Красота и мода

9 Най-добри асани и ползи за Сурия Йога

Pin
Send
Share
Send


В Surya йога осигурява с няколко ползи за здравето, отколкото можете да си представите. Той има и умствени и духовни ползи и е известен с това, че подобрява гъвкавостта и баланса. Тя ви помага да се концентрирате по-добре и подмладява сетивата ви. Има общо дванадесет различни пози, от които последните четири са повтарящи се. Трябва да мантрувате Суря Манта, докато правите това и се уверете, че дишате правилно.

Предимства на Surya Yoga Asanas:

1. Постоянната поза:

Първата поза на Surya Yoga стои заедно с краката ви и дланите ви са сгънати точно пред гърдите ви. Уверете се, че дишате нормално, докато пеете Surya Mantra. Не забравяйте да затворите очите си правилно, докато правите това. Продължете да казвате „Ом Митрая Намаха“, докато правите тази поза.

Виж повече: Техники на Бабаджи Крия Йога

2. Огъната назад поза:

За тази поза, бавно вдигнете ръцете нагоре и се огънете назад. Протегнете ръцете си напълно и се отпуснете. Краката ви трябва да стоят твърдо на земята и да не се движат. Вземете дълбоко дишане и повторете Ом Хагая Намаха. Той увеличава баланса на тялото ви, подобрява храносмилането и също така разтяга мускулите на гърба и краката.

3. Огъване на поза:

След огъване назад поза, трябва да направите огъване поза. За това трябва да се наведете напред и да докоснете коляното с челото. Дишай дълбоко, докато правиш това и продължаваш да пееш. Това ще увеличи кръвообращението ви, ще тонизира тялото и ще стимулира лимфната система.

Виж повече: Йога за увеличаване на мозъчната сила

4. Поглед към Слънцето Поза:

За тази поза, трябва да поставите един крак на гърба и другия крак отпред с дланите си здраво поставени на земята. Дръжте ръцете си напълно прави и вдишвайте дълбоко, докато гледате слънцето. Пейте Ом Бханува Намаха бавно. Тази поза ще увеличи гъвкавостта ви, ще отпусне сетивата ви и ще тонизира храносмилателния ви тракт.

Виж повече: Списък на имената на йогите асани

5. Push Up Like Pose:

За поза, трябва да донесете и двата си крака към гърба и да вдигнете тялото си от пода. Уверете се, че двете ти ръце са в предната част и те поддържат тежестта на тялото в позиция "push up". Дишайте дълбоко и издишайте, докато скандирате Ом Рави Намаха. Тази поза ще премахне всички напрежения и болки в тялото, особено в областта на шията. Той също така ще осигури сила на мускулите на ръката.

Виж повече: Сиддха Кундалини йога

6. Позата на спускане:

За спускане на поза, трябва да извадите тялото си с лактите си нагоре. Дланите ви трябва да бъдат поставени здраво на земята и коленете ви трябва да се спуснат. Трябва да задържите дъха си и да повторите Ом Пушна Намаха. Това ще упражнява вашите мускули на гърба и ще укрепи ръката и китката.

7. Поглед нагоре:

За да гледате нагоре поза, трябва да понижите талията си и да вдигнете горната част на тялото. Дръжте ръцете си прави и дишайте бавно. Пеене Ом Хираня Гарбая Намаха. Това ще помогне за стимулиране на нервите в гръбначния Ви стълб.

8. Обърнатата V поза:

За обърнатата V поза, трябва да вдигнете бедрата нагоре и главата ви трябва да е на пода с очите на пъпа и петите да са на пода. Издишайте и възпявайте Ом Маричие Намаха. Това ще укрепи сърцето ви и ще премахне напрежението на рамото.

9. Повтаряне на пози:

След като направите всичко това, трябва да повторите четвъртата стъпка и да повторите Ом Адитаяя Намаха. След това повторете третата стъпка и повторете Ом Савитър Намха. Повторете втората стъпка след това и повторете Ом Аркая Намаха. След това трябва да завършите с първата стъпка, скандирайки Ом Бхаскарая Намаха.

Гледай видеото: Week 12 (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send