползите, с които тя може да ни отнеме.

Карнапидасана (Поза до колене до ухо):

Карнапидасана е известна още като коляно-ухото, където "карна" би била преди всичко. Чрез процес на усукване и разтягане на тялото в комбинация с меко дълбоко дишане, тази поза на йога за начинаещите може да не е детска игра. Обаче, когато започнем да разкриваме ползите, свързани с нея, вие ще останете обезпокоени от страхопочитание.

Виж повече: Astavakrasana

Как да го направим?

  • За да започнете, поставете се на йога мат. Това може да е малко трудно в началото и е строго посъветвано да не се насилвате към съвършенство още в първия ден на процеса. Всъщност може да поискате и отделни чифт ръце, които да ви помогнат в този процес. Основната поза на йога фокусира главно натиска върху черепа и затова трябва да се внимава.
  • Легнете на гърба, поставете ръцете си от двете страни, успоредно на тялото ви, докато гледате нагоре гръбнака и изравняването на врата.
  • Сега идва частта, в която натискате дланите си на земята, докато вдигате краката си нагоре. Засмукването на дишането и задържането му, докато вдигате, ще улесни процеса.
  • Сега завъртете краката си нагоре и над главата си, като вдигнете бедрата. В този момент единственият баланс на тялото ви е върху ръцете и шията.
  • Размахването му до другата страна води до успокояване на коленете.
  • След като се заключите в положението, оставете ръцете си да запазят първоначалното си положение, но този път с дланта нагоре.

Позата на натиска на ушите за съвети за начинаещи:

За да практикувате тази поза, трябва да се нуждаете от гъвкавост и баланс заедно. Карнапидасана е предварително ниво на сарвангасана и халасана. Важните съвети за начинаещи са:

  1. Не се притеснявайте, ако коленете ви не стигнат чак до пода. Добре е да държите коленете, докато стигнат до пода естествено.
  2. В това положение има известно тегло в шията, така че движението на главата от едната страна на другата е строго забранено.

Виж повече: Akarna Dhanurasana

Ползи от Карнапидасана:

Една от основните ползи, които йога ни осигурява завинаги, е гъвкавостта на тялото. Ние знаем, че твърдостта може да се възползва от вас през цялата седмица с мека болка в гърба или леко издърпване близо до врата. Чрез тази поза на йога можете да позволите на тялото ви да бъде по-гъвкаво. Работата по корема трябва да бъде перфектна за жените не само защото в нея се помещават яйчниците, но и поради факта, че една голяма част от храносмилането е свързана с корема, която също съдържа червата. Натискът, който усещате в областта на корема, докато се налага да преминете през тази поза, определено ще поддържат корема си здрав и здраво. и преди всичко здрава проверка на щитовидната жлеза. Това е свързано и с удължаването на гръбначния Ви стълб и раменете, което за мъжете ще ви помогне, разширите горната част на тялото и гърдите.

Предпазни мерки и противопоказания:

Тази поза на йога е изключително трудна за усвояване за начинаещи. Позата йога на Карнапидасана изисква много голяма сила и гъвкавост.

Основните противопоказания включват хора с проблеми като диария, менструация, нараняване на шията, блокирани артерии, високо кръвно налягане, астма, бременни жени на начинаещи. Тези хора са силно посъветвани да избягват да практикуват тази поза. Ако тази поза на йога се практикува от тези лица, тя трябва да се провежда само под строг надзор на експерт, като се следва съвет от лекар.

Виж повече: Ползи от стойката за ръката

Карнапидасана е известна още като коляно-ухото, където "карна" би била преди всичко. Това упражнение е силно препоръчително за жени, които страдат с нередности и свързани с тях проблеми, менструацията може да бъде лесно изпитание сега, когато сте започнали да практикувате тази йога. Йога преди всичко носи спокойствие, един от най-важните катализатори за здравословен сън. Така че, ако все още не сте придобили безсъние, знаете какво да правите най-добре.

Снимки Източник: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send