Красота и мода

Как да направим Анусара Йога Асани и ползи

Pin
Send
Share
Send


Anusara Yoga е основана от John Friend през 1997 г. Тя стана популярна в Съединените щати много скоро и се разпространява в Азия и Европа за нула време. Това е една от най-значимите форми на йога, която трябва да се види и има няколко интересни пози, споделени в следващите няколко параграфа.

Анусара Йога Пози:

По-долу сме включили някои от най-добрите Anusara Yoga Asanas и техните ползи.

1. Позата на полумесеца:

Половинната луна представлява предизвикателство за вашите мускули на краката и балансиращите ви способности. Има няколко модификации за тази конкретна поза, така че и начинаещите, и напредналите ученици да могат да я практикуват. Той също има ползи за здравето, като удължаване на гръбначния стълб, разтягане на струните на вредата и отваряне на гръдния кош. Той също така намалява тревожността и стреса.

2. Позата на половин скакалец:

Половата на скакалец също е известна като Салабхасана. Тонизира и укрепва тялото ви и ви помага да удължите краищата на гърба си с лекота. Тя отваря белите дробове и ви помага да дишате по-добре. Мускулите на краката, торса и седалището също се тонизират и оформят добре. Той също така ще осигури сила на гърдите и коремните мускули.

Виж повече: Пози на карма йога

3. Позата на крокодилите:

Легнете на пода на стомаха и разширете краката си. Стиснете задните си части и вдигнете гърдите си нагоре. Поставете брадичката си и бавно сложете челото си по ръцете. Отпуснете се. Задръжте дъха си в тази позиция за няколко секунди и повторете тази поза няколко пъти. Това ще ви помогне да направите крокодилската поза, която се счита за много важна в Анусара йога.

4. Позата на лодката:

За позата на лодката, седнете върху йога килима и внимателно извадете краката си. Наведете тялото си към гърба и вдигнете краката си от пода. Поставете краката си така, че да са успоредни на пода. Освободете бедрата и оставете дланите си обърнати към тялото. Останете в тази поза за около пет до десет дишания и повторете няколко пъти.

Виж повече: Ползи от Виняса Йога

5. Позата на воина:

За позата на воина трябва да издишате и да скачате с раздалечени крака. Вдигнете ръцете си по такъв начин, че да са успоредни един на друг и да завъртите левия си крак с 45 до 60 градуса отдясно. Свийте дясното си коляно и издишайте. Останете за трийсет секунди до минута и повторете това няколко пъти. С това успешно ще завършите позата на воина.

6. Позата на планината:

Планинската Поза също е известна като Тадасана. Той лекува вашето тяло и ум и също така осигурява сила на тялото ви. Всичко, което трябва да направите, е да стоите заедно с краката си и да съберете ръцете си с дланите си един срещу друг. Дишай дълбоко. Не забравяйте да затворите очи, докато правите това.

Виж повече: Медитация на дхяна йога

7. Лесното Поза:

Позата Easy е много популярна за повишаване на нивото на концентрация. За това трябва да седнете с сгънати крака. Ръцете ви трябва да са на колене. Вдишайте и изпускайте няколко пъти. След това задръжте дъха си за няколко секунди и го освободете. Правете това за пет минути постоянно.

8. Позата на слънчевите часове:

Известна още като Дандасана, тази поза е много сложна. Трябва да доближите лявата си глава до главата и да държите крака с ръка и да се разтягате. Трябва да се изправите направо за тази поза и да задържите дишането си възможно най-дълго.

9. Позиция на въртящия се триъгълник:

За тази поза, трябва да стоите изправени и да изпъвате левия си крак. Издишайте, наведете се напред и поставете пръстите си на пода. Завъртете наляво, вдигнете ръката си наляво и посочете нагоре.

Източник на изображението: Shutterstock

Pin
Send
Share
Send