Красота и мода

4-ти месец Бременност Диета - Кои храни да се хранят и да се избягва?

Pin
Send
Share
Send


След като свършите с първия триместър сега е време да влезете във втория триместър на бременността. Симптомите на гадене, главоболие, повръщане са склонни да изчезват. Затова се чувствате по-енергични и активни. През това време е важно да се грижите за диетата си.

Какво да ядем?

Млечни продукти:

Калцият е съществено хранително вещество за правилния растеж и развитие на бебето. Млякото е едно от хранителните вещества, осигуряващи максимално количество калций. Трябва редовно да включите добро количество млечни продукти. Хранителни продукти като мляко, извара, ниско съдържание на мазнини извара са добри добавки на калций. Трябва да проверите количеството мазнини преди да ги консумирате.

Месото:

Потреблението на месо е възможно само при липса на гадене. Включете месото в дневната диета в четвъртия месец от бременността, след като е изчезнала. Много е важно да се консумира месо, което се приготвя много добре при хигиенни условия. Месото, което е недостатъчно приготвено, понякога може да носи различни бактерии. Най-важното хранително вещество, доставяно от месото, е желязото. Приемът на желязо е много полезен за растежа на бебето.

Fiber:

Много е важно да добавите оптимално количество фибри в ежедневната си диета. Хранителни продукти като пълнозърнести храни, пшеничен хляб и овес съдържат добро количество фибри. Можете да включите фибри в диетата си през четвъртия месец от бременността, което е много изгодно. Препоръчително е да има ден на фибробласт поне 25 грама. Той помага за намаляване на запек и понижава кръвното налягане.

Виж повече: Диета по време на 5-тия месец от бременността

Плодове:

Всички те са с високо съдържание на витамини и важни минерали. Има случаи на киселинност или киселини през този месец. Затова е препоръчително да се консумират пресни плодове от всякакъв вид. Плодовете като пъпеш, ягоди, кайсии, грозде и др. Осигуряват на бебето оптимални витамини и минерали. Той помага за запазване на здравето на бебето. Плодовете също предизвикват развитие на вашето бебе.

Храни, богати на желязо:

Желязото улеснява растежа на вашия плод и този месец изисква увеличено количество от това хранително вещество. Желязото също помага в производството на кръв в тялото ви. Много е важно за тялото да произвежда допълнителни 3-6 литра кръв по време на бременност. Така консумират месо, зелени листни зеленчуци, цялото зърно в голям брой, за да се улесни производството на кръв.

Мастни киселини:

Заедно с горепосочените хранителни продукти, трябва да имате хранителни продукти с мастни киселини като зехтин, ядки и прясна риба. Това е една от най-важните 4 месеца бременност храна, която е много важна за намаляване на бременността рискове. Рисковете, свързани с преждевременните раждания, ниското тегло по време на раждането са намалени поради приема на тези киселини. Рисковете, свързани с всякакъв вид когнитивна и умствена изостаналост, също са намалени.

протеин:

Получаваме аминокиселини от протеини и това е основната съставка в развитието на телесните клетки. Оптималното количество хранителни продукти, съдържащи протеини като пиле, фасул и яйца, трябва да се консумират редовно. Това ще осигури оптимална добавка на аминокиселини към тялото ви. По този начин включете протеини в редовната си диета.

Цели зърна:

Цели зърна са отговорни за снабдяването с енергия на тялото. Можете също така да получите фибри, витамини от група В и желязо от цели зърна. Включете го в храната на четвъртия месец от бременността храна за вашето благосъстояние. Те са истински източници на енергия за вашето бебе и също помагат за изграждането на плацентата. Трябва да опитате с пълнозърнести храни от най-малко 48 грама на ден.

Зеленчуци:

Консумацията на зеленчуци по време на бременност води до редица дългосрочни ползи. Той трябва да бъде включен в четвъртия месец от бременността, поради неговите ползи за здравето. Той също така помага за намаляване на всички рискове, свързани със здравни усложнения или всякакви заболявания. Зеленчуци като моркови, тиква, спанак, броколи, ряпа и т.н.

Виж повече: 3 месеца бременност храна

Фасул и леща:

Фасулът и лещата са добре известни със своята хранителна стойност. Те съдържат фолиева киселина, желязо, протеини и фибри в големи количества. Той помага за предотвратяване на вродени дефекти. Често срещан проблем по време на бременността е запек и това може да бъде разрешено от лещата, тъй като те имат фибри. Той също така намалява болката и стреса по време на бременността.

Какво да не ядем?

Меко сирене:

Един от най-важните хранителни продукти, който трябва да се избягва по време на бременност, е мекото сирене. Тъй като те са направени от мляко, което не е пастьоризирано, те могат да съдържат бактерии. Тъй като те имат ниско съдържание на вода, по този начин има по-малко шансове за заболяване, причинено от микроорганизми. Можете да имате храни, които съдържат твърдо сирене.

Нездравословна храна / улична храна:

Наличието на нездравословна храна или улична храна е една от нашите лоши навици и докато бременността е най-лошата. Хигиенният фактор е нисък и съдържа излишък от мазнини. Контролирането на теглото по време на бременност и след бременност е много важно. Потреблението на улична храна също може да предизвика хранително отравяне, както и други заболявания.

Морска риба:

По време на този период трябва да избягвате консумацията на морска риба, тъй като тя съдържа метил живак. Това е съединение, което често причинява умствена изостаналост. Така морската риба трябва да се избягва, за да се предотврати всякакъв вид рискове, свързани с раждането. Риби като бялата риба тон трябва да се избягват напълно, тъй като имат високо ниво на живак.

Кофеинът:

Това често преминава през плацентата и оказва неблагоприятно въздействие върху сърдечната честота на бебето. Той обикновено се вреди на здравето, когато имате повече от 200 мг кофеин на ден. Въпреки че умереното количество кофеин не оказва влияние върху вашето здраве, но продължителната консумация в големи количества е вредна.

алкохол:

Алкохолът влияе много повече на бебето, отколкото на вас. Консумацията на алкохол води до разстройства като фетален алкохолен спектър. Тя може да причини различни вродени дефекти и по този начин трябва да се избягва на всяка цена. Алкохолът влиза в кръвта на Вашето бебе и по този начин причинява неблагоприятни ефекти върху Вашето дете.

Виж повече: Диета по време на първия месец от бременността

Ето защо е много важно да се грижите за себе си и вашето бебе през целия период на бременност и 4тата месец не е изключение. Препоръчително е да се спазват указанията за диетата за здраво дете. Много е важно да се консумира правилното количество хранителни продукти, за да се гарантира здравословното им доставяне.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send