Красота и мода

Можете ли да ядете Цезар Салата, докато бременна?

Pin
Send
Share
Send


Цезарната салата произхожда от Тихуана, Мексико, където превръзката е направена с помощта на сурови яйца. Традиционната рецепта се състои от салатен дресинг, приготвен с чесън винегрет, сос Worcestershire и лимонов сок в комбинация с едно сурово яйце. Тази салата е наистина известна с уникалния си вкус.

В днешно време салата Цезар съдържа няколко съставки, като: - салата от роман, винегрет от чесън, сирене пармезан, крутони и яйце. Обикновено яйцата за преобличане на Цезар са или развалени или напълно необработени. Всяка форма на сурово или под варено яйце трябва да има бактерията Salmonella, която може да се окаже вредна за деликатния етап на бременността. Въпреки това, няколко ресторанта и хотели в момента правят тази превръзка с готвени или пастьоризирани яйца, което ги прави безвредни за бременната жена.

Можете ли да ядете Цезар Салата, докато бременна?

Много лекари съветват да не се консумират никакви сурови яйца или неварено месо по време на бременност. Това включва и поглъщането на Цезар по време на бременност. Има много жени, които са луди фенове на тази различна ароматизирана салата, и често виждам това запитване да се публикува на форуми: “Може ли бременните жени да ядат цезар? ". Е, честно казано, под приготвените яйца в традиционния дресинг на Цезар са източник на замърсяване от бактерията Salmonella.

Виж повече: безопасно ли е да дъвчете дъвка по време на бременност

Тези микроскопични организми засягат както хората, така и животните. Те обикновено присъстват в изпражненията и се предават чрез замърсени изпражнения. Инфекцията със Salmonella води до заболяване, наречено Salmonellosis. Леките признаци на това заболяване са симптоми на грип. Въпреки това, по-острите случаи могат да доведат до висока температура, повръщане, тежки стомашни спазми и диария. Понякога, ако останат невтвърдени, може дори да е фатално, което да доведе до смърт.

Цезарът по време на бременност може да доведе до заразяване с бактерии и да усетите леки симптоми на диария. Инфекцията може да бъде открита с изследването на пробата от изпражненията. По-голямата част от времето, салмонела ще отиде сама и няма да се нуждаете от професионално лечение. В такива случаи няма видима заплаха за плода. Въпреки това, понякога, когато тази бактерия заразява жени, които са по-чувствителни и деликатни, въздействията могат да бъдат неблагоприятни. Тежките симптоми на отравяне на стъпалата, като повръщане и диария, могат да доведат до спонтанен аборт или преждевременно раждане. Екстремната дехидратация може да изисква приемане в болницата или прилагане на големи антибиотични дози.

Виж повече: босилек по време на бременност

Алтернативи на оригиналната Цезар Салата Рецепта: t

В днешно време има много алтернативни рецепти, които избягват употребата на сурови или развалени яйца при приготвянето на салатата Цезар. Няколко правителства са забранили използването на сурови яйца в менютата с храни. Повечето от настоящите търговски ресторанти и хотели правят салата Цезар с пастьоризирани яйца; Пастьоризацията напълно елиминира наличието на всякакви следи от Salmonella и по този начин прави салата напълно безопасна за консумация по време на бременност. Можете също така да отидете за собствена домашно модифицирана или яйценоселка салата Цезар.

Така че, сега, когато сте наясно с влиянието на консумацията на цезар салати, ето няколко предпазни мерки, които можете да предприемете, като включите същото във вашия хранителен план. Когато поръчвате цезар в ресторант, уверете се, че те не използват сурови яйца. Като очакваща майка, трябва да избягвате и всякаква храна, съдържаща сурови яйца, като майонеза, мус и сладолед. Салмонела присъства и в други съставки, като: кълнове, прясно мляко, пресни сокове, сурово пиле и месо и др.

Виж повече: бременните жени могат да ядат шоколад

За да се избегне замърсяване със салмонела, измивайте ръцете си редовно и гответе яйца или месо при високи температури. Обикновено температури до 160 градуса по Фаренхайт се считат за идеални. Уверете се, че приготвяте сосовете, след като ги нагреете до тази спецификация на температурата. Придържайки се към тези прости стъпки ще ви осигури безопасна и здравословна бременност.

Гледай видеото: I React to Weird Random Comments (Ноември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send