Красота и мода

Топ 8 Ползи от боб

Pin
Send
Share
Send


Майката винаги ти е казвала да ядеш зеленчуците си и да изяждаш зърната си, когато си малък и всички онези времена, когато се кълнеше за този неблагодарен зелен цвят, някак си си измислил изхода от това да не ги ядеш. Но малко знаете ли, че тази зелена вегетерия като другите е пълна с някои от най-невероятните ползи, които никога не бихте си представяли преди. А детството е почти изчезнало, но яденето на боб, за да се извлече най-доброто от тези ползи, все още може да бъде правдоподобен вариант. Въпреки това, преди да отидете да си купите някои боб, признайте себе си с многото му предимства.

Грижи за рака:

Фасулът, особено зеленият, е известен със специален талант да надушва раковите клетки и да действа, като по този начин намалява риска от активиране на раковите клетки. Обикновено бобът има добро количество антиоксиданти заедно с флавоноидите и фитостеролите. Тези елементи се смесват заедно с клетките и автоматично намаляват шанса да станете жертва на смъртоносния рак.

Желязна ирония:

Желязото е важен компонент в нашето тяло и е задължение на зеления фасул да се увери, че тези антиоксиданти, пълни с витамин С, поемат точното количество желязо и го улавят в тялото, така че можете да останете здрави и здрави. Често се вижда, че зърната помагат за производството на колаген, който е отговорен за хрущялите в нашето тяло.

Виж повече: Соевото мляко ползва кожата

PMS контрол:

Неотдавнашно проучване показа, че манганът може да бъде магическият еликсир за коремни спазми и чести промени в настроението. Манганът в нашето тяло контролира хормоналните секрети, което води до по-малко промени в настроението. В бобовите култури, в които има прием на зърна, може да ви помогне богат запас от манган, който може да ви помогне по време на предменструалния синдром.

Отслабване:

Фасулът е идентифициран като един от ефективните хранителни продукти, които подпомагат загубата на тегло. Това е доказан метод, че боб ще ви помогне да се борят с теглото проблеми. Макар и директно да не участва в разтопяването на млякото ви, богатото съдържание на влакна в зърната запазва стомаха си за по-дълго време и води до много бавно покачване на кръвната захар. По този начин често се контролира храненето.

Грижа за сърцето:

Фасулът не само ще ви помогне да отслабнете, но и ще ви помогне да контролирате нивата на холестерола, така че сърцето ви да може да работи свободно, без да се налага да почивате с нарастващите проблеми с холестерола. Фитохимикалите и разтворимите влакна, открити в зърната, са пряко отговорни за намаляване на холестерола, като в същото време повишават кръвното налягане. В резултат на това хората, които консумират боб много, имат по-ниски рискове за сърдечносъдовата ситуация.

Виж повече:Its Ползи от Спирулина

Грижа за ставите:

Витамин К, който помага при кръвосъсирването по време на отворена рана, също е отговорен за крехки кости и възпаления на ставите. Това е мястото, където пристигат зърна. Витамин К може да се открие в боба и следователно болки в ставите, подуване и възпаление могат да бъдат лекувани.

Необходимост от диабет:

Често човек, страдащ от диабет, трябва да се сблъска с много ограничения по отношение на необходимите списъци с храни. Заедно с никакви захарни изделия, често лекарите предписват не за определени хранителни продукти, където съдържанието на глюкоза би било високо. В такъв случай зърната от всякакъв вид биха били изключително полезни за диабетик. Глюкозата, макар и малко по-малко, е необходим елемент в нашето тяло и смесите от протеини в зърната гарантират, че необходимото количество се запазва в тялото ви.

Плитка кост:

Подобно на фасула може да лекува болки в ставите, източникът на витамин К в зърната също е известен, че се грижи за проблеми с костната и костна плиткост. Остеопорозата е състояние, при което костите стават порести и крехки, а зърната могат да ги върнат обратно на загубената си плътност.

Виж повече: Ползи за здравето от ананас

Източник на изображението: 1

Гледай видеото: 10 ТОП ползи от пречистването (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send