Красота и мода

Как да използваме зелен чай за диабет?

Pin
Send
Share
Send


Вие пиете ли зелен чай? Тогава трябва да знаете, че зеленият чай играе важна роля за диабета. Да, зеленият чай понижава нивото на кръвната захар. Популясът консумира чай от векове, както и днес е втората по популярност напитка в света (по-късно от водата). Редица от тези репутации могат да произтичат от многото познати ползи от зеления чай, като се има предвид, че той може да спре рака, както и да премахне психичното здраве. В тази статия обаче обсъждаме ролята на зеления чай за диабета.

Диабетът е заболяване, което се описва от неадекватната секреция, в противен случай инсулиновото изпълнение на инсулина, което пречи на правилното усвояване на глюкозата вътре в тъканите, освен това води до високо внимание на кръвната захар, която трябва най-накрая да се екскретира в урината. По време на многостранна биохимична реакция, чайът - особено зеленият чай - помага за повишаване на чувствителността на клетките, поради което те са по-здрави, способни да метаболизират захарта. Зеленият чай е по-добър за хората от диабет, тъй като помага на метаболитната система да функционира по-здраво.

Виж повече: Как да направим зелен чай с мляко

Предимства на Зеления чай:

 • Отпадане на рисковете от развитие на диабет тип 2
 • Подобряване на чувствителността към инсулин
 • Поддържайте здраво кръвно налягане
 • Предотвратете образуването на кръвни съсиреци
 • Намаляване на опасността от рак
 • Възможност за сърдечно-съдови заболявания

Механизъм на зелен чай за диабет:

Веднага след като се консумира скорбяла, тя се нуждае от ензима амилаза, за да я разкъса до прости захари, които могат да бъдат погълнати в кръвния поток. Полифенолите от зелен чай намаляват амилазата. Едно четене показва, че само 1 чаша зелен чай запазва действието на амилазата с 87%. Още едно проучване показва, че премахването на зеления чай комбинира нормалното повишаване на глюкозата, както и инсулина, докато 50 грама скорбяла са погълнати.

Виж повече: Използва зелен чай с мед

Влияние на зелен чай за диабет:

 • Зеленият чай е умерено необработен и е два пъти по-богат от антиоксиданти като витамин С. Той абсорбира полифеноли, които изследователите считат, че могат да повишат инсулиновата активност. Освен това добавянето на мляко в чая намалява инсулино-чувствителната способност на чая.
 • Диабетът е здравословно състояние, което обикновено се класифицира в тип 1 заедно с диабет тип 2. Ако човек е диагностициран с диабет тип 1, след това панкреасът не създава друго минимално количество инсулин.
 • Инсулинът е хормон, който е необходим за намаляване на нивата на кръвната захар, както и за контролиране на нормалното функциониране на клетката. При диабет тип 2 клетките в тялото не са в състояние да реагират на инсулина, който се образува от панкреаса. Екстра за храни за диабет
 • Зеленият чай съдържа полизахариди, които спомагат за намаляване нивата на глюкоза в кръвта, освен това имат антирадиационни и противоракови свойства.
 • ЕКГЦ в зелен чай е полезен до диабет тип 2, тъй като помага за увличането на глюкозата в необходимото количество от клетките на тялото.
 • Зеленото е един от най-добрите естествени лечения за диабет тип 2, тъй като не само понижава нивата на захарозата, но и катехините, които се намират в зеления чай, също помагат за заглушаване на естествената глюкоза в храносмилателния тракт.
 • Жизнената съставка на зеления чай, която е била изложена на забавяне на чревната глюкоза плюс поемането на липиди, е сигурен вид флавоноид, наречен галообразни катехини. Измерва се, че количеството на зъбните катехини, които са от съществено значение за понижаване на концентрацията на кръвната захар, може да бъде постигнато от редовно количество зелен чай.
 • От друга страна, количеството зелен чай, желано да намали усвояването на липидите от червата, е по-добро и е било изложено на лошо въздействие върху хората. Веднъж попаднали в кръвния поток, галатираните катехини могат наистина да увеличат инсулиновия конфликт, който е депресиращо, особено при пациенти със затлъстяване и диабет.

Виж повече: Рецепта на зелен чай от джинджифил

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Вижте как Ники свали 40 кг. за 3 месеца! Отслабване с билки (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send