Йога

Парянкасана (Кауър Поза) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Рано сутринта офисът работи често са трудни, особено ако сте прекарали последните един час кипене във фитнес зала, сега вървят наоколо, за да компенсират времето. Това е обикновен сутрешен сценарий в оживен пчелен живот, където той винаги е напрегнат за времето, бързайки да запази графика си здрав, докато тялото му се отказва от себе си, защото му липсва достатъчно храна и сън.

Въпреки че не можем да променяме целия му график, можем поне да му дадем надеждна ситуация, за да се справи с този проблем. Нарича се Йога. Йога е смятана за един от най-добрите лечители, които не само достигат до вашето тяло, но и до вашия смутен ум. Това е чудото на това упражнение, което бихме искали да обсъдим в днешната статия. Позата на йога днес се нарича Парянкасана.

Как се прави Парянкасана и нейните ползи:

Как да го направим?

Йога е проста, нищо не може да се усъвършенства. Често в началните етапи телата ни са достатъчно твърди, за да предизвикат малко ужилване тук и там. Въпреки това, последователността е ключът към успеха тук. Тази йога, известна още като представянето на Couch, е просто поредица от разтягане и усукване, компилирани с контролирано дишане, което ще работи за това да имате красив ум и здраво тяло.

Виж повече: Обезщетения за Sasakasana

Преди да започнете, думата „предпазливост“ ще ви каже да не избирате тази йога, ако имате съзнание за счупен гръб или диск. Нека да започнем йога, като седим на Вашата йога матрак, на колене, докато изравняваш костите на костния мозък. Вашата врата и гръбначният ви стълб трябва да са подравнени един към друг, и двете са прави, докато си почивате задницата в сега обърнатите ви пети.

Коленете ви са сгънати под вас, докато ръцете ви остават до вас. Сега се вдигнете от седналата позиция и преместете петите навън, така че сега между двете свити крака се оформя малка пролука, място на рогозката, където можете да си почивате бедрата. Сега бавно започнете да се облягате назад, направете мозък, докато използвате лактите си на земята, за да създадете опора.

Когато почувствате леко опъване, изрежете гърба си във вдлъбнатината и продължете да се навеждате, докато челото или короната на главата ви докосне земята. За подкрепа може да искате да се хванете за краката с ръцете си.

За начинаещите, мека подкрепа отзад може да бъде полезна за началните етапи. Докато заключвате крайната си позиция, поемете дълбоко вдишвания и отпуснете и отпуснете позицията си, като следвате стъпките назад.

Виж повече: Samasthiti

Как ни помага?

Докато разтягате тялото си, особено горната част на тялото, малка ситуация на натиск се създава от участъка в стомаха и коремната област. Тук храносмилането и телесните мазнини работят ръка за ръка. Разтягането причинява излишни килограми да изгорят, докато налягането в коремната област води до по-силен корем.

Сега, когато се огъваме да докосваме короната си до земята, сърцето и белите дробове вече могат да усетят и разтягането. това е по същество добро, тъй като разтягането, свързано с контролирано дишане, кара сърцето и белите дробове да привличат повече и да освобождават въздуха и кръвта, като по този начин отварят всяка вероятна вероятност от блокиране.

Това също работи за превръщането на сърцето ви в по-силно. Това е добро упражнение за хората, които страдат с нестабилно повишаване или понижаване на кръвното налягане. Експертите казват, че това упражнение ще ви помогне да контролирате кръвното си налягане.

Виж повече: Интензивно позиране на разтягането от страни

Снимки Източник: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send