Красота и мода

Топ 9 интересни факти за скачане с парашут

Pin
Send
Share
Send


Ако сте приключенски наркоман и се наслаждавате на тръпката от себе си, тогава скачането с парашут е само спортът за вас. Тя включва буквален скок на вярата от самолет на голяма надморска височина. След известно време изтича, парашутът се отваря, докато слизате надолу. Това, което някога е било използвано като техника за военнослужещи, сега се превърна в приключенски спорт, който е популярен сред много хора в различни части на света. Мерките за безопасност винаги са налице, за да се гарантира, че никой не е изправен пред трудности.

Ето някои от най-интересните факти за скачане с парашут:

Виж повече: Дейности на летен лагер

Факти за Skydiving:

  1. Капитан Китингер е известен с това, че е счупил рекорда за най-висок парашут (от почти 102 800 фута). След като се спусна за 85 000 фута, той отвори парашута си за кацане. Трябва да се отбележи обаче, че този запис е бил нарушен от Феликс Баумгартнер, който е слязъл от височина, която е около четири мили по-висока.
  2. Смята се, че по време на свободно падане вятърът, който минава покрай ухото ви, е над 100 mph. Това означава, че сте глухи за повечето звуци, които може да искате да чуете по време на свободно падане. Това също означава, че няма да можете да чувате никой от вашите приятели парашутисти, тъй като вятърът ще блокира вашия капацитет за слушане. Това е една от главните причини, поради които ушите ни "изскачат" докато слизат в самолет или по време на шофиране.
  3. Смята се, че всяка година се случват над 2 милиона парашута. Също така е важно да се отбележи, че от тези парашути; смъртните случаи средно са около 35, които могат да бъдат разгледани до по-малко от 1% от всички скокове, които се случват през годината. Ето защо се казва, че скачане с парашут може да се счита за по-безопасно, отколкото да се шофира обикновен автомобил в нормален ден.

Вижте още: Индийско железопътно пътуване

  1. Ако се наслаждавате на приключенски пътувания с приятелите си, тогава скачането с парашут е точно за вас. През 2006 г. около 400 водолази от 31 държави взеха само около 80 секунди, за да формират цветна аранжировка в небето. Този подвиг е постигнат на височина от малко над 23 000 фута. Този конкретен парашут все още се смята за един от най-опасните в историята на спорта. Ето какво наричате приключение!
  2. Един от най-интересните факти за скачане с парашут е, че човек на име Йонас притежава рекорда за получаване на татуировка, направена по време на свободно падане от 4000 м надморска височина. Появен от Швеция, той получи акроним WFFT татуиран на ръката си. Какво представлява WFFT? Е, това означава Worlds First Freefall Tattoo. Той все още е приветстван като местен герой за този подвиг. Браво!
  3. Ако се смята, че скачането с парашут е само за мъже, тогава не може да бъде по-грешно. През 1913 г. Джорджина Бродуик е първата жена, която скочи с помощта на парашут от самолет. Този подвиг е извършен над Лос Анджелис. Подходящо е, че тя е извършила такъв смел актьор над „Град на ангелите“. Защо мъжете трябва да се забавляват?
  4. Фред Мак, на възраст от 100 години, е най-старият човек, който скача с парашут. Той обеща, че ще го направи след един век и остава верен на думата си. Той наистина служи като масивно вдъхновение.
  5. Тони Щадлер от Южна Африка е най-младият човек, който скача с парашут на четиригодишна възраст. Той постигна този подвиг от височина 10 000 фута.
  6. Майкъл Занг създаде нов световен рекорд, като завърши 500 скока за един ден. Той завърши това на интервали от по-малко от 3 минути.

Виж повече: Най-добри упражнения за колоездене

Гледай видеото: НАЧАЛОТО (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send