Диета

9-ти месец Бременност Диета - Кои храни да се яде и да се избягва

Pin
Send
Share
Send


В този етап или бременността структурата на тялото на бебето е почти развита. Бебето използва за по-голяма тежест и мозъка, белите дробове непрекъснато се развиват. Просто влизайки този месец можете да почувствате повече тегло, което може да повлияе на храносмилателния ви процес. Ето защо трябва да направите резервно копие на хранителните вещества на тялото чрез правилно диета.

Какво да ядете: -

Храни, обогатени с влакна:

Необходимо е ежедневно да консумирате хранителни продукти, обогатени с влакна, за да се предотврати нарушението на запек през този период. Трябва да включите този компонент в 9-ия месец на бременността Диета, която може да бъде достъпна чрез различни пресни зеленчуци, плодове, бобови растения и зърнени култури и др. В случай на тежка консумация на фибри, Ви съветваме да вземете много вода, която ще ви даде воден баланс в червата.

Храни, обогатени с желязо:

Желязото е минералът, който работи, за да ви предпази от атаката на анемията. Бременността може да бъде причина за необичайно изтичане на кръв или кръвоизливи на кръвоносни съдове. Това може да доведе до недостиг на хемоглобин в тялото ви. За да намалите ефекта, трябва да се храните в 9-ия месец на бременността, включително 25 до 27 мг консумация на желязо на ден. Някои пресни и естествени източници са леща, яйца, горски плодове, стафиди, спанак, сухи храни, пиле соя, риба и др.

Виж повече: Диета по време на 8-ия месец от бременността

Храни, обогатени с фолиева киселина:

Фолиевата киселина помага да се противопоставят на уврежданията при раждане на бебето като spina bifida. Той също така помага за изграждане на червени кръвни клетки и ДНК структура. Излишно е да казвам, че тя е един от жизненоважните компоненти, които тялото изисква по време на 9-месечния план за бременност, който може да се консумира от 600 до 800 mg на ден. Някои от най-често срещаните източници на фолиева киселина са: нахут, бобови растения, зелени листа, папая, зърнени храни, овес, аспержи, леща, портокали и др.

Храни, обогатени с калций:

На този етап калцият изисква увеличено количество. Необходимо е да дадете здрава костна структура на вашето бебе, както и да се подготвите за предстоящата доставка. Безценен е повече от всичко, за да се включат калциевите компоненти в Диетата през 9-ия месец на бременността, за да се роди здраво бебе. Можете да се възползвате от калция в различни храни като банани, зелени листа, риба, постно месо, ядки, яйца, млечни продукти, сусам, бадеми, овес и др.

DHA Обогатени храни:

Това е видът мастни киