Красота и мода

Техники за медитация на рейки

Pin
Send
Share
Send


Рейки медитация прави чудеса за релаксация. Той е от полза за хората от различни сфери на живота. Това е форма на медитация, която може да възпрепятства ума и тялото ви, ако не се практикува правилно. За да избегнете хаоса, трябва да спазвате няколко правила, които са важни за балансиране на ума, тялото и духа. С помощта на медитация Рейки можете да възстановите живота си и да се трансформирате напълно.

Виж повече: Сахаджа Йога Медитация Стъпки

Как да правим Рейки медитация:

Метод:

1. Седнете или легнете удобно и дръжте гръбнака си прав. Започнете дълбоко вдишване и си представете, че най-чистата и лечебна сила на енергията при влизане в тялото ви. Когато издишвате, отдайте всички напрежения, негативи, болка, тревоги, гняв, депресия и т.н.

2. Поставете ръцете си на всяка от главните чакри на лицевата страна и ги задръжте всеки за около 3 минути. Ако тялото ви трябва да се държи малко повече, задръжте го още няколко минути. Свържете се с тялото си и започнете да му вярвате. Когато държите ръцете си, чакрите чувстват, че има супер естествена енергия, която нахлува в тялото ви. Започнете да го оставяте да тече от ръцете ви и след това към останалата част от тялото ви. Ще бъдете в мир и умът ви ще бъде спокоен.

3. Поставете двете си ръце и пръст в горната част на главата си, докато държите и слушате тялото си. Почувствайте го с нежна любов и обич. Вдишайте и издишайте дълбоко и бавно. Подчертайте позитивните неща за живота и оставете всички негативи да отблъснат.

4. Внимателно отстранявайте ръцете от главата и ги поставяйте на челото, покривайки очите ви. Почувствайте се уютно и се отпуснете.

5. Сега отново преместете ръцете си обратно към главата и ги поставете в удобна позиция.

Виж повече: Техники за дълбока медитация

6. Сега докоснете ръцете си до гърлото и не натискайте прекалено много, защото трябва да сте достатъчно удобни, за да дишате. Можеш или да поставиш двете си ръце на гърлото си или една пред врата си и една на гърба. Каквото и да е удобно за вас, правите това и се чувствате спокойни.

7. Сега нека ръцете ви дойдат върху раменете зад вас и пръстите ви трябва да бъдат насочени надолу. Дръжте се и се чувствайте комфортно.

8. След това поставете ръце на гърдите си и покрийте сърцето си. Направете го със спокойствие и лекота. Задръжте го и чуйте сърдечния си ритъм.

9. Сега бавно преместете ръцете си в долната част на гърдите. Поставете ги близо до долните ребра.

10. Задръжте стомаха и поставете ръцете си там и просто се отпуснете.

11. Сега ги преместете внимателно и поставете ръце на долната част на корема. Слез долу и внимателно докосни срамната си кост.

12. Сега преместете ръцете си върху двете си бедра. Задръжте и бъдете удобни.

13. След това движете ръцете си и ги поставяйте на всяко коляно.

14. Сега поставете ръцете си на краката си. Можеш да покриеш отгоре или отдолу краката си едновременно. Просто правете това, което ви кара да се чувствате комфортно. Дръжте ги и се отпуснете. Ако се чувствате неудобно, тогава просто се оттеглете.

Виж повече: Как да правим алфа медитация

15. Сега присъедини ръцете си, както правим, докато се молим. Останете в това положение за около 3 минути и дишайте естествено. Нека енергията поеме цялото ви тяло и ще се почувствате зачервена от всякакви негативи. Вие сте длъжни да се чувствате светли, обичани, радостни и благословени. Ще бъдете готови да започнете деня си енергично.

Източник на съдържание

Гледай видеото: Важная техника Рейки для практиков - СОЕДИНЕНИЕ С ВЫСШИМ Я. Медитация Рейки (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send