Красота и мода

Топ 9 петролни ползи от Citronella

Pin
Send
Share
Send


Маслото от цитронела е нещо, за което повечето хора не са чували. Той е от етеричното масло и е извлечен от растението Cymbopogon Nardus. С прости думи, цитронела е вид лимонова трева и маслото се извлича от инсталацията с помощта на процес на дестилация с пара. Сладкият аромат и освежаващото усещане на маслото са нещо, което веднага ще привлече вниманието ви. Независимо дали вярвате или не, но маслото от цитронела е едно от най-широко използваните, когато става въпрос за етерични масла и ароматерапия. Огромните ползи от маслото от цитронела под формата на добро здраве за тялото, косата и кожата трябва да бъдат известни преди да можете да инвестирате в това етерично масло.

За да ви помогне с това, списъкът по-долу е много полезен. Той има някои от основните ползи, свързани с маслото, за което трябва да знаете. Проверете го и получете всички предимства, които винаги желаете.

Предимства на Citronella Oil:

1. Деодромни тела:

Вредните организми, които обикновено влизат в тялото под формата на червеи и причиняват проблеми в системата, малките и дебелите черва, както и всяка друга част на стомаха, могат лесно да бъдат лекувани с цитронелово масло. Това помага за връщането на апетита, който обикновено се губи с червеи в тялото.

Виж повече: Използва се масло от грейпфрут

2. Детоксикира тялото:

Има различни токсични материали в тялото, които се увеличават с всеки изминал ден поради външни фактори като замърсяване. Човек трябва да се придържа към естествените продукти, които могат да очистят цялата система и да детоксифицират тялото. Сред тези натурални продукти маслото от цитронела е доста полезно. Диафоретичните качества на маслото спомагат за увеличаване на изпотяването и по този начин почистват системата и я детоксикират.

3. Диуретични свойства:

Насърчаването на урината е едно от свойствата на маслото от цитронела, което предотвратява натрупването на течност в тялото. Това е едно от другите предимства, свързани с детоксикацията на организма.

Виж повече: Маслото от жожоба има полза за лицето

4. Лекува ортопедични проблеми:

Детоксикационните качества на цитронеловото масло също така гарантират правилното лечение на ортопедични проблеми, които включват всички видове артрит. Това може да се използва за добър масаж всеки ден с масло за превозвач за максимално предимство.

5. Естествен убиец на болката:

Няколко капки масло от цитронела върху засегнатите зони на ставите или мускулите са всичко, от което се нуждаете, за да извлечете естествените свойства на етеричното масло. Използвайте носещо масло за разреждане, за да работи добре върху мускулните проблеми и дискомфортни болки.

Виж повече: Масло от чаено дърво ползва кожата

6. Лекува кожни инфекции:

Антибактериалните свойства на цитронеловото масло са един от начините, по които можете да лекувате и предотвратявате кожни инфекции като брадавици, циреи, акне и др. Освен това, антисептичните свойства на маслото помагат за предпазване на септичния от раните и порязванията.

7. Репелент за насекоми:

Нанесено върху кожата, маслото от цитронела може да помогне да се предпазят насекомите и по този начин да се предотвратят проблеми с ухапвания от насекоми. Това е едно от естествените репеленти за насекоми, които можете да използвате по безопасен начин. Заедно с това, маслото от цитронела помага и при задържане на алергии с локално приложение.

8. Контролира масло върху скалпа:

Заедно с осигуряването на балсам за кожата на главата, той помага да се постигне добър контрол на маслеността, която се появява върху скалпа и косата. Допълнителното предимство на рекламата е под формата на меки и гладки косми, в които със сигурност ще се влюбите!

9. Третира къдравата коса:

Когато смесите няколко капки масло от цитронела в редовния шампоан, то помага за добавяне на обем към косата, както и за тяхното разплитане. По този начин могат да се контролират и къдриците от къдрици.

Гледай видеото: Genetic Engineering Will Change Everything Forever CRISPR (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send