Красота и мода

Как да използваме маслиново масло за псориазис?

Pin
Send
Share
Send


Псориазисът може да бъде истинска дилема за справяне и изисква професионално съгласие, преди да се прибегне до някакъв вид домашно средство за лечение на този проблем. С избухването на изгаряния и кожни лезии псориазисът може да бъде много трудно да се отървете от това, да не говорим за факта, че той изгаря и сърби по кожата. Най-лошият фактор е, че псориазисът може да се случи почти навсякъде по тялото ви и да има трайни ефекти като струпеи и белези от рани, които могат да останат в продължение на много години, преди да изчезнат. Въпреки че професионалист би предложил широки медицински средства, които включват широк спектър от лекарства Псориазисът може да се лекува с домашни средства, особено със зехтин. Важно е обаче първо да провеждате домашно лекарство, преди да опитате нещо у дома.

Как да използваме маслиново масло за псориазис?

По-долу са дадени няколко начина, по които псориазисът може да се лекува със зехтин

Баня с маслиново масло:

Като вана маслиново масло е много полезно за кожата, особено когато можете да псориазис. Благодарение на високото съдържание на мастни киселини и витамин Е в маслиновото масло помага за справяне с изгаряния и кожни лезии, причинени от Псориазис ефективно. Изпразнете най-малко две чаени лъжички зехтин в топла кофа с вода и измийте тялото си ефективно поне три пъти или четири пъти седмично за най-добър резултат. Опитайте се да избягвате използването на сапун по време на тези сесии, тъй като сапунът само ще подбуди псориазиса да расте.

Противовъзпалително:

Ако страдате силно от много лошо усещане за парене в различни области на кожата, причинено от Псориазис, най-добре е да нанесете топло маслиново масло в тези области. Маслиновото масло действа като противовъзпалително средство, което помага за успокояване на усещането за изгаряне на кожата, така че да се справите ефективно с това заболяване. Можете да използвате ръцете си или чиста кърпа, за да извършите този процес.

Виж повече: Маслиново масло за нокти

Екстра вирджински зехтин:

Екстра вирджински зехтин е чудесен овлажнител за суха кожа, които са симптоми на псориазис. Екстра сухата кожа може да причини лющене, което е много дразнещо. Екстра вирджинският зехтин помага за запазването на тези сухи зони, като действа като много ефективен овлажнител. Няколко малки петна от това чудно масло са всичко, от което се нуждаете, за да постигнете желаните от вас резултати. Резултатите са незабавни и дълготрайни.

Виж повече: Маслиново масло срещу кокосово масло за коса

Горещи рани:

Установено е също, че маслиновото масло лекува рани от изгаряне във времето, което е много подобно на псориазиса, така че сега знаем, че може да се използва и в тази област. Псориазисът е много устойчив проблем, който, ако не бъде проверен, може да бъде много драстичен за кожата ви. Тя се разпространява с времето, причинявайки висока степен на болка и дразнене. Използвайте малки маслини, за да успокоите областите на кожата, засегнати от рани от изгаряне, причинени от Псориазис, за да постигнете най-добри резултати с течение на времето. Опитайте се да използвате маслиново масло, което е много силна форма на маслото.

Виж повече: Как да използваме рициново масло за запек

Ефективно приложение:

Всичко се свежда до това колко ефективно прилагате маслиновото масло към засегнатите от Вас псориазис. Ако нанесете маслото и след това веднага избършете, няма да се получат резултати от прилагането на маслиновото масло, но ако оставите маслото да стои дълго време, кожата ви ще абсорбира витамин Е и мастни киселини, за да помогне за почистването на плаките. формиран ефективно от псориазис. Опитайте се да нанесете маслото през нощта и да го оставите до сутринта след това, след което използвайте чиста кърпа, за да се избършете или да се изкъпете с чиста топла вода с две чаени лъжички зехтин.

Гледай видеото: Botanic Therapy Olive Mythique: открийте силата на зехтина за вашата коса (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send