Красота и мода

Топ 20 ползи от Черния кардамон

Pin
Send
Share
Send


Кардамонът е един от онези редки подправки, които имат голям аромат, както и безбройни ползи. Всъщност тя е маркирана като „Кралицата на подправките“ и определено е една от най-значимите в кухнята. Въпреки това, повечето хора са наясно само със зеления кардамон и рядко някой знае, че черният кардамон е достъпен и на пазара като вид тази подправка. Освен това, по-важното е безбройните ползи, които са пряко свързани с консумацията на черен кардамон. Не само че има положително въздействие върху здравето, но и някои предимства, свързани с кожата и косата.

Това ръководство по-долу е подготвено, за да се гарантира, че ще получите информация за най-добрите ползи за здравето от черния кардамон, който можете да извлечете. Той има първите 20, които знаят за:

Ползи за здравето на черния кардамон:

1. За стомашно-чревно здраве:

Консумацията на черния кардамон спомага за отделянето на определени сокове в стомашно-чревния тракт, което спомага за поддържането на киселините в стомаха при правилен контрол. Това запазва храносмилателните нарушения и стомашните язви. Той също така предпазва сърцето от горене, причинено от киселини и третира запек. Това помага за подобряване на апетита, както и да се пазят далеч въпроси на газ и подуване на корема. Като цяло, той насърчава доброто здраве на стомашно-чревния тракт.

2. За здраво сърце:

За да се предпазят от сърдечни заболявания, една от най-добрите храни идва под формата на черни кардамоми. Наред с това той помага да се постигне баланс в нивата на кръвното налягане и ритъма на сърдечните органи. Той също така помага за намаляване на всички рискове за блот.

3. За добра хигиена на устата:

Всеки човек, който има проблеми с устната кухина като мирис на устата, кариес и кървене в венците, ще бъде третиран добре с консумация на черни кардамоми. Маслата в тази подправка ще Ви осигурят всички тези цели. Той също така освежава миризмата в устата мигновено.

4. Излекуване на астма:

Всички видове дихателни проблеми могат да бъдат насочени към добро, ефективно и естествено лечение с използването на черни кардамоми. Това важи не само за лечението на астма, но и за огромен кашлица, бронхит, запушване на белите дробове и др. Чрез дъвчене на някакъв черен кардамон можете да отворите прохода, който преминава въздуха към белите дробове.

5. Добра превенция от рак:

Антиканцерогенните свойства на черните кардамоми са това, което помага за предотвратяване на смъртоносната болест, която всички познаваме като рак. Това се постига чрез увеличаване на нивата на антиоксиданти в организма, които убиват свободните радикали, увреждащи клетките.

6. За здравето на пикочните пътища:

Естествените диуретични свойства на черния кардамон спомагат за предотвратяване на дехидратацията и поддържат пикочните пътища чисти и свежи. Това е начинът, по който помага за поддържане на правилното здраве за пикочните пътища, без много усилия.

7. За честна кожа:

Черният кардамон има свойства и ензими, които не само забавят признаците на стареене, но и помагат да се направи кожата справедлива без никакви затруднения. Антиоксидантите в черния кардамон помагат в това отношение.

8. Детоксикира тялото:

За да отмиете токсините от тялото заедно със свободните радикали и опасни течности, най-добре е да включите в храната черни кардамоми. Един лесен начин за дъвчене на семена от кардамон всеки ден ще ви помогне с тази цел. Имайте го след всяко хранене за максимални ползи.

9. Предотвратява инфекцията на скалпа:

Антибактериалните и антисептични свойства в черния кардамон помагат за избягване на дразнене и инфекция от скалпа. Това е едно от предимствата, които семената имат за косата. Уверете се, че го приемате всеки ден за най-добри резултати.

10. Сърдечносъдово здраве:

Искате ли да знаете за ползите за здравето на черния кардамон? Е, това е добро за здравето на сърдечносъдовата система. Това може значително да повлияе на сърдечното здраве и това се счита за едно от най-добрите приложения на черния кардамон. Той поддържа кръвното налягане и е подходящ за хора с проблеми с кръвното налягане. Наред с всичко това, тя може да намали вероятността от съсирване на кръвта.

