Красота и мода

Музика за медитация - последен водач

Pin
Send
Share
Send


Ако започнете да медитирате и търсите музика за медитация, трябва да знаете няколко понятия за нея, преди да започнете. Медитацията заедно с музиката е невероятно преживяване и след като сте свикнали с нея, тя определено ще стане част от редовната ви рутина, тъй като не бихте искали да се отървете от нея.

Тук са нашите Ultimate Ръководство за музика за медитация.

Разбиране на значението на мозъчните вълни:

Нашите мозъци са съставени от милиарди мозъчни клетки, които са известни като неврони и те общуват помежду си с електрически вълни, причинени от сигналите, които се произвеждат от дейността на мозъка. Те могат да бъдат открити с медицинско оборудване, наречено електроенцефалограма. Тази електрическа активност е известна като модел на мозъчните вълни. Тези мозъчни вълни могат да се променят с техники за медитация, но това може да отнеме време. Методът с къси разфасовки използва аудиосигнали, известни като бинаурални ритми.

Виж повече: Как да медитираме ежедневно

Какво представляват бинауралните удари?

Binaural beats са меки вълни, които чувате чрез слушалки. Те се играят независимо в двете уши и се играят с различни честоти, така че когато звънят в ушите ви, това изглежда като илюзия за бинауралния ритъм. Единственият проблем с бинауралните аудиосистеми е, че звуците са много неприлични. Експертите на музикантите за тези удари са се опитали да намалят проблемите и са направили красиви мелодии, свързани с естествени звуци, които правят медитацията по-добър опит.

Виж повече: Най-добри съвети за медитация

Бета мозъчни вълни: (от 14 до 32 Hz)

Бета мозъчните вълни са лесно привикнали, тъй като ние обикновено притежаваме тази мозъчна вълна, за да работим в нашата глава, когато сме нащрек. Това е доминиращата мозъчна вълна, която обикновено имаме през цялото време, особено когато сме напрегнати, под налягане, страх, стрес, вълнение и т.н. Това ви прави критичен мислител и ви подобрява логиката.

Алфа мозъчни вълни: (7 до 14 Hz)

Алфа мозъчните вълни са по-ниските честотни вълни. Благодарение на този вид музика достигаме до състояние, в което нашите умове са свободни и спокойни. Това ни помага да медитираме по-добре и чувстваме, че сме мечтаеми за деня. Усещаме алфа вълни в нас, когато вършим работи, които не са стресиращи или спешни. Смята се, че това е връзката между съзнателния и подсъзнателния ум. Той ни помага да запазим паметта и да увеличим концентрацията. Той също така намалява кръвното налягане и увеличава мозъчния кръвоток. Чувствате се щастливи, леки и енергични.

Тета мозъчни вълни (3,5 до 7 Hz)

Тета мозъчните вълни са за хора, които обичат да ходят в транс, докато медитират. Умът ви се чувства като че ли е заспал, но всъщност сте в съзнателно състояние на ума. Той ни помага да усетим нашия вътрешен мир и стабилизира емоциите. Увеличава задържането и успокоява ума. Ще видите подобрение в здравето си и сънят ви ще бъде по-спокоен.

Делта мозъчни вълни (0,1 до 3,5 Hz)

Делта мозъчните вълни са полезни за тялото, тъй като възстановяват и лекуват себе си в това състояние. Доброто количество делта вълни може да накара човек да се почувства дълбоко отпуснат. Той лекува тяхното тяло и ум и изгражда духовна връзка с подсъзнанието. Той освобождава хормоните против стареене, включително мелатонин и DHEA. Той също така освобождава човешки растежен хормон, който поддържа кожата, костната плътност, ставите на нашето тяло и помага за бързото им възстановяване.

Виж повече: Най-добри техники за релаксация

Гама вълни (40 Hz и по-високи)

Гама мозъчните вълни са бързи по честота. Тази мозъчна вълна помага за свързването на всички части на мозъка и ги прави да работят заедно. Възможността е да се обработва голямо количество информация за по-малко време. Това прави мозъчната функция по-добра и повишава нивото на интелигентност. Вие ставате състрадателен човек с голямо количество самоконтрол. Вие ще бъдете по-щастливи от това, което обикновено сте. Органите на сетивата ви ще ви накарат да бъдете по-осведомени и внимателни.

Източник на изображения: 1 & 2.

Гледай видеото: Как да се свържем с духовният ни водач (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send