Диета

6-ти месец Бременност Диета - Кои храни да се хранят и да се избягва?

Pin
Send
Share
Send


Да бъдеш бременна е голяма привилегия за всяка жена. Може би това е най-прекрасният подарък за живота на една жена. Когато започнете да носите малко в утробата си, опитайте се да дадете на бебето здравословен живот. Храните са единствените опции, които могат да осигурят хранителни вещества за вашето бебе. С помощта на Вашия лекар направете диаграма за здравословна диета, която трябва да се следва.

Какво да ядем: -

Витамин Ц:

Това е един от жизнените нужди, необходими в този момент. Това със сигурност запазва тялото и е здравословно. Освен това тя запазва тялото без всякакви болести. Витамин С помага за растежа на тъканите. Продуктите, съдържащи витамин С, са много важни за защита на клетките. Ягода, грозде, зеле, сладък картоф и т.н. са богати на витамин c.

Fiber:

Влакното е добро решение за запек по време на бременност. Лошото храносмилане и запек са много естествени по време на бременността. Продуктите, съдържащи влакна, ще бъдат полезни за този въпрос. Той е съществена част от бременната диета. Обикновено фибри се срещат в плодове и различни видове зеленчуци. Продуктите за пренасяне на влакна са лесни за смилане, особено по време на бременността.

Виж повече: Храна за 5-ия месец от бременността

Бадемите:

В този период на бременност трябва да имате хранителни вещества. Въпреки това е много важно за здравословния растеж на вашето бебе. Бадемите съдържат необходимото количество хранителни вещества по време на бременността. Опитайте се да включите бадем в редовната си диаграма. Сега, ако имате някаква алергия по отношение на бадеми, тогава е по-добре да избягвате. Но потърсете други ядки като заместител.

Фолиева киселина:

Заедно с витамин фолиева киселина е важна за бременна жена. Определено количество фолиева киселина се изисква за един ден. За развитието на мозъка на Вашето бебе важна роля играе фолиевата киселина. Това е много полезно за укрепване на гръбначния мозък на вашите малки. Затова, като имате фолиева киселина, можете да избегнете всички видове дефекти по време на раждането на вашето бебе.

протеин:

Протеинът е най-необходимата част от бременната диета. За правилното снабдяване с енергия е важен протеин. Физическият растеж на бебето зависи от достатъчно количество протеин. По този начин се уверете, че протеинът е във вашата диета през 6-ия месец от бременността.

Въглехидрати:

Повече или по-малко всеки лекар препоръчва въглехидрати на ден. Може би това е най-важният източник на енергия по време на бременност. Храните, съдържащи въглехидрати, трябва да са на 6-ия месец от бременността на диетата за здравословна бременност. Тя е необходима, защото осигурява енергия за подпомагане на растежа на бебето. Храните, които съдържат въглехидрати, са картофи, сладка царевица, овес, макаронени изделия и ядки.

Зеленчуци:

Макар че зеленчуците са много обичайна храна и най-вече без вкус, но все пак имат голямо значение. Това е най-очевидната диета в 6-ия месец на бременността, препоръчана от доктор. Зеленчуци е добър източник на витамин, докато носите детето си. Заради вас трябва да имате достатъчно количество пресни зелени зеленчуци за един ден.

Плодове:

Нищо не може да се сравни с ползите от пресни плодове. Плодовете са много здравословни за бременни жени. Поддържайте кошница с плодове в масата си и я имайте, когато пожелаете. Плодовете дават добър запас от витамин на тялото. Така вашето бебе няма да страда от недостиг на витамин. Той също така отговаря на нуждите на минерала. Плодове като банани, зелено грозде, ябълки, портокали, круши могат да бъдат във вашата диета.

Виж повече: 9-месечен план за диета за бременност

Значение на млечните продукти:

Много от тях се оттеглят от млечните продукти. По време на бременността няма възможност за избягване на такива продукти. За силни кости на бебето е много важен калций. Така, ако не приемате навик от мляко и други млечни продукти, това ще навреди на вашето бебе. За недостатъчно количество протеин и калций бебето може да страда от дефицит на кост.

Течности:

Водата е друга важна част от бременната диета. Заедно с храната са необходими и достатъчно чаши вода. Недостигът на вода може да направи тялото ви сухо. Може също да страдате от запек. Заедно с шестия месец от бременността, хранителната вода носи важна част от храносмилането. Според лекаря трябва да имате поне шест чаши вода през целия ден.

Какво да не ядем: -

Избягвайте сурови морски храни:

Суровите морски храни са строго забранени за бременни жени. Морската риба носи високо ниво на живак, което е много вредно по това време. От вашето невежество болестите могат да се появят в тялото ви. Ако сте засегнати, бебето ви ще страда. Храните от морето раждат болест като листериоза, която несъмнено е много вредна за вас и вашето бебе.

Под сварено месо:

Всеки вид сварено месо е вреден по време на бременността. Особено трябва да го избягвате, докато носите детето си. Такива меса са достатъчни за образуване на бактерии в тялото ви. Ако желаете да имате месо, тогава го подгответе за поддържане на хигиената. Добре сварените меса са лесни за усвояване. Тъй като храносмилането е много рядък проблем на бременността, следователно избягвайте да ядете месо, които са недостатъчно приготвени.

Меки сирена:

Меките сирена не са правилно пастьоризирани и така се опитват да се избягват. Твърдите сирена са за предпочитане по време на бременността. Като диета през 6-ия месец от бременността не обръщайте внимание на това. Той съдържа болести, които причиняват бактерии. Въпреки, че може да харесате продукта, но не го имате.

Пикантни храни:

Пикантните храни са добра причина за създаването на лошо храносмилане. Такива храни се приготвят без поддържане на хигиена. Въпреки че по това време без пикантни и варени храни, вие се уморявате. Но все пак те са здрави в сравнение с не пикантни храни

Виж повече: 2-ри месец от бременността Диета

Кофеинът:

Кофеините като кафе и чай изобщо не са добри за времето. Това не означава, че не можете да го имате. Но не правете често навик за чай и кафе. То влияе силно върху сърдечния ритъм.

Ако поддържате подходяща и стабилна диета, вашето бебе ще се ползва от това. Здравословните храни могат да осигуряват само важни хранителни вещества, необходими за растежа на вашето бебе. Храната е единствената възможност, която може да ви осигури енергия, необходима за грижите за вашите малки.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send