Красота и мода

5 Домашно приготвени шафрански маски за светеща кожа

Pin
Send
Share
Send


Кожата ви ще диша красота само ако се грижите добре за нея и го лекувате с естествени домашно приготвени лекарства. Има няколко съставки точно в кухненските ви рафтове, които могат да ви дадат безупречна кожа естествено. От тях шафранът е най-ефективната козметична тайна, за да получите лъчиста светлина върху кожата си. Шафранът се добива от екзотично цвете, наречено „шафран минзухар“, което се среща главно в Европа и Азия. Въпреки че шафранът е малко скъп, той придава изключителни ползи за красотата на кожата и лицето ви. Освен че дава розово сияние, използването на шафран също значително намалява цвета на кожата.

Считан за златна подправка, шафранът е бил използван през вековете в различни домашно приготвени маски за лице. Тези маски за лице са напълно естествени и най-добрият начин да се грижите за кожата си. По-долу открийте някои отлични шафрански лицеви пакети заедно с други редовни съставки.

Ползи и прилагане на шафран върху лицето:

Тук са 5 най-добрите домашно приготвени шафранови маски за лице за светеща кожа.

1. Облекло за шафран:

Това е много проста шафран маска за лице, която е лесна за приготвяне. Освен придаване на сияен блясък, този пакет е ефективен и при лечение на черни точки и акне. Използваните съставки са

 • 4-5 нишки от шафран
 • ? чаша сурово мляко

Накиснете нишките на шафрана в млякото за 2-3 часа. Нанесете директно върху лицето и оставете за 15 минути. След изсъхване на опаковката измийте със студена вода. Този шафран за лице може да се използва два пъти дневно.

Виж повече: Предимства на Besan Face Pack

2. Пакет за лице с шафран и сандалово дърво:

Комбинацията от шафран и сандалово дърво прах лицето пакет е страхотно средство за лечение на слънчев загар, пъпка и акне. Тази маска за лице е особено ефективна за чувствителна и мазна кожа. Съставките, използвани в този пакет, включват

 • 2-3 жилки на шафрана
 • 1 чаена лъжичка прах от сандалово дърво
 • 2 супени лъжици сурово мляко

Смесете всичките три съставки в купа, за да образувате гъста паста. Нанесете този пакет върху лицето си и масажирайте внимателно с кръгови движения. Оставете да изсъхне и се измийте по-късно със студена вода. Тази опаковка трябва да се прилага веднъж седмично, за да се получат максимални ползи за красотата. Това е едно от най-добрите шафрони.

3. Чанта с шафран и мед

Медът е чудесно лекарство за кожата и когато се използва с шафран, може да ви даде многобройни ползи за красота. Използването на този пакет за лице ще ви помогне да лекувате тъмните петна, бръчките и акне, като по този начин ще ви даде по-чиста и по-стегната кожа. Използваните основни съставки са

 • 4-5 нишки шафран
 • 2-3 супени лъжици мед

Смесете меда и шафрана заедно. Нанесете тази опаковка върху лицето и я оставете за 15-20 минути. Измийте със студена вода.

Виж повече: Как да използваме Multani Mitti On Face

4. Опаковка за лице с шафран и босилек:

Това шафран и босилек листа на лицето пакет е ефективно средство за лечение на пъпки и акне. За да се подготви тази употреба

 • 10-12 нишки шафран
 • 5-6 листа от босилек

Смесете листа от босилек и шафран заедно, за да образувате фина паста. Нанесете тази опаковка върху лицето си и я оставете за 10-15 минути. Изплакнете със студена вода.

5. Комплект за шафран и папая:

Папаята е естествен антиоксидант, който може да създаде чудеса за кожата. Сърцевината на папая от шафран е лесен начин да получите естествена кожа. За да се използва този пакет

 • 3-4 нишки на шафрана
 • 1-2 парче папая
 • 1 чаена лъжичка мед
 • малко мляко

Разтрийте парче от папая в купа и добавете шафран, мляко и мед. Смесете всички тези съставки добре. Нанесете лицето върху лицето и го оставете за около 15 минути. Измийте със студена вода. Това е един от най-добрите зелени домашно приготвени шафрански маски за лице.

Виж повече: Предимства на киселото мляко на лицето

Освен ароматизацията на вашите приготвени ястия, шафранът е многофункционална съставка, която предлага много ползи за здравето и красотата. Пакетите за шафран, споменати тук, са отлични за кожата ви и могат да ви дадат по-младо изглеждаща блестяща кожа с редовна употреба. Започнете да разказвате красива кожа сега!

Pin
Send
Share
Send