Красота и мода

Подуване по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Бременността може да доведе до драстични промени в тялото и живота ви като цяло. Това е прекрасен период за една жена и нейното семейство. Тъй като деветте месеца се развиват, има толкова много неща, с които трябва да се справите. Може да има много аномалии, които се случват на тялото ви по време на тази фаза. Наличието на главоболие, разстроен стомах, замаяност, тревожност, гадене, умора и слабост са много чести по време на тази фаза. Подуването е друг въпрос, с който трябва да се справят бременните жени. Може да имате ръце, крака и ръце подути по време на бременност. Това, което ще изпитате, е оток.

Причина - Защо се случва?

Отокът е, когато излишната течност се събира в тъканта ви. Нормално е по време на бременността да има определено количество подуване. Това е защото запазвате повече вода. Също така, промените в химията на кръвта могат да причинят преминаване на течност в тъканта ви. В допълнение към това, нарастващата матка оказва натиск върху тазовите ви вени и вашата вена кава, т.е. голямата вена от дясната страна на тялото, която пренася кръв от долните крайници обратно към сърцето.

Налягането намалява връщането на кръвта от краката ви, което води до натрупване на едно място, което принуждава течността от вените ви в тъканите на краката и глезените. Следователно, подуването по време на бременността става често срещано явление сред жените. Много от бременните жени са уморени от подуване, което възниква по време на бременност, защото има много по-малко известни начини да го излекуваме. Но днес ще обсъдим причините, превенцията и лечението на подуване при бременни жени. Като се грижите добре за бебето, както и за себе си, и двете са еднакво важни за добра и успешна бременност.

Виж повече: Промени в тялото по време на бременност

Кога е най-вероятно да повлияе?

Едемът е най-вероятно да ви безпокои по време на третия триместър. Той може да бъде особено тежък за жени с прекомерна околоплодна течност или тези, които носят близнаци или няколко бебета. Отокът е по-лош в края на деня. Това се отразява най-много по време на жарката на лятото. Следователно, това е, когато подуването по време на бременността се превръща в основен проблем при повечето жени.

След като бебето е доставено, подуването ще изчезне доста бързо, тъй като тялото ви постепенно елиминира излишната течност. Може да се почувствате често уриниране и много изпотяване през първите няколко дни след раждането.

Как влияе това?

Определено количество оток или оток е нормално в глезените и стъпалата по време на бременността. Може да се появи и леко подуване на ръцете. Ако забележите подуване на лицето или подпухналост около очите ви, повече от леко подуване на ръцете, или прекомерно или внезапно подуване на краката или глезените, тогава може да се окаже тежък случай на прееклампсия, сериозно състояние.

Ако забележите, че един от вашите крака е значително подут от другия или имате поразителна болка или чувствителност в прасеца или бедрата, най-добре е да посетите лекар и да вземете експертен съвет. Този вид симптоми могат да сигнализират за кръвен съсирек, друго много сериозно състояние. Посещението на лекар за експертен съвет винаги е полезно, когато вашето здраве, както и бебето са засегнати.

Виж повече: Гадене при бременност

Как да се погрижим за него?

Подуването на глезените и стъпалата е често срещан симптом на бременност. Това са някои от начините за намаляване на подуването по време на бременност.

 1. - Да се ​​отпуснем и да се отпуснете. Можете да помогнете за облекчаване на повишения натиск върху вените, като лежите на една страна. Въпреки че и двете страни ще направят това, тъй като вената кава е от дясната страна на тялото ви, почивката от лявата страна работи най-добре.
 2. - Поддържайте краката си нагоре, когато е възможно. Докато сте на работа, пазете табуретка или купчина книги под бюрото си. Това ще помогне да не се натрупа течност в бедрата и краката.
 3. , Докато седите, не кръстосайте краката или глезените си и не заключвайте ставите.
 4. And Протегнете и сгънете често краката си, докато седите. Можете да правите прости упражнения като разтягане на крака, пета първо и внимателно сгъване на крака, за да разтегнете телесните мускули. Също така завъртете глезените си и мърдайте пръстите на краката си.
 5. Regular Вземайте редовни почивки от седене или стоене, така че мускулите да не спят.
 6. Short Вземете кратки разходки всеки сега и тогава. Това ще ви помогне да запазите кръвта си в по-ниските части на тялото.
 7. Wear Трябва да носите удобни обувки, които се разтягат, за да поемат всякакво подуване на краката.
 8. WearingИзбягвайте носенето на чорапи или чорапи, които имат плътни ленти около глезените или телетата.
 9. • Опитайте и носете висококачествени чорапи за майчинство. Сложете ги веднага щом станете от леглото сутрин, така че кръвта няма шанс да се облегне около глезените ви.
 10. PlentyПийте много вода. Странно, това помага на тялото ви да задържа по-малко вода.
 11. Exercise Упражнявайте се редовно, особено като вървите, плувате или карате колело.
 12. • Опитайте клас по водна аеробика. Тук сте потопени във вода, която временно може да помогне за намаляване на подуването, особено ако нивото на водата е близо до раменете ви.
 13. Eat Винаги яжте добре и избягвайте нездравословна храна.

Виж повече: Ацикловир по време на бременност

Има много проблеми, които може да се наложи да срещнете по време на бременността. Едемът е само един от тях. Това е временен проблем, който ще изчезне след края на периода. Това са малки борби, през които трябва да преминете през тази фаза. Всичките борби и жертвоприношения стават заслужава да имате веднъж вашето красиво бебе в ръцете си. Радостта от майчинството компенсира стреса и дискомфорта, с които се сблъсквате по време на бременността.

Гледай видеото: Защо се подуват глезените по време на бременността (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send