Виж повече: Черен плод от череша

11. Добре за респираторно здраве:

Пикантният черен кардамон е изключително полезен за дихателното здраве. Той е спасител за хората, които преминават през дихателни проблеми като астма (обсъдени по-рано). Освен лекуващата астма, черният кардамон има способността да лекува и други подобни дихателни проблеми. Той също така се бори с белодробната туберкулоза. Пациентите с дихателни проблеми често се препоръчват да консумират тази подправка ежедневно. Освен че излекува всички тези заболявания, черният кардамон се смята за един от най-вкусните подправки.

12. Действа като тоник:

Черният кардамон действа като тоник, като ви осигурява по-добър апетит. Поради тази особеност, тя може да ви помогне да елиминирате усещането за повръщане. Тази полза от черния кардамон я прави една от най-използваните подправки по целия свят. Заедно с много фитохимикали, тази подправка съдържа добро количество минерали, което й позволява да се бори с много болести и да лекува много тежки проблеми с тялото.

13. Антиканцерогенни свойства:

Това е едно от най-добрите ползи за здравето на черния кардамон. Той има антиканцерогенни свойства като I3C и DIM, които могат да се борят срещу възпалението на гърдата, рак на яйчниците и т.н. вътрешността. Той може да предотврати растежа и дори да елиминира раковите клетки в тялото.

14. Характеристики на детоксикация:

Има многобройни ползи за здравето от черния кардамон, но това е един от най-популярните. Той е добре известен с детоксикационните си свойства, които детоксифицират организма ефективно и елиминират излишния кофеин от кръвта. Ако такъв кофеин не се изчисти от вашата система, тогава ще се разболеете и тялото ви няма да бъде засегнато от вредното въздействие на алкалоидите.

15. Анестетични свойства:

Ползите за здравето от черния кардамон не могат да бъдат пренебрегнати. Анестетичните свойства го правят една от най-здравословните и вкусни подправки. Маслото, което се извлича от тази подправка, може да се използва като успокоително и се счита за упойка. Той може да лекува главоболие и други подобни болки. Тя може да ви осигури незабавно облекчение от много други болки в тялото. Маслото, извлечено от тази подправка, може да се използва за лечение на умора.

Виж повече: Картофен сок за кожа

16. По-добър тен на лицето:

Кажете сбогом на справедливостта кремове. Сега можете да станете по-справедливи и да получите добър тен естествено. Доказано е, че черният кардамон може да ви помогне в получаването на по-справедлива кожа и също така може да повиши тена. Това е едно от най-добрите предимства на черния кардамон. Много експерти по кожата препоръчват на своите клиенти да консумират тази подправка доста често, за да получат по-добър тен на лицето си.

17. Антиспазматични свойства:

Има много приложения на черния кардамон. Вероятно това е едно от най-добрите. Малката черна подправка се използва за лечение на различни болки и спазми. Всичко това се дължи на спазмолитичните свойства, които тази подправка притежава. То може да елиминира и чувството за повръщане. Всеки път, когато почувствате, че лъжете повръщане, вземете малки количества черни семена от кардамон под формата на сила и я погълнете с вода.

18. Богат на рибофлавин:

Черните кардамоти са богати на рибофлавин, които са един от най-добрите витамини, известни на човека.

19. Желязо и манган:

Тези желязо и манган са две от най-добрите съществени компоненти на черните кардамоми, които са много полезни хранителни вещества за човешкото тяло.

20. Храносмилателни:

Маслото, извлечено от черни кардамони, може да реши всички видове проблеми с храносмилането.

Виж повече: Ползи за здравето на хлебните плодове

Черният кардамон е един от най-използваните подправки и идва и с добротата на природата. Той съдържа някои от най-добрите минерали и елементи, които ще служат на тялото ви и ще подобрят живота ви. Той е един от онези вкусни подправки, които трябва да консумирате ежедневно (както се препоръчва от експертите).

Гледай видеото: Доклад на д-р Б. Бхарат Агарвал - хранене, възпаление и рак (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send