Красота и мода

Слънчогледово семе по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Слънчогледовите семена са сред най-здравословните и хранителни продукти. Слънчогледовите семки трябва да бъдат част от редовната диета. Но това, което е част от редовната диета, често може да се промени в случай на бременност. Тогава може ли бременните да ядат слънчогледови семки? Слънчогледовите семена по време на бременност са още по-важни. Той съдържа различни етерични масла, жизненоважни витамини и минерали, фибри и здрави мазнини, които са от съществено значение за здравословното развитие на бебето.

Някои от употребите на слънчогледово семе по време на бременност са

 • Contain Слънчогледовите семена съдържат фолиева киселина. Фолиевата киселина се използва при образуването на червени кръвни клетки, които пренасят кислород от белите дробове до органите и въглеродния диоксид от органите обратно в белите дробове. За здравословното формиране на червените кръвни клетки е необходима богата на фолиева киселина храна като слънчогледово семе. Недостигът на фолиева киселина в диетата на майката може да доведе до усложнения като деформация на плацентата в матката и вродени дефекти в бебето, като устна на ключа. Следователно, слънчогледовите семена по време на бременност са задължителни.
 • Contain Слънчогледовите семена съдържат витамин Е и други антиоксиданти, които предотвратяват увреждането на ДНК от свободните радикали.

Виж повече:Семената chia по време на бременност

 • Contain Слънчогледовите семена съдържат различни важни витамини и минерали като магнезий, мед, селен и др., Които са необходими за здравословния растеж на бебето и за фитнес и активност на майката.
 • Have Слънчогледовите семена имат високо съдържание на фибри. Слънчогледовите семки подобряват храносмилането и спомагат за разрешаване на най-често срещания проблем на бременността, т.е. запек. Слънчогледовите семена по време на бременност могат да решат проблема за запек естествено и безопасно. Но не забравяйте да пиете много вода.
 • Have Слънчогледовите семена имат здравословни ненаситени мазнини, които са от съществено значение за здравата кожа и косата при майката и бебето.
 • Are Слънчогледовите семки са хранителна и пълнеща закуска. Слънчогледовите семки са здравословен начин за запазване на глада по време на бременност. Слънчогледовите семки, докато са бременни, изпълняват целите на осигуряване на основни хранителни вещества, както и приготвяне на вкусна и пълнеща закуска.
 • Have Слънчогледовите семена имат линолова киселина, която помага на организма да балансира хормоните и по този начин поддържа здравословното наддаване.

Виж повече:Sможете да ядете сусам, когато сте бременна

Има много начини, по които слънчогледовите семена могат да се консумират. Някои от начините са споменати по-долу

 • RoТе могат да се консумират след печене, като външните черупки не се отстраняват. Това е най-добрият начин да се яде слънчогледово семе, тъй като то запазва всички хранителни вещества и не намалява съдържанието на фибри.
 • Can Слънчогледовите семена също могат да се пекат в пикантни хлебчета и кифлички, изработени от пшеница и пшеница, за невероятен вкус и здраве.
 • Can Слънчогледовите семена могат да бъдат печени, или леко запържени, като се използва зехтин и се консумират със зелена салата и хляб за балансирано хранене.
 • YouАко имате сладък зъб, пустинните опции смесват слънчогледовото семе с обикновеното или ароматизирано кисело мляко. Можете също да печете меки, солени бисквити с слънчогледови семки и банани.
 • Можете да изберете масло от слънчогледово семе, вместо фъстъчено масло, като по-ароматен и по-здравословен вариант.
 • Can Слънчогледовите семена могат да бъдат разбити на по-малки парченца и добавени към бургери и сандвичи с риба тон.
 • • Можете да добавите слънчогледови семки с ядки и сухи плодове като бадеми, кашу, стафиди, лешник, орех, смокини и кайсии в корнфлейкс или мюсли, за да го направите още по-здрави!

Виж повече:Pyпопни семена по време на бременност

Надявам се това да отговори на въпроса „Могат ли бременните жени да ядат слънчогледови семки?, Защото, да, те могат и трябва! задоволи и вкусовите ти рецептори. Въпреки това е важно да се помни, че прекаленото слънчогледово семе може да доведе до наднормено тегло. Ето защо, ограничете се до 1/2 до 3/4 чаша слънчогледово семе, или 1/8 до 1/6 чаши семена.

Гледай видеото: Масло за предпазване от въшки. Направи си сам (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send