Красота и мода

Шийката на матката по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Отварянето към матката се нарича шийката, която е разположена в горната част на вагината и има различна позиция въз основа на ситуацията, т.е. дали сте бременна, овулацията или имате периоди. Следователно, проверката на позицията на шийката на матката може да ви помогне да разберете дали сте бременна или не. Бременността допринася много за женското тяло; една от тях е промяната в шийката на матката. Тези промени могат лесно да бъдат тествани от всеки човек, но трябва да се полагат необходимите грижи за хигиената, за да се предотвратят инфекциите. Също така надеждността на този физически тест е доста ниска.

Има много физиологични промени в тялото на жената, когато тя е бременна, както и хормонални промени. Една от тези основни промени включва промяна в шийката на матката по време на бременност. Човек трябва да знае докосването и структурата на маточната шийка, докато не сте бременна, за да я разграничите, когато забременеете, само в случай, че проверите за бременност. Ето промените, които се случват в слузта на маточната шийка по време на бременността, за да ви помогнат да откриете дали сте бременна или не. Да, просто изследване на шийката на матката може да ви даде ясна представа дали сте бременна или не. Така че, защо не изпитате и изчистите всички съмнения и обърквания, преди да започнете да се паникьосвате или да празнувате в радост!

Проверка на позицията на шийката на матката:

За да проверите позицията на шийката на матката, трябва да следвате стъпките по-долу:

  • Измийте добре ръката си със сапун и хладка вода, за да избегнете бактерии или инфекции в репродуктивния тракт.
  • Осигурете подстригване на ноктите си, за да се уверите, че не наранявате или наранявате шийката или влагалището, тъй като те са много меки и деликатни.
  • Бъдете в състояние да достигнете лесно до шийката на матката. Влезте в положението да получите възможно най-ниска степен на шийката на матката. Това обикновено се постига чрез клякане, седнало на тоалетната или поставяне на един от краката ви на ръба на банята.
  • Използвайте по-дългия си пръст, за да вмъкнете влагалището. Ако е суха, може да се използва лубрикант на водна основа, за да се улесни движението.
  • Поставете няколко инча докато усетите шийката на матката. Шийката на матката ще се чувства мека като устните, ако се случи овулация, и ще се почувства като върха на розата, ако не сте бременна.

Виж повече: Язва на стомаха по време на бременност

Надеждност на теста - Колко може да се зависи от него:

За да се определи дали сте бременна или не, трябва да се прилага с повишено внимание, тъй като използвате позиция и текстура на шийката на матката, която може да варира поради друга причина. Тъй като този метод сам по себе си не е надежден начин да се определи дали сте бременна или не, затова изчакайте, докато вземете домашен тест за бременност. Също така друг вариант е да посетите лекар, за да имате кръвен тест за бременност потвърди дали сте бременна. Тъй като позицията на шийката на матката може да се повиши поради други фактори, така че да не е надеждна и трябва да я потвърдите чрез други средства, за да сте сигурни, че сте бременна.

За много от жените, позицията на шийката на матката е важен определящ фактор, за да се знае каква част от цикъла е тя.

Положение на шийката на матката по време на овулация:

По време на овулацията, маточната шийка ще стане мека и позиционирана по-високо през това време. Може да се чувства мокра и отворена. След като овулацията приключи, шийката на матката се затваря, отново се спуска в тялото и след това се чувства твърда и суха. Това е алтернативен начин да се определи дали жената овулира или не.

Виж повече: Бременност с епилепсия

Шийката на матката по време на бременност:

Положението на шийката на матката може да определи дали сте заченали или не. Това не е 100% вярно, тъй като грешките винаги съществуват, защото тялото на всяка жена е различно и промените, които се извършват, също се различават от жените до жените. Положението на маточната шийка в ранна бременност може да се промени, но не непременно едновременно във всяка жена. Някои могат да преживеят тези промени правилно, когато зачеват, но други не могат да го видят дълго време. Общата или общата промяна в позицията на маточната шийка в ранна бременност е само повишаване на шийката на матката и става по-мек в сравнение с това, когато не сте бременна. Следователно, ранната бременност на шийката на матката не е надежден показател, че сте бременна и следователно не трябва да се използва като единствено средство за определяне дали сте бременна или не. Една от причините за неуспех на повишаване на шийката на матката по време на ранна бременност може да бъде, защото тялото отнема повече време, за да се приспособи към бременността. По време на бременността, шийката на матката се пълни със секрети и с помощта на тези секрети на секрети плюс т.е. образува се защитна бариера. Обикновено е в затворено положение до третия триместър.

Тъй като количеството на кръвта в тазовата област и шийката на матката се увеличава поради нарастващото ниво на естроген като тялото ви, шийката на матката се подува и става допълнително мека.

Качество на цервикалната слуз по време на бременност:

Качеството на слуз се променя по време на бременността и тези промени варират между жените и жените. Може да не прилича на бяло, ако не сте бременна; вместо това тя ще бъде гъста, ясна и порочна. Влагалището няма да е толкова хлъзгаво, колкото преди бременността и слузта ще се превърне в слуз. TРазликите сред жените в слузта могат да бъдат ясно наблюдавани, тъй като при някои тя ще бъде гъста и лепкава, както при менструацията. докато в други може да е воден и по-лек. Това са по-нататъшни промени, които включват вагиналния разряд по време на бременността.

Виж повече: Устни язви в бременност

По този начин, това са промените, които се наблюдават в шийката на матката на жената и цервикалната слуз, докато е бременна. Правилното познаване на шийката на матката и нейната позиция и текстура е добро нещо, което ви помага да управлявате по-добре бременността си и да се грижите добре за себе си, докато сте заченали.

Гледай видеото: Извънматочна бременност (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send