Красота и мода

15 най-добри храни, богати на витамин Е и ползи за здравето

Pin
Send
Share
Send


Витамин Е е един от най-важните хранителни вещества, който е отговорен за здравето на кожата, костите и тъканите. Той е антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане от свободните радикали. Недостигът на витамин Е може да предизвика много здравни заболявания като по-ниска имунна система, затлъстяване, увреждане на кожата и дори загуба на коса. Важно е тези хора да консумират необходимите изисквания на витамин Е чрез хранителни източници. Въпреки това, липсата на подходящи знания за витамин Е храни ги правят зависими от изкуствените добавки на витамин Е. Препоръчително е да се снабдяват с витамини от храни вместо с други средства, тъй като те се предлагат в чиста форма и също така снабдяват тялото с допълнителни хранителни вещества. Прочетете, за да знаете какви храни са най-добрите източници на витамин Е.

Какво е витамин Е? Защо е от съществено значение?

Витамин Е е мастноразтворим витамин. Другото име за витамин Е е токоферол и е богат антиоксидант. Той играе решаваща роля в образуването на червени кръвни клетки и също така помага на организма да абсорбира витамин К от източници. Витамин Е е отговорен за разширяване на кръвоносните съдове и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци в тялото. Той е от съществено значение за стимулиране на имунната система и борба срещу бактерии и вируси. Витамин Е е от първостепенно значение за осигуряване на здравето на кожата, ноктите и косата.

Колко витамин Е е от съществено значение на ден?

Препоръчителната доза Витамин Е на ден е 15 mg. Също така се препоръчва витамин Е да се получава от хранителни източници, вместо да се разчита на изкуствени хапчета, тъй като може да доведе до предозиране.

Предимства на витамин Е:

Следните са ползите за здравето от витамин Е:

 • Окислителна защита: Витамин Е е антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане на свободните радикали.
 • UV защита: Този витамин предпазва тялото от ултравиолетовото лъчение на слънцето и намалява щетите като слънчевите изгаряния.
 • Против стареене: Витамин Е намалява признаците на стареене като бръчки, фини линии, грапавост
 • Защитава сърцето: Витамин Е предпазва сърцето от ефектите на холестерола. Той предотвратява окисляването на LDL и намалява сковаността на артериите.
 • Подобрен имунитет: Витамин Е предпазва организма от бактериални и вирусни инфекции чрез укрепване на имунната система.

Дадени по-долу са някои хранителни източници на витамин Е, които не само поддържат здравето ни, но и ни помагат да изглеждаме млади и годни, витамин Е помага за прекомерното стареене и по този начин ни помага да запазим вида, който искаме за по-дълъг период от време. Някои от тези богати на витамин Е храни са:

1. Бадеми:

Яденето на няколко бадема на ден е достатъчно, за да се запази стабилността на нивата на витамин Е в тялото ви. Всеки бадем има достатъчно витамин Е, за да поддържа половината от тялото ви. Бадемите се считат за най-добрия източник на витамин Е, достъпен на планетата. Бадемово мляко и масло също се предлага, но се препоръчва консумация на сурови бадеми.

Сервиране на съставки в грамове: 28.3 gms

Съставка Витамин Е в Milli грама: 10.0 IU

Състав DV%: 35%

2. Горчица:

Горчицата Зелените съдържат 14% от всичките ви диетични нужди и се счита за един от най-добрите източници на екстракт от витамин Е в света. Горчиците също са богати на витамин А, С и много други хранителни вещества, които са чудесни за организма и ви помагат да поддържате здравето си и окисляват кожата ви.

Сервира се в грамове: 30 g

Съставка Витамин Е в Milli грама: 1.7mg

Състав DV%: 7%

3. Швейцарска коприна:

Този хранителен източник, ако се консумира ежедневно, съдържа 17% от всичките ви диетични нужди. Той съдържа богат източник на витамини като А, К и С и също е добре известен като богат източник на витамин Е. Швейцарската коприва е една от най-здравословните храни, които се консумират на планетата и със сигурност ще поддържа тялото ви здравословно. винаги.

Сервира се в грамове: 175 грама

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 3,3 mg

Състав DV%: 22%

4. Сурови семена:

Консумирането на сурови семена като тиквени семки или слънчогледови семена на дневна база е идеален начин да се попълни всеки дефицит на витамин Е, тъй като едно семе има стойност на витамин Е, която е еквивалентна на 95% от всичките ви нужди от витамин Е. Суровите семена също помагат при храносмилането и поддържат стомаха ви чист.

Сервира се в грамове: 25 gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 10 мг

Състав DV%: 16%

5. Спанак:

Спанакът се смята за още един източник на световно известна здравословна храна, която не само ви запазва здрава и здрава, но и помага при храносмилането, така че тялото ви запазва цялата хранителна стойност, от която се нуждае, за да функционира правилно. След всички тези предимства спанакът също е богат източник на витамин Е, който ще ви даде добра оксидация, така че кожата ви да остане безупречна. За много жени спанакът е включен в диетата им заради ексфолиращата си стойност. Диетолозите твърдят, че спанакът няма недостатъци за консумация и помага във всички начини за функционалността на вашата система.

Сервира се в грамове: 250gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 0,6 mg

Състав DV%: 3%

6. Зелените репи:

Като цяло, всички зелени зеленчуци са богати на витамин Е, тъй като окислителният им фактор е, но реколтата от ряпа има малко по-високо ниво на витамин Е, поради което е препоръчана от списък с други зелени зеленчуци. Зелените плодове са перфектен източник на витамин Е и се дължат на повечето от хранителните ви нужди, когато се консумират всеки ден.

