Красота и мода

Топ 9 Упражнения да се направи през първия триместър на бременността

Pin
Send
Share
Send


Бременността и изработването обикновено трябва да вървят ръка за ръка. Ако не сте се занимавали с физически упражнения, преди да сте бременна, можете да започнете сега и да я разширите до живота си. Но когато ги правите и с бебето си, трябва да се затоплите малко преди да стигнете до тях. Можете също така да тренирате с обучител, който има опит в работата по време на бременността. Сега, може би се чудите какви упражнения са най-добри не само за вас, но и за бебето. Е, тъй като сте само началото, нека да разгледаме някои от най-добрите тренировки по бременност за първия триместър.

Прости упражнения за първото тримесечие:

1. Плъзгач за стена:

Както подсказва името, това е обикновен стенен слайд. Една от лесните упражнения за бременност за първия триместър. Това се прави, като се облегне на главата, горната част на гърба и задника на стената с ръцете си на високи пет позиции заедно с огънатите под прав ъгъл лакти. И сега, като държите лактите, китките и ръцете притиснати до стената, плъзнете лактите надолу, което ви кара да стискате лопатките.

2. Клек на телесно тегло:

Това упражнение изисква от вас да стоите колкото е възможно по-високо с краката, които са разположени доста широко. След това се очаква да понижите тялото си колкото е възможно по-ниско, като същевременно държите коленете си наведени и клекнали. След това можете да се върнете обратно, когато след малка пауза. Сега не е ли една от най-простите упражнения за бременност за първия триместър?

Виж повече: Бременност тренировки

3. Камила за котки:

Поставете се на ръцете и коленете си и го следвайте с леко повдигане на горната част на гърба към тавана. Също така, долната част на гърба трябва да се извива и главата ви трябва да бъде спусната между раменете.

4. Мида:

Това е само избрани по време на тренировка по време на бременност през първия триместър. Докато лежите на пода към лявата си страна с бедрата и коленете, огънати под остър ъгъл, уверете се, че десният ви крак е отгоре на лявата, а петите - заедно. Поддържайки краката в контакт, бавно повдигнете дясното си коляно, без да движите таза. Можете да се върнете към началната си позиция след пауза за момент.

5. Повдигане на бедрата:

Необходимо е да лежите по гръб на пода с колене, огънати и крака на пода. Сега бавно вдигнете бедрата си, докато образуват права линия до раменете. Можете да се понижите след пауза за секунда.

6. Наклон на таза:

Слезте на пода на ръцете и коленете си с длани на пода и се уверете, че долната част на гърба и корема са в естественото си положение. Сега, като поемете дълбоко дъх, трябва да привлечете стомаха си и да го задържите и да движите бедрата си бавно, за да се уверите, че само тазът ви се движи и долната част на гърба се изравнява. Този цикъл трябва да се повтори.

Виж повече: Упражнения за избягване на бременност

7. Легнал Tummy Pull:

Легнете на пода с лицето нагоре и огънати колене, трябва да вдишвате, сякаш имате чифт бели дробове в корема. Освободете дъха си, като използвате коремните си мускули, за да дръпнете корема си към гръбнака. Повторете в цикли.

8. Kegels:

Докато седнете удобно на стол, трябва да стиснете мускула на тазовото дъно и да спрете за около 3 секунди.

9. Пилатес:

Изграждане на баланс и намаляване на болките в гърба, Пилатес изгражда основните мускули. Не се препоръчва прекомерна работа. Пренаталната тренировка веднъж седмично е достатъчна, за да ви помогне да изградите сила.

Виж повече: Трети триместър на бременността

Упражняване по време на бременност през първия триместър ще ви помогне да се чувствате по-добре и да поддържате теглото си и подобрява самочувствието и предотвратява депресията. Ето защо упражненията по бременност за първия триместър са важни.

Гледай видеото: Правилната подготовка е важна за успешна бременност (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send