Йога

Как да направим Вирасана (геройната поза) и нейните ползи за здравето

Pin
Send
Share
Send


Един от най-старите възможни занаяти е древните форми на разтягане на тялото, чрез които е изобретен много лек и много проблем е решен. Един от най-добрите заболявания за лош гръб или план за загуба на тегло включва йога, поради което йога е неразделна част от нашия живот. През тиха сутрин, изпълнена с разтягане, никога не сте знаели, че могат да се разгърнат много лечения и сега, когато знаете по-добре, е време да научите нови йоги, които може да ви предложи.

Как да:

Йога представя вирасана, известна също като герой Поза. За да започне вирасана, първо трябва да усъвършенствате седящата поза на йога. Тук можете да започнете с разстилането на подложка или мека завивка на пода, но колкото по-малко е меката, толкова по-добре. Започнете с колене на пода с двете си колене, само вашите колене, вътрешните страни трябва да бъдат притиснати заедно пред вас, докато изправяте гръбнака. Сега работим по долните крайници. Докато сте коленичили, можете да усетите натиска на тялото върху бедрата. Разстелете краката си само леко в края, така че бедрата ви да могат да се вместят малко по-добре между пролуката. Не правете празнината твърде голяма. Сега работи на краката си. Уверете се, че те са успоредни на земята и са притиснати леко извити към вътрешните страни. Уверете се, че двата крака имат еднаква опора и тегло. От сега нататък упражнението е просто. Преди да започнете да издишате силно и леко прегънете напред и ще откриете, че тялото ви се приспособява към позицията. Сега оправяй гръбнака си и като горд воин разширяваш костите на яката. Задръжте тази позиция за 30 секунди преди да освободите гръбнака. След това повторете още веднъж. Бавно се опитайте да увеличите времето.

Ползи:

гъвкавост:

Често понякога се осъзнава, че тялото може да бъде гъвкаво от горното полукълбо, където поради износване и разкъсване тялото ви вече е било използвано за усукване на кръста и ръце. Това е долната половина, че има проблем и по този начин, когато влезете в навика да правите това се простира назад и долната част на тялото се простира, гъвкавостта на тялото ви, особено по-ниските увеличават многократно.

Виж повече: Предимства на дървото

Вътрешен мир:

Тази поза е известна като героината поза и много психолози казват, че йога не само може да ви облагодетелства физически, но има и голяма ръка за игра в случай на умствени проблеми. Следователно вирасана йога според много експерти по йога е една от онези йоги, които успокояват вашата вътрешна същност. Докато дишате високо и затваряте очите си, усещате, че успокояващото успокояващо усещане се измива върху вас, създавайки вътрешен мир.

Кръвообръщение:

Вирасана йога се фокусира главно върху точките на натиск в долните части на тялото и се разтяга в горните части на тялото. Това е добра ситуация за създаване на гъвкав кръвен поток в тялото ви, регулиращ кръвообращението, което е един от най-важните идеали за добро здраво тяло.

Виж повече: Обърната Поза

Предупреждение за бременност:

Ако тази йога се прави по време на бременност, необичайно подуване на краката може да бъде намалено до значително количество. Уверете се обаче, че сте приели Вашия лекар и се уверете, че е препоръчително. Също така не правете това през последните месеци от бременността. Запазете това за средната продължителност, когато всичко е стабилно.

Храносмилане:

Това също е чудесен начин за подобряване на процесите на храносмилане и по този начин вече имате повече причина да го използвате.

Виж повече: Толасана йога

Източник на изображения: 1.

Pin
Send
Share
Send