Красота и мода

9 Известни морски пещери по света със снимки

Pin
Send
Share
Send


Морските пещери са най-красивите гледки на природата. Създадени от постоянната и огромна сила на вълните върху отслабено място на бреговата линия или крайбрежната скала, което ги кара да се разпукват отвътре и да се оформят през годините, по света възникват морски пещери, някои малки и големи. Заинтригуван от мистерията на тези морски пещери, хората от далеч и отвън идват да ги изследват. Докато двете най-известни морски пещери са пещерата Fingal на остров Staffa в Шотландия и Синята пещера на Капри, гръцките острови, западните крайбрежни държави на Съединените щати, Бристовите острови и Хавайските острови могат да се похвалят с разнообразни морски пещери.

Морските пещери могат да бъдат изследвани с помощта на лодки или пеша по време на отлив, което се счита за препоръчително, тъй като вълната носи повече енергия в пещерата. За разлика от земните пещери, вътре в морската пещера няма скулптури или резби, които да се виждат или да се изследват дълбочини. Какво тогава привлича вниманието на един човек? Това е чистата красота и съществуването на морския живот. Нека вземем позлатена обиколка за визуална представа за някои от най-завладяващите морски пещери в света.

Морската пещера на Фингал:

Морската пещера Fingal на шотландския остров Staffa е най-известната морска пещера, която светът някога е познавал. Уникалната му структура, образувана от шестоъгълно съединени базалтови колони, е истинска работа на майката природа. Колоните образуват умоляваща пътека, която кани посетителите да изследват дълбоко вътре.

Морска пещера Ваяуакуа

Морската пещера Waiahuaka, разположена по крайбрежието на Пали на Хавайския остров Кауай, е втората по дължина и една от най-красивите морски пещери в света. Тя се простира на 350 метра дължина и се отличава със своя вход и изход, поради което е известен още като пещерата с две врати. Най-арестуващата характеристика на тази пещера е водопад, който тече от пукнатина в покрива на скалата.

Виж повече: Варовикови пещери

Морски лъвски пещери:

Най-голямата морска пещера в Флоренция, Орегон, е дом на морските лъвове. По време на студения зимен сезон можете да ги намерите притиснати заедно, докато през лятото те могат да бъдат уловени в топлината.

Морски пещери Пафос:

Разположена на крайбрежната ивица на север от Корал Бей в Кипър, морските пещери Пафос със своите скалисти колони и естествени пещери са картина на спокойствие и спокойствие.

Deep Sea Cave:

Deep Sea Caves са абсолютна тръпка за подводните водолази, които искат да изследват сложната система от пещери и съществуващия морски живот, който не се среща другаде.

Виж повече: Пещери в Аурангабад

Морска пещера, Малта:

Синята пещера с пещера в Малта е забележителна гледка. Наречена на името на Синята пещера в Капри, тази естествена морска пещера има извисяваща се арка на входа, през която влизат посетителите с лодки. Състои се от шест пещери, които блестят с отражението на чистата синя вода на морето.

Морската пещера в Англия:

Морската пещера Меустоун в Англия изглежда свежа от приказка. Входът позволява гледка към залязващото слънце в хоризонта, което прави впечатляваща гледка.

Виж повече: Пещерни снимки на Робъър

Ресторант Sea Cave, Италия:

Насладете се на чудесата на хранене на открито в италианския ресторант Sea Cave в Grotta Palazzese. Вековният ресторант, издълбан от варовиковата повърхност на скалата и издигащ се на 74 фута над морското равнище, предлага на туристите уникален опит за хранене.

Морски живот в морските пещери:

Микроорганизмите са животът на морето. Незначителни по размер и едва забележими с невъоръжено око, те процъфтяват на места, където повечето други морски видове не могат. Някои други обичайни морски създания, които могат да бъдат намерени по стените и подовете на морска пещера, са гърлено гърлено гърло, гъби, малки акули леопард и морски лъвове.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Топ 10 животни, които се РАДВАМЕ, че са ИЗЧЕЗНАЛИ (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send