Сервира се в грамове: 136gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 2.7 мг

Състав DV%: 14%

7. Соеви продукти:

Това е още един източник на витамин Е, соевите продукти са богати на витамин Е, така че всеки индивид, който е с недостиг на витамин Е, може да се наслади на тези храни и да приеме достатъчно количество витамин d за функционирането на тялото си. Соевите продукти са богати на други витамини, които включват протеини и витамин D, който е чудесен за кожата и растежа на тялото. Това е напълно закръглено ястие за всеки човек.

Сервиране на съставката в грамове: 136 gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 2.7 мг

Състав DV%: 14%

8. Кале:

Кейл е друга е изключително питателна храна и съдържа поне 6% от дневния ви прием на витамин Е, когато се консумира всеки ден. Витаминът в кали може да помогне на тялото ви по много начини и тъй като калето е богато на други хранителни вещества, то е и най-добрата храна за всеки човек, счита се за една от най-здравословните храни на планетата.

Сервира се в грамове: 16gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 80,4 mg

Състав DV%: 134%

Виж повече:Of Източници на витамин К

9. Лешникови ядки:

Лешниците са друг богат източник на витамин Е, който консумира най-малко 10% от дневните ви хранителни нужди. Лешниците също са чудесна храна за подпомагане на храносмилането, а също и за подпомагане на черния дроб при неговото функциониране. Всички тези храни са приятелски настроени към всеки човек, но в редки случаи, ако сте алергични към лешници или други ядки за този въпрос, приемете някой от другите избори за свободното си време.

Сервира се в грамове: 115 грама

Съставка Витамин Е в Milli грама: 15.03 mg

Състав DV%: 153%

10. Борова гайка:

Борови ядки идват като голям топинг за всякакъв вид храна, варираща от сладоледи до горещ шоколад. Борови ядки са вкусни и не се нуждаят от подготовка и са богати на витамин Е, който е чудесен за организма. Добавете тази ядка към всяка храна, която ядете, за да постигнете най-добри резултати.

Сервиране на съставката в грамове: 28.4 gms

Съставка Витамин Е в Milli грама: 2.7 mg

Състав DV%: 8.8%

11. Авокадо:

Всяко тяло знае, че авокадото е изключително вкусно и в света на богатите на витамини храни, авокадото се счита за най-вкусно. Добавете авокадо резени в салати или сандвичи и в нито един момент не само ще се отървете от дефицит на витамин Е, с които страдате, но вие също ще започнете да се наслаждавате на храната, която ядете.

Сервиране на съставката в грамове: 150gms

Съставка Витамин Е в Milli грама: 19 mg

Състав DV%: 21.9%

12. Броколи:

Варени броколи заедно със салата или пиле е най-добрият начин да се отървете от недостига на витамин Е. Броколите са богати на този витамин, което го прави идеална храна във всеки един момент.

Сервира се в грамове: 184gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 2.4mg

Състав DV%: 13%

Виж повече:Food Витамин D Rich Foods

13. Магданоз:

Магданозът е подправка, която се прибавя към храната за увеличаване на вкуса, но не много хора знаят, че магданозът е богат източник на витамин е, затова се препоръчва въвеждането му във всички видове храни в храната.

Сервира се в грамове: 60gms

Съставка Витамин Е в Milli грама: 0.4mg

Състав DV%: 2%

14. Папая:

Яденето на малка част от папая всеки ден е не само чудесно за витамин Е, но също така е чудесно за функционирането на други области на тялото ви.

Сервира се в грамове: 200gms

Съставка Витамин Е в Мили Грами: 0.3mg

Състав DV%: 2%

15. Маслини:

Всички форми на маслини са богати на витамин Е, ако консумирате масло или сурови маслини, ще постигнете същото количество консумация на витамин Е по всяко време.

Сервиране на съставката в грамове: 1.5gms

Съставка Витамин Е в Milli грама: 0.5mg

Състав DV%: 3%

Вижте още: Източници на витамин С

Как да увеличите приема на витамин Е?

Ако искате да увеличите приема на витамин Е, най-добре е да добавяте богати на витамин Е храни към ежедневната си диета. Трябва да изберете най-малко 1 плод, 1 зеленчук и шепа ядки и семена, които са богати на витамин Е. С течение на времето нивата ще се увеличат. Препоръчително е също така да не отидете за изкуствени добавки и лекарства, за да повишите нивата на витамините, без да изпробвате хранителните източници.

Признаци и рискове за здравето на дефицит на витамин Е:

Ако имате недостиг на витамин Е, ще забележите следните физически симптоми:

 • Мускулна слабост
 • Disorientation
 • Трудности при ходене
 • скованост
 • Трептящо усещане
 • Проблеми с визията
 • Намалена имунна система
 • Увреждане на кожата

Надяваме се, че тази статия е предоставила информация защо витамин Е става толкова важен за човешкото тяло. Повечето хора не ядат балансирана диета и стават жертва на витаминните дефицити. Основната причина за това не е консумирането на препоръчителните дневни количества плодове, зеленчуци и ядки. Природата, дадена храна, е съкровищница на хранителни вещества. Когато ядете прясна, естествена храна, не само получавате желаните количества витамини, но и получавате балансирано хранене. Не се препоръчва използването на таблетки и хапчета, за да се повиши нивото на витамините и може да бъде изключително опасно за здравето.

Гледай видеото: Как да отслабнем за седмица (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send