Красота и мода

Аюрведа йога асани и ползи

Pin
Send
Share
Send


Аюрведа е изцяло научна и тази област се отнася главно до изцеление на заболяването на човека чрез естествено лечение. Това означава, че вместо да приемате таблетки или други лекарства, се приема естествена процедура. различни видове листа и сокове се използват за лечение на лицето. Първоначално тя е била древна практика и е загубила своята значимост през последните дни, но този научен метод отново е придобил своето значение. Тя е разработена като дисциплина, където човекът, за когото този метод първо се опитва и експериментира само тогава, се практикува с търговска цел. хората по принцип грешат този метод да бъде приложим само за всякакви физически проблеми, но истината е, че тя е също толкова полезна, когато става дума за умствена стабилност. Този метод се счита за изключително релаксиращ както за тялото, така и за ума. Той причинява дълбок мир на ума и помага на човека да преодолее ежедневните проблеми и по-голям поглед към живота. Йога, от друга страна, се отнася до подобряване на състоянието на тялото чрез извършване на определени пози на тялото, упражнения и дихателни упражнения. Аюрведа йога се отнася до практиката, при която както йога, така и аюрведа се изпълняват заедно. Някои пози или упражнения се предписват на лицето според проблемите, които се случват в тялото на пациента.

Повечето от физическите проблеми, които се срещат в тялото, са свързани с дисбаланса в дошите, който е трите енергии, за които се казва, че съществуват в човешкото тяло, отговорно за физиологичните заболявания. Накратко, дисбалансът или прекъсванията в някоя от трите доши могат да причинят физически проблеми. Това от своя страна може да се лекува с аюрведа и чрез приемане на различни пози и упражнения. упражнения помагат на тялото да възстанови дисбаланса и да накара тялото да бъде на път. Лицето се получава естествено, а също така няма странични ефекти.

Виж повече: Йога Нада

Общо има три вида енергии, които успяват да контролират всички наши физически функции непокътнати. Прекъсванията в някоя от тези енергии могат да предизвикат проблеми. всичките три доши са споменати по-долу с техните странични ефекти-

Пита Доша:

Тази енергия е отговорна за консумацията на всички хранителни вещества и минерали. тя също води до правилното функциониране на метаболитната система и поддържа активното лице през целия ден. Също така, това помага да се усвои храната правилно и извлича всички необходими витамини и минерали, които може да са необходими на организма, за да продължи да работи правилно. Все пак всякакъв вид дисбаланс може да доведе до възбуда и разочарование. човекът може да се чувства неспокоен и също депресиран. Неправилното храносмилане може да доведе до нежелани язви и циреи. човек може също да се чувства замаяна. Най-добрият начин за лечение на това е да имате храносмилателни естествени таблетки и да изпълнявате упражнения, които могат да доведат до смилане на храната.

Виж повече: Шантхи Йога

Вата Доша:

Вата доша е отговорен основно за правилното кръвообращение в тялото. Тази енергия помага на тялото да се движи правилно и й осигурява правилни движения. Всъщност дори работата на сърцето и най-малкото движение като мигането на очите или извиването на пръстите също зависят от тази доша. дисбалансът на тази енергия може да предизвика тежка тревожност. Човекът може да се напрегне поради неправилното движение. Това обаче има и решение. Редовната практика на някои упражнения може да доведе до нормализиране на енергийното ниво.

Виж повече: Гореща мокша йога

Капха Доша:

Капха Доша се отнася до енергията, която е отговорна за баланса на водата в тялото. Тя поддържа кожата хидратирана и също така доставя вода на различни органи на тялото. Дисбалансът в тази енергия може да причини несигурност, когато правилното равновесие може да запази спокойствието и любовта на човека. лицето ще остане грижовно и ще има и прощаващ характер.

Аюрведа йога не е нова техника и е приета в световен мащаб по научни причини. Човек трябва редовно да практикува позите и да приема естествените лекарства, за да остане храна и да поддържа балансирането на трите жизнени енергии.

Източник на изображения: 1, 2, 3 и 4.

Гледай видеото: Всекидневна програма (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send