Красота и мода

Паркове и светилища в Харяна

Pin
Send
Share
Send


Панорамната красота на живописната Харяна е подчертана от разнообразната флора и фауна. Ето един поглед към някои от най-добрите, които тази държава може да предложи по отношение на парковете и развлеченията.

Най-добри и красиви паркове в Харяна с изображения:

Нека да разгледаме най-добрите паркове в Харяна.

Sultanpur Bird Sanctuary:

Най-доброто от дивите животи в този щат се намира на експрес-пътя Делхи - Джайпур. Основан от легендарния индийски орнитолог, д-р Салим Али, се казва, че този резерват е домакин на множество видове мигриращи птици, които споделят пространството с авифауната, която я счита за местно местообитание.

Една част от блатиста земя е преработена във водно тяло, наречено езеро Султанпур, където организми като риба и насекоми процъфтяват по време на мусоните и наводненията. Това привлича мигриращите птици от толкова далеч, колкото Европа и Сибир. С течение на времето броят на видовете е нараснал до около 100 редовни. Сред тях има:

, Darters,
S Бели чапли,
Ll Shovellers,
Shel Рудници,
, Teals,
Kingfishers,
Гъски с глави на бара,
Червено-плетени лапинги,
Сандвичи,
, Demoiselle кранове и т.н., за да назовем само няколко.

Паркът включва различни видове фауна, включващи разнообразно разнообразие от бозайници, включително

Bu Blackbuck,
Ge таралеж
Por индийски таралеж,
Ard Леопард и
H Четири рога антилопа.

Най-доброто време да се насладите на красивото зрелище на авифауната е от ноември до март, където приятната зимна атмосфера е идеална както за гостуващите, така и за любителите на природата. Има кули за наблюдение, скрити помещения и музей за онези запалени наблюдатели на птици, които приемат сериозно хобито си.

Виж повече: Национални паркове в Андамански и Никобарски острови

Saraswati Wild Life Sanctuary:

По-нататък наричана гората Seonsar, тя е светилище, което обхваща части от областите Kurukshetra и Kaithal на Харяна. Горите са плътни и са естествено местообитание

Pe Синята пава,
Ous Rufous Treepie,
Cou Голям кукал,
Gray индийска сива носорога,
M Медникът Барбет и
Of Разговор с пакостливи маймуни.

Това е чудесно място за шофиране през Националната магистрала и губите притесненията си за красивите гледки и звуци на природата.

Национален парк Калесуар:

Покрит в гъсти Сал Гроувс, Калесуарската гора украсява подножието на хълмовете на Сивалик от могъщата Хималайска планинска верига. Той попада в района на Ямунанагар в Харяна и споделя границите с три съседни държави Химачал Прадеш, Утранчал и Утар Прадеш. Благодарение на тази непосредствена близост, мястото е добре свързано с автомобилен и железопътен транспорт.

Това място е богато на биоразнообразие и това се вижда от наличието на множество лечебни растения. В него се намират доста застрашени бозайници и влечуги. Той също така понякога е домакин на тигри и слонове, които посещават от Националния парк Раджаджи. Те също така осигуряват подслон на 10-12 леопарда в тяхната защитена зона.
Gardens

Виж повече: Паркове в Мизорам

Ens Градини на Чандигарх:

Чандигарх е известен с множеството си красиво планирани градини като Smriti Upvan, градината на ароматите, Shanti Kunj, езерото Sukhna Gardens и д-р Zakir Hussain Rose Garden. Те са домове на хиляди редки видове ароматни цъфтящи растения и лечебни растения. Фестивалите в градината са голямо привличане в този град.

Най-уникалната рок градина на Чандигарх е направена изцяло от рециклирани промишлени отпадъци.

Ens Градини Pinjore Yadavindra:

Построен от владетелите на династията Патиала, тази живописна градина е проектирана от Nawab Fidai Khan в съответствие с моголския стил. Всяка година от 2006 г. насам се провежда фестивал Pinjore, който носи най-добрите таланти от цялата страна.

Us Кактусова градина Panchkula:

Той е най-голямата азиатска градина, посветена на редки видове, обхващащи повече от 3500 сорта. Бонсай колекция от сукуленти и не сукулентни растения също е много забележителна.

Зоологически градини:

Is Зоопарк Rohtak е мини зоологическата градина в Харяна, която е дом на множество животни и е сериозно за опазване на дивата природа.

Ig Чандигар Чатбир Зоопарк лъвски сафари и Кралският бенгалски тигър е гордостта на тази базирана в Чандигар зоопарка.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5.

Гледай видеото: Родопите - Планината на Орфей, Тракийското светилище (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send