Красота и мода

Предимства за кожата и здравето

Pin
Send
Share
Send


Една от най-добрите храни за консумация, когато сте на диета или ако сте наясно с диетата, ще бъде Sprouts, казват експерти. Това се дължи на ниските калории в него, а кълновете са известни и с много витамини. В допълнение към това, кълновете имат много фибри, минерали и хранителни вещества. Проучванията и проучванията показват, че кълновете имат много ползи, терапевтична мъдрост, а покълналите семена могат да се консумират сурови или в сварена форма. Някои от известните кълнове се консумират;

а. Мунг.
б. Люцерната.
° С. Clover.
д. соеви зърна.
д. нахут.
е. репичка.
гр. garbanzo и др.

За пълноценна сутрешна закуска, опитайте салата, включително кълнове и наблюдавайте колко енергични ставате за дългия ден напред. Тъй като кълновете имат много хранителни вещества в тях, антиоксиданти и витамини, те осигуряват на тялото много ползи, някои от които бихме искали да споделим с вас днес. Затова прочетете и бъдете добре информирани за същото.

Ползи за здравето на зеле:

Кълновете несъмнено са супер храна и трябва да бъдат включени в ежедневната диета без да се мислите. Безбройните предимства на кълновете, споменати тук, си струват усилията.

1. Фитнес за тяло:

Според проучвания и изследвания от експерти, има много ензими, които са полезни за организма при сурови кълнове. Това биха били специални протеини, които са катализатори, които помагат на тялото да функционира добре ежедневно. Когато тялото получава всички минерали, хранителни вещества, аминокиселини и мастни киселини, от които се нуждае, тялото остава годно и функционира според нуждите по много ефективни начини.

2. Увеличава имунитета:

Кълновете са мощни протеини и когато се консумират семена, ядки и боб, които покълват, те внасят в организма много хранителни вещества и протеини, благоприятстващи развитието и растежа на организма, казват експерти. Лизинът е аминокиселина в кълновете, която помага за предотвратяване на херпес. Киселината също помага и при имунитета, който се открива само когато се случи поникването на семената или зърната на ядките.

3. За Отслабване:

Кълновете имат много фибри в тях, което означава, че всяка сутрин чаша кълнове поддържа стомаха пълен и помага при отслабване също. Прорастващите ядки, боб и семена спомагат за свързването на мазнини, а също и на токсините, като ги изхвърлят и за два пъти, казват експерти.

Виж повече: Предимства на накиснатите бадеми

4. Много витамини за вътрешно здраве:

Вярно е, че кълновете имат изобилие от витамини, като А и В комплекс, дори С и витамин Е, както добре. Това би било до двадесет процента повече от това, което иначе биха имали семената, казват експерти. Всички знаем колко важни са тези витамини за външното и вътрешното здраве на нашите тела.

5. Много мастни киселини:

Когато кълновете се сервират и консумират, тялото има много изгорени мазнини. За да направи тялото да има повече хранителни вещества в тях, би било от съществено значение да има чаша варени зеле или сурови кълнове на табелата.

6. Изобилие от минерали:

Калцият и магнезий са задължителни за човешкото тяло, което се среща в изобилие, когато зърната, ядките и семената покълнат. Нивото на рН на тялото е балансирано, а химията на тялото се погасява, което спомага за по-добро здраве и загуба на тегло.

7. Електростанция на енергията:

Вярно е, че енергията, намерена в боб, ядки и семена, би била чудесна за тялото; следователно, ако има купа от кълнове във всякаква форма, ще бъде страхотно да се получи енергия.

Виж повече: Ползи от маслото от ший

8. Евтини и лесни за покупка: t

Защо да плащате толкова за здравните добавки, някои от които не работят нищо в дългосрочен план, когато всъщност можете да имате кълнове за евтини? Грижи се за храносмилането ви и запазва тялото ви добре.

9. Малки калории:

Да, кълновете имат много нисък брой калории, поради което експертите за обучение и фитнес треньорите съветват хората да консумират повече от него. Това се дължи на високите количества фибри в него, което помага да се провери теглото ви. Освен това, кълновете имат много минерали и хранителни вещества в най-чистите форми.

10. Щастливо сърце и кръв:

Кръвното налягане и сърдечните проблеми също биха се понижили до голяма степен, когато се консумират кълнове, благодарение на липсата на натрий в кълновете, една от причините за повишаване на нивата на налягане.

11. Помага при растежа на косата: t

С нарастващите проблеми на косата всеки ден попадат в хиляди хора, изискването за естествено лечение и добра диета станаха наистина важни за всички. Добрата новина идва под формата на кълнове, които, ако са включени в ежедневната диета, помагат за растежа на косата и контролират падането на косата. Добрите нива на витамин С в кълновете са отговорни за това. Нарушения на косата като мъжки модел, хирзутизъм и алопеция също могат да бъдат лекувани и държани далеч с кълнове.

12. Дава витамин К на тялото:

Едно от другите ползи за здравето на покълването включва високите дози витамин К, с които тя осигурява. Това е мастноразтворим витамин, който помага при свързването на протеина в косата и по този начин го поддържа силен.

Виж повече: Използване на ябълков оцет

13. Балансира хормоните в тялото:

Сред предимствата на кълновете е, че в днешно време много хора се нуждаят от хормонален баланс. Стресът и много други външни фактори причиняват хормонални нарушения в организма, което води до различни медицински състояния и проблеми. Също така, това е една от най-големите причини за загуба на коса при жените. Кълнове, ако са включени в диетата всеки ден, могат да помогнат за постигане на целта на хормоналния баланс и да възстановят не само доброто здраве, но и жизнеността на косата.

14. Предотвратява рака на кожата:

Замърсяването и слънчевите лъчи могат да причинят много проблеми с кожата, включително екстремни ситуации като рак на кожата. Има високи нива на антиоксиданти в кълновете, които помагат при отстраняването на свободните радикали, което води до рак. Това предпазва кожата и от слънчеви увреждания.

15. Забавя процеса на стареене:

Има високо ниво на активни антиоксиданти, присъстващи в кълновете. Това предотвратява разрушаването на ДНК в тялото. Това също помага при премахването на свободните радикали, които причиняват увреждания на кожата и водят до признаци на стареене като фини линии, бръчки и петна. Редовното хранене на кълнове запазва остаряването. Това е едно от ползите за здравето от кълнове, които всяко момиче трябва да забележи!

Други ползи и ползи от растеж:

С кълновете на вашата чиния, вие ще имате перфектната храна, която е растителна основа и която може да помогне с нивата на холестерола също. Когато нивата на холестерола са ниски, вие имате здравно сърце и нямате проблеми или инсулти, които да се безпокоят. Хидролитичните ензими, открити в тялото, също биха се засилили. Това помага за регулиране на нивата на кръвната захар и осигуряване на много хранителни вещества в организма.

Ако желаете тялото да се детоксикува естествено и кръвта да се почисти, чаша кълнове може да помогне. Кълнове имат фибри, които могат да помогнат за храносмилането и отстраняването на примеси от кръвта. Когато вътрешните органи се почистват и поддържат чисти, външните също ще блестят и ще блестят, а също и здрави.

Така че, ако отдавна пренебрегвате консумацията на кълнове, не забравяйте да започнете да ги ядете от днес. Малко от тях могат да помогнат на тялото ви в дългосрочен план, затова ги ангажирайте с вашите салати или макаронени изделия, ястия или просто хапнете върху тях и наблюдавайте как тялото ви благодари по-късно.

Това бяха най-добрите и основни предимства, поради които обичаме кълнове. Ако искате да споделите някои от вашите съвети и идеи с нас, моля, пишете или коментирайте по-долу. Ние обичаме да чуваме от вас, както обичаме да споделяме с вас. Не забравяйте да имате малко днес!

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Изглаждащ ексфолиант (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send