Красота и мода

Халасана (Поза на плуга) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Позата на халасана или позицията на плуга е една от най-полезните йога пози за възстановяване на тялото от редица вътрешни болки и съживяване на нервната система. Този вид асани ще направи тялото ви гъвкаво и гъвкаво и ще ви помогне да се отпуснете много добре. Доказано е, че извършването на тази асана при преминаване през стресираща среда може ефективно да намали прекомерния стрес и да ви осигури спокойствие и увереност.

Експертите препоръчват извършването на стойката на плуга, както и всяка друга йога поза всеки ден, за да живеят здравословен и грациозен живот. В сравнение с останалите позициите халасана е напреднала.

"Хала" означава "оран", а "асана" означава "поза или поза". Следователно халасана се нарича още позата на йога на плуга или поза. Тази конкретна йога поза може да съживи тялото отвътре и е добре за кръвните клетки. Ако страдате от голяма болест, която изпълнява тази йога поза, можете отново да сте здрави.

Виж повече:. Права ъглова поза

Как да направим Halasana?

Това е една от най-напредналите йога пози и за да бъдем напълно честни, не е лесно. Ще се нуждаете от килим, чифт панталони и ум, който да е способен да понесе болката от разтягането.

Първо, лежи на килима с ограничени ръце към страните. Вдигнете крака под ъгъл от 90 градуса. След това дръпнете дланите и бавно повдигнете кръста, като запазите ъгъла на крака непокътнат. Огънете талията, така че пръстите ви да докоснат пода до задната част на главата ви и да го оставите за известно време.

Движението трябва да е бавно или ако сте начинаещ, може да се нараните. Поддържане на краката прави е от решаващо значение при извършване на тази поза йога. Докато разширявате краката към пода, противоположно на главата ви, уверете се, че използвате големите пръсти, за да докоснете земята много бавно. Поддържайте добър натиск върху кръста и ръцете си, за да поддържате правилния баланс. Използвайте лопатката, за да балансирате телесното тегло и преместете двете си ръце върху главата. Присъединете се към пръстите и отпуснете лактите. Сега придвижете тялото си напред, само малко и поставете пръстите на краката напред. Броят от 1 до 100, докато поддържате тази позиция и след тези 100 броя, ще получите страхотно изгаряне. След като завършите преброяването, поставете пръстите над главата и натиснете дланите на пода и бавно извадете цялото тяло на пода до началната позиция.

Вижте още: Как да направим Адо Муха Сванасана

Ползи от Halasana:

Тази поза на йога може успешно да изчисти запек и много други стомашни нарушения. Това движение може да намали корема мазнини ефективно, както добре. Halasana ще подхранва вътрешните органи на тялото като щитовидната жлеза, панкреаса, далака, бъбреците и т.н. Ако имате високо кръвно налягане, тази поза на йога може успешно да стабилизира нивата на кръвната захар.

За жените халасаната може да излекува менструалните нарушения.

Тази асана може да подобри паметта и способността да се помни. Разтяга гръбначния стълб и поддържа гърба, без проблеми, които могат да настъпят с възрастта. Вашият капацитет на белия дроб също се увеличава.

Съвет - Правилното вдишване и издишване трябва да се извърши с халасана.

Виж повече: Ползите от Setu Bandhasana

Гледай видеото: АСАНА 9. ХАЛАСАНА ПОЗА ПЛУГА. Йога асаны (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send