Красота и мода

Топ 15 туристически обекти в Нова Зеландия за посещение

Pin
Send
Share
Send


Нова Зеландия е удивително фотогенична страна, която дава на туристите невероятни гледки. Островите имат гъсти гори, планини, плажове, ледници и др. Страната се слива с традиционната маорска култура, заедно с градските космополитни градове, живописни села и девствена пустиня. Блажената островна нация има какво да предложи за всички.

Известни и красиви туристически места в Нова Зеландия:

Нека трябва да разгледаме най-добрите туристически места на Нова Зеландия.

1. Крайстчърч:

Крайстчърч е вторият по големина град в Нова Зеландия. Тя е силно развита в бизнес аспектите. Морето се свързва с международната търговия, развлечения, пазаруване, с най-добрите съоръжения за отдих за туристите. Крайстчърч, който е от градската страна, просто не осигурява градския живот, но служи и като път към плажовете и планините. Крайстчърч предлага най-доброто от Нова Зеландия.

2.Милфорд Саунд:

Милфорд Саунд е една от най-посещаваните туристически атракции в Нова Зеландия. Той е разположен на север и е достъпен за Националния парк Fiordland. Това място дава невероятна гледка към морето с красивите си върхове, а водата е тъмно синя. Районът е благословен с чести дъждове, които подсилват красотата на южния остров, а водопадите се спускат красиво по скалите.

3. Залив на островите:

Заливът на островите е романтична туристическа дестинация. В района има 144 острова и някои уединени заливи и пясъчни плажове. Вероятно ще станете свидетели на голямо количество морски животни като китовете, делфините и големия марлин. Това са причините, поради които хората обичат да дойдат. Плават по яхти, големи круизи и връщат някои наистина запомнящи се спомени.

4. Роторуа:

Роторуа е добре известна туристическа дестинация в Нова Зеландия. Тя има отличителна култура, известна като маори, които са държали туристите удивени от всяко посещение в града. Местните жители са доста сърдечни и определено ще ви помогнат на вашето турне. Художествените умения, които се отразяват върху културните обекти, несъмнено са причина, поради която този град е толкова важен в Нова Зеландия.

5. Национален парк Тонгариро:

Тонгариро е първият национален парк, построен в Нова Зеландия. Паркът има разнообразна екосистема, която включва езера, лечебни храсти, гори, пустинни плата и дори вулкани. Можете да започнете трекинг от посетителския център Whakapapa и да видите водопада Таранаки, който е на три часа път от там.

6. Окланд:

Окланд е столичен град, който се намира в Северния остров на Нова Зеландия и има голямо население в града в сравнение с други градове тук. Туристите се наслаждават на градската страна на Нова Зеландия и също така намират пейзажи за красиви и вълнуващи градски живот. Окланд е място, където туристите биха искали да се отбият при всяко посещение в Нова Зеландия.

7. Полуостров Коромандел:

Полуостров Коромандел е плаж, който е известен сред местните жители на острова, а също и сред посетителите, които идват тук, за да се насладят на горещите температури на водата, които се издигат до 60 градуса по Целзий. Горещите извори и пясъчните плажове си заслужават добро време за релаксация, а посетителите се освежават и подновяват и се наслаждават на някои добри плажни спортове.

8. Ледник Франц Йозеф:

Ледникът Франц Йозеф се намира на Националния парк Westland на югозапад и е добре достъпен за всички туристи. Посетителите могат да стигнат до подножието на гигантския ледник, а някои дори да вземат хеликоптер и да имат най-добрата гледка към ледника. Това, заедно с ледника Фокс в Югозападна Западна България са две най-привлекателни туристически места.

9. Уелингтън:

Столицата на Нова Зеландия е Уелингтън. Той е скупчен в дъното на Северния остров. Мястото има красиви околности с най-доброто от градския живот, със сгради и паметници и дори изкуства и култура. Музеят Te Papa е задължително да посетите тук с големи дисплеи истории от миналото. Нощният живот е невероятно екстравагантен, където можете да останете с града и да се насладите на добра храна, напитки, музика и танци.

10. Кентърбъри:

Най-голямата атракция в Кентърбъри е връх Кук, който е най-високият връх в Нова Зеландия. От една страна планината се издига на височина 3,754 метра, а от другата страна има дълбоки подводни окопи край бреговете на Кайкура, което е голяма атракция заради китовете, делфините и тюлените. Вероятно ще намерите наследство и култура от стари времена, добре запазени тук.

Виж повече:Tourist Китайски туристически места

11. Национален парк Тайланд Путини:

Национален парк Тай Путини се намира в Южния остров. Тя е създадена през 1960 г. с площ от 1175 км. Двете известни ледници на Франц Йозеф и Фокс са разположени в помещенията на парка. Паркът ви позволява да ловувате благороден елен, дива коза и тахр. Има и съоръжения за хеликоптери и лов.

12. Marlborough:

Марлборо е известен със своите лозя. Можете да изследвате неговата история и да преминете през дивата природа. Има делфини, тюлени, малки пингвини в синя, местна звънец и някои други видове птици в целия регион, а също и в светилището на морския живот.

Вижте още: Франция туристически места за посещение

13. Sky Tower:

Скай Тауър действа като наблюдателна и телекомуникационна кула. Кулата е построена с високотехнологични съоръжения и е висока около 328 метра, което я прави най-високата свободно стояща структура в цялото Южно полукълбо. Скай Тауър е емблематична структура в хоризонта на Окланд. Кулата дава най-добрата гледка от въртящия се ресторант Орбит, който е на около 80 км от сградата.

14. Национален парк Абел Тасман:

Национален парк Абел Тасман се намира в най-северния край на южния остров. Хората обичат да се разхождат тук. Преносимите превозни средства са лодки, крак или малък самолет, но пътуването ще струва опит. Докато вървите по планинския терен, тук се проследяват сини пингвини, дървени гълъби, лъки и някои други редки птици.

Вижте още: Гърция туристически места

15. Napier Art Deco:

Напиер е малък град в залива на Хоукс. Той е известен с архитектурата арт деко. Градът е напълно разрушен след земетресението през 1931 г. Има хиляди посетители, които идват в Нейпиър всеки февруари по време на уикенда в Арт Деко. Това е важно културно събитие за местните жители.

Гледай видеото: 29. Road Trip in North Island @The Life Nomadik (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send