Красота и мода

Триконасана (триъгълна поза) - как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Триконасана е популярна асана или йога, която ефективно намалява много вътрешни болки в тялото и мускулите. Тази известна асана се практикува от векове и всъщност е една от най-ефективните пози за подобряване на вътрешната дихателна процедура. Името произлиза от две думи на санскрит, където „Trikona“ означава „триъгълник“, а „асана“ означава „поза“ или „седалка“.

Тази асана може да бъде изпълнена в различни позиции, които са обърнати наляво или надясно и т.н. Позата на триъгълника е различна от всяка друга поза на йога, тъй като трябва да държите очите си отворени, за да поддържате позата на тялото. За да изпълните правилно тази асана, ще трябва да вземете предвид следните стъпки.

Как да направим триъгълника Поза: t

За извършване на позицията на триъгълна йога, първо застанете изправено и поставете краката си широко, докато се почувствате неудобно. Балансът е едно от най-важните неща в тази асана. Така че не забравяйте да поставите равномерно телесно налягане върху двата си крака. Сега обърнете десния си крак навън, така че да създаде ъгъл от 90 градуса и да завъртите левия крак, за да образувате подходящ ъгъл от 15 градуса. Правилното вдишване и издишване ще бъдат необходими за успешното поставяне на тази поза. Сега поставете центъра на десните крака в правилното подравняване с центъра на арката. Ще трябва да сте сигурни, че и двата ви крака са еднакво притискащи земята и че тялото ви е балансирано.

Виж повече:Akon Самаконасана

Сега поемете дълбоко дъх и огънете тялото си отдясно, като поддържате талията прави, като оставяте лявата ръка да се издигне така, че ръката ви да се спуска към пода. Не забравяйте да държите ръцете си прави, докато извършвате тази асана. Ръцете трябва да почиват на глезена, пода или на пищяла, а талията не трябва да нарушава стойката. Не заключвайте главата си. Дръжте го в неутрално положение, така че да можете да го завъртите, когато е необходимо. Дръжте очите си отворени и дръжте поглед в дланта си, за да поддържате желаната поза на тялото.

Също така ще трябва да се уверите, че тялото ви е наклонено настрани, а не напред или назад. Също така гарантира, че тазът и талията са широко отворени. Протегнете колкото е възможно повече, но запазете стабилно едновременно и продължете да вдишвате и издишвате енергично. Сега, докато вдишвате и изправяте краката и стъпалата, дръпнете ръцете си настрани.

Съвети - Бъдете с тялото. Почувствайте движението. Не го мразя, наслаждавай се на опъването. Тези нагласи ще ви позволят да изпълнявате точно тази асана.

Вижте още: Ползи от Halasana

Предимства на Trikonasana:

Позата на триъгълника ще изправи краката, ръцете, бедрата, гърдите, глезените и т.н. Тя ще направи гъвкави телетата, осакатяването, гръдния кош и гръбначния стълб. Вашият умствен и физически баланс и контрол над тялото ще се увеличат. Ако сте готови да премахнете лошото храносмилане и стомашно разстройство, изпълнявайте тази асана всяка сутрин. Тази поза на йога може също така ефективно да намали тревожността и също така подпомага ишиаса при болки в гърба.

Виж повече: Ползи от Сету Бандхасана

Много свещеници и древни гурута твърдят, че тази триъгълна йога поза може да стимулира нервната система и да премахне нервната депресия. Тя ще укрепи тазовата област и ще я направи гъвкава. Заедно с това, тази поза тонизира репродуктивните органи. Правейки тази йога може да ви освободи от редица основни заболявания.

Pin
Send
Share
Send