Красота и мода

Известни фестивали в Пондичери

Pin
Send
Share
Send


Градска бетонна джунгла по южните брегове на Индия, която някога е била процъфтяващ римски търговски център или може би френско населена област, сега е център на туристическа атракция. Да, ние говорим за Pondicherry или Puducherry. Но освен привличането на туристи в екзотичните си плажове и мечтания пейзаж, Пондичери е известен със своите изящни храмове, ботаническите градини и храната. Съчетание от индийски и френски усещания преобладават във въздуха, което го прави идеално място за почивка на почивка.

Популярни фестивали в Пондичери:

Основната атракция на Пондичери е нейният известен фестивал.

1. Фестивал на Понгал:

Един от основните празници, празнувани тук, е „Понгъл фестивалът“. Широко разпространен е около три до четири дни в южните райони по отношение на реколтата и нейната продажба. В ранните дни на януари между 13-ти и 15-и този фестивал цъфти в пълна форма. Наречен по ястие с варен ориз с мляко и джигери, този празник празнува и маркирането на зимното слънцестоене. Богът на слънцето се почита и показва благодарност за огромното му

Виж повече: Фестивал на остров Андаман и Никобар

Помощ в реколтата. Първият ден, Bhogi pongal, празнува края на всичко старо, когато хората строят огън и се справят със старите им притежания с нетърпение очакват новите обещания за жътва. Вторият ден, известен като perum pongal, празнува готвенето на понгалското ястие с новия ориз. Новият вкус. Новите нетърпеливи лица, които чакат кипящия съд, поливат уста - вероятно най-важното от дните. Третият и последният ден, който е Мату-понгал, се включва около предлагането благодарение на животните за трудните им дни на полето. Четвъртият ден, kaanum pongal преминава, докато семействата се срещат и се поздравяват. Всичко на всичко 4-дневен фестивал е обгърнат от всички южняци.

2. Фестивал на Маси Магам:

Веднага след януари идва февруари и с него идва фестивалът Маси Магам. Това е голяма част от религиозния фестивал, изобразяващ вълнението и вярванията на местните жители, тъй като те се къпят

божествените храмове в близкото езеро, река или море. В този благоприятен ден всички идоли от различните храмове се изнасят на открито близо до някакво водно тяло, където се къпят. Като религиозен град местните жители показват своята божествена благодарност на своите идоли. Докато дългите процесии вървят насам-натам заедно с техните божества, хората придружени от масово посещение на туристите се блъскат и препускат през целия ден. Този ден дълъг фестивал затваря деня си заедно с обратната процесия обратно към съответните храмове.

Виж повече: Известният фестивал в Делхи

3. Puthandu:

През април настъпва Новата година на Тамал. Този повод се отбелязва предимно в средата на 14 април, за да бъдем точни. Поставянето на техните красиви дрехи хора празнуват този ден, като поздравят помежду си пътханду вазтукал, което означава щастлива Нова година в термините на Тамил. Както всеки друг празник на Нова година, следват хората, които украсяват къщите си с майки и баби, които прекарват значителната си част в кухненския под и като всяка нова година всичко свършва за един ден.

През май е време за фестивала за коли на вилиански храм. Вековна традиция, в която известният бог Thirukameswar Kokilambal е ръчно издърпан в колесница от преданоотдадени към местните райони, последвани от масивна шествие на други преданоотдадени. След това идва денят за трансфер на Puducherry De Jure, който се празнува през август като фестивал за независимост.

Виж повече: Фестивалите се празнуваха в Джаму и Кашмир

Pondicherry е място, погълнато от празненства и жизнените пищни местни жители, които обхващат всичко това със своето сърце. Освен тези основни фестивали, има и някои фестивали като Деня на Бастилията, Фестивалът на автомобилите Veerampattinam, Фете де Пудучерри, френският фестивал на храните до декември, който отбелязва края на фестивала през тази година.

Със своите безбройни фестивали и хипнотизираща живописна красота, Pondicherry е място, което си струва да се изследва.

Източник на изображения: 1, 2, 3.

Гледай видеото: Агро коментар: Във фестивалите е истината, автор Светлана Трифоновска (Септември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send