Красота и мода

Уддияна Бандха (коремната ключалка) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Има три режима на годност, които един обикновено следва. Единият представлява диета, бърз сок или пречистване на глутен, пропускане на храна за по-голямо тяло, което в крайна сметка се превръща в жертва на незначителни проблеми с тялото, които без надзор може да ви загинат. Вторият е записването на фитнес залата с месечна и годишна абонаментна такса, трудно прекъсване на потта всяка сутрин, последвано от здравословно хранене и строг график за рязане.

Последната е йога, бавно упражнение за движение на тялото с незначителни участъци и усуквания от удобството на собствения им дом. В днешната статия ще излезем на третия път, йога и ще изработим една такава позиция, наречена Уддияна бандха. Ще бъдат обсъдени и стъпките и ползите от него.

Какво е Уддияна бандха?

YanBandha в санскрит означава да се движим нагоре от mula bandha и така имаме втората банда, Uddiyana. В санскрит уддияна означава да се издигне или да се издигне. Следователно, това „летящо заключване“ е свързано с вашите вътрешности, които летят нагоре, неуловим смисъл на вашата енергия, осезаемо означавайки диафрагмата, стомаха и коремните органи.

Uddiyana Bandha е най-доброто лекарство за абдоминални и стомашни заболявания, от запек до лошо храносмилане. Той стимулира храносмилателните сокове, повишава метаболизма и тонизира претоварените коремни органи. Също така балансира надбъбречната система, облекчава стреса, летаргията и напрежението. Това е най-добрият начин да получите плоска абсорбатор без да хрускам.

Как да го направим?

Името Уддияна бандха означава горно свързване, където „Uddiyana“ означава нагоре, а по-късната означава вратовръзка или връзка. Английското наименование на тази поза се нарича поза на коремната ключалка, което в буквален смисъл е крайната позиция на йога. Това може да изглежда трудно на началните етапи, но с практиката можете да овладеете и тази поза.

Въпреки това, има няколко ограничения, които човек трябва да спазва, преди да изпълни тази поза. Йогическите експерти ви изискват от вас да изпълните това с абсолютно празен стомах. Има различни варианти и съчетания, които могат да бъдат използвани, докато се изпълнява това, но в началния етап, най-добре е да изпълнявате тази йога в постоянна позиция.

Виж повече: Utthita Parsvakonasana

 • Започнете, като стоите изправени на йога килима, гръбнака направо и шията подравнени към гръбначния стълб, докато ръцете ви почиват на вашата страна. Ако седите, трябва да поддържате Padmasana с кръстосани крака. Преди коремната ключалка трябва да изберете бравата за брадичката или Jalandhara Bandha.
 • Сега бавно вдишвайте дълбоко и докато издишвате, извивайте раменете си навътре, а ръцете ви лежат върху бедрото ви, докато се накланяте напред.
 • Поставете дланите си на бедрата или коленете в случай, че седите.
 • Издишването трябва да бъде дълбоко и едновременно с това трябва да свиете коремните си мускули и да ги избутвате нагоре чрез опъване на долните мускули. Задръжте и заключете позицията за една минута, преди да върнете стъпките си обратно на квадрат.

Трябва да се обърне внимание на практикуващите, които започват нова. Скоро след йога може да почувствате мека мускулна болка в областта на стомаха, която е нищо друго освен мускулите, които се отпускат след свиването. С практика вашите мускули също ще се улеснят. Често, ако сте слаби, може да почувствате, че светлината се насочва, докато отключвате брадичката си. По това време подкрепа отзад, може би една стена зад вас може да ви помогне да прекъснете падането си.

Виж повече: Uttana Kurmasana Ползи

Как ни помага?

 • Първата и най-голяма полза от тази йога е по-силните коремни мускули. Докато притискате корема си и избутвате органите нагоре, мускулите, включително органите, се чувстват добър масаж, който ще продължи да ви дава здравословен по-добре функциониращ корем.
 • Това ни води до нарушения на менструалния цикъл, които могат да се справят добре с тази поза на йога.
 • Тази йога подобрява кръвообращението в тялото. Това започва от областта на налягането, където мозъкът сега в брадичката блокира сигнала и изпраща кръв по тялото, измивайки също сърцето, белите дробове и стомашните органи. Ето защо това е бог и за белите дробове и сърцето.
 • Подобрява храносмилането, усвояването и елиминирането; и пречиства храносмилателния тракт на токсините
 • Това стимулира и вдига енергията на долната част на корема (apanavayu) и обединява енергиите, локализирани в пъпа (саманавау) и сърцето (пранаваю)
 • Той помага на бедствието и отнема напрежението
 • Той подобрява функцията на панкреаса и черния дроб
 • Uddiyana Bandha масажира всички органи в областта на корема.
 • Тази йогическа поза може да доведе до освобождение. Uddiyana Bandha изтласква праничния поток към Sushumnanadi. Сушумна е свързана с централната нервна система и по този начин повишава съзнанието, което помага в по-високите практики на Дхарана, Дхяна и Самадхи.

Виж повече: Широкоъгълна седалка напред

Изпълнявайте само на празен стомах! Не практикувайте тази банда, ако имате високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, язви на стомаха и червата. Не практикувайте тази йога по време на бременност. Тази йога трябва да се практикува след асани и пранаяма и преди медитация. Може да се практикува заедно с пранаяма и мудри. Моля, уверете се, че практикувате под ръководството на учител!

Работата с ядрото и дишането спомагат за спокойствие, чувство за емоционално обосновано; Уддияна Бандха активира реакцията на релаксация.

Снимки Източник: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send