Красота и мода

4-месечно бебе - тегло, грижа за бебето, развитие и важни събития

Pin
Send
Share
Send


Вие абсолютно обичате това, което вашето бебе става на само 4 месеца. От развиване на реакции към собствения си набор от умения и личност, вече можете да видите повече от кого изглежда повече от вас или вашия партньор. Чийто характер е вдигнал повече, и така нататък. Сега знаете какво точно държи бебето щастливо и наистина можете да видите как родителството е голяма промяна в живота ви. Разбира се, не всички дни ще бъдат същите. Ще бъдете уморени няколко дни след разсъжденията и в някои дни всичко ще се събере на място.

Нека сега да видим повече за това как бебето ви трябва да спи, да се храни, да се претегля и да се развива през 4-тия месец.

1. Тегло:

4 месеца и ще забележите как бебето ви е удвоило теглото при раждане ефективно. Обикновено около 1 до 1? Теглото на паунда (което е около 560 грама) и около 0,8 инча (около 2 см) дължина се придобива от бебето. Позволете на Вашия лекар да поддържа постоянен запис на теглото на Вашето бебе по време на неговите посещения. Размерът на главата е важен, както и това е индикатор за здравето на вашето бебе. Прекалено дълъг или твърде тънък и трябва да го проверите от Вашия лекар за безопасност. Въпреки че първата година сама по себе си е време за бърз растеж, наистина не искате да поемате рискове.

2. Грижи за бебето:

Повечето здравни центрове препоръчват на детето ви да се държи далеч от всеки цифров екран до двегодишна възраст. Колкото и да е невъзможно, опитайте се да избягвате програми, които включват насилие или сексуално съдържание, тъй като това може да повлияе на детето ви по грешен начин. Има много мозъчно развитие, участващо до четиригодишна възраст, така че се пазете от дистанциране от изтребителите и използването на добре познатите колички, тъй като те възпрепятстват растежа на детето ви, като го забавят.

3. Поведение:

Вашето дете ще започне да отправя пожелания и да преминава отвъд и отвъд, за да гарантира, че ще забележите и знаете за тях. Това е възрастта, когато отбелязват началото на протеста си, когато не им харесва нещо. Пазете се спокойно, докато свикнете с променящото се поведение. Говорете с партньора си за това и участвайте заедно, проверете как прави бебето ви и какви избори той обикновено не харесва. Опитайте се да възпрепятствате индиректно към него, ако е здравословен навик. Ако не е, поздравления, детето ви е умно дете. Поведението на детето ви сега ще започне да се различава за хората, които са близки до тях и хората.

4. Хранене:

Храненето не трябва да е трудният процес, както преди. Бебето ви вече е усвоило изкуството да смуче млякото или формулата, както е необходимо, и най-накрая научи какво трябва да се направи, когато види храна. Няма да се налага да го държите гладни и да експериментирате с хранителните му навици, ако откриете затрудненията по-рано.

5. Спи:

Сега, когато моделът на сън за вашето бебе ще падне на мястото си. Той ще има по-дълъг сън през нощта и кратък ден. Може да не изглежда добра идея да задържите бебето си през целия ден, ако приеме, че ще има по-добър сън през нощта, тъй като той ще бъде уморен. Това е напълно погрешна идея и изобщо не е вярно. Това е така, защото дневният сън влияе на това как 4-месечно бебето спи през нощта. Избягвайте да ги разклащате да спят или дори да се хранят, докато се опитват да спят, тъй като това им дава погрешна идея и по-късно могат да имат трудности със заспиването.

6. Развитие:

Разработването е просто думата, която можете да използвате, за да опишете малкото си сега. Във всяка област има още какво да очакваме за него. Можете да държите врата му подравнен и се уверете, че е лесно за главата и гръбначния стълб да растат по правилния начин. Не започвайте вече да седят по гръб, тъй като все още не е подходящият момент и те все още са твърде млади. Да се ​​гарантира подкрепата, когато ги гушкаш се поддържа, тъй като главата на детето ви е в по-голяма пропорция в момента и ще бъде трудно да го поддържат подравнени за повече от няколко минути.

Вашият малък ще се нуждае от имунизация и трябва да се уверите, че всички сесии за ваксинация ще бъдат посетени от него. Въпреки че ще има много дискомфорт, трябва да сте силни и да помолите другите си приятели, които преди са били майки, за помощ. Вземете ги заедно, ако са готови, както и най-близкото семейство за подкрепа. Това гарантира, че детето ви не се чувства прекалено на място и цялата процедура на ваксинация се извършва плавно.

7. Храни и играчки:

Сега можете да въведете добре пюре от твърда храна и да проверите дали има проблеми с храносмилането и дали има риск от алергии към определени храни и консумативи. Говорейки за играчки, най-накрая можете да го запознаете с нечупливите играчки, но ги почиствайте добре, тъй като повечето от тях със сигурност ще се озоват в устата му. Опитайте се да не му давате твърде малки части.

8. Основни етапи:

Четвърти месец е обикновено, когато бебето ви започне да се търкаля. Обикновено това е откъм гърба към предната посока през първите няколко седмици, че това се случва и след това започва да се търкаля по друг начин. Времето за пода му е важно, затова се уверете, че подът няма остри ъгли и има килим по всяко време. Опитайте се да бъдете наоколо, а не само да записвате първите си моменти, но за да сте сигурни, че той няма да удари някой ъгъл на стената.

Посочете вашите запитвания, преди да посетите лекаря и можете да видите как това е основният период на обучение за вашето дете и да го държите далеч от нещата, които могат да доведат до промяна в поведението му, ще бъде правилното нещо, което трябва да направите.

Гледай видеото: Духът на времето III: Продължение Zeitgeist: Moving Forward (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send