Красота и мода

9 Най-добрите туристически обекти в Пенджаб

Pin
Send
Share
Send


Красивата земя на Пенджаб, разположена в Северна Индия, е наречена „усмихнатата душа на Индия”. Това състояние е най-добре познато със своите красиви залези, оживена култура, меко време, бхангра танци и вкусна храна. Градовете тук са невероятни и културата на сикхите е абсолютно уникална и прекрасна. Ако планирате пътуване до Индия тази година, със сигурност трябва да дойдете в Пенджаб. Нейните впечатляващи локации и туристически места ще направят пътуването ви незабравимо и запомнящо се. Ето някои места, които трябва да покриете в рамките на кратък период от време.

Красиви туристически места в Пенджаб:

Тук можете да разгледате някои от най-добрите туристически места в Пенджаб, които определено ви привличат.

1. Златен храм:

Златният храм е признат за гордостта на Пенджаб. Това е едно от най-известните туристически туристически места в Пенджаб и има повече от хиляди посвещения, туристи и местни посетители всяка година. Той е най-старият храм на сикхската религия и разполага с красив басейн, наречен „Амрит Саровар”. Тъй като куполът е боядисан в злато, това място изглежда привлекателно и ослепително, особено под слънцето. Това определено е първото място, което трябва да посетите на вашето пътуване до Пенджаб.

2. Patiala:

Ако се надявате да опознаете кралското минало на Пенджаб, трябва да посетите Патиала. Той ви предлага голяма и ценна информация за историята на Пенджаб през 18-ти и 19-ти век. Дворците, градините и парковете също са едни от най-добрите и отлични места, които можете да посетите.

Виж повече: Най-добри места за посещение в Сиким

3. Jallianwala Bagh:

Jallianwala Bagh от Пенджаб не е просто градина, но има и специално значение в историята на независимостта на Индия. Това е мястото, където хиляди са били убити от ръцете на британските войници през 1919 година. Мемориал е построен през 1951 г. в чест на онези, които са пожертвали живота си за родината си.

4. Kila Raipur:

Малкото село Кила Райпур е най-добре познато със своите селски олимпийски игри, които се провеждат всяка година през февруари. Тук ще видите бикове, мулета, кучета, камили и други животни, които се състезават в професионални събития като състезания. Гледката е наистина уникална и не може да бъде пропусната, особено ако сте на път.

Виж повече: Забележителности в Пукет

5. Wagah Border:

Всеки ден в годината, точно преди слънцето да западне, има церемония за понижаване на знамето между Индия и Пакистан. Тя продължава около 45 минути и е призната за една от популярните туристически атракции на Пенджаб. Вашето пътуване в Пенджаб ще бъде непълно, докато не посетите това място.

6. Sheesh Mahal:

Sheesh Mahal, разположен в Patiala е създадена през 1847 година. Построена в традиционен стил Mughal архитектура, мястото е абсолютно живописно, особено поради прекрасните зелени градини около него. Има и медал галерия, която има около 3000 медала, всички от 12-ти век.

Виж повече: Посещение на места в Пури

7. Анандпур Сахиб:

Анандпур Сахиб се намира на около два километра от славния град Чандигарх. Той е най-известен сред поклонниците и поклонниците, най-вече заради изискания и забележителен гурудвара. Тя носи голямо историческо значение и е чудесно място за посещение.

8. Goindwal Sahib:

Град Goindwal се намира в югоизточната част на Амритсар и наистина е прекрасно място. Известен със своите гурудвара и светилища, мястото е идеално за тези, които търсят духовност и смисъл.

9. Pushpa Gujral Science City:

Градът на науката Pushpa Gujral, разположен в Jhalandhar, е най-големият научен парк в цяла Северна Индия. Той се занимава с всички съвременни аспекти на науката и е обхванал много ценни теми. Това място е идеално за всички любознателни умове и изродни познания.

Надявам се да ви харесат тези туристически места в Пенджаб! Следващия път, когато планирате пътуване, не пропускайте тези красиви туристически места в Пенджаб.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Savings and Loan Crisis: Explained, Summary, Timeline, Bailout, Finance, Cost, History (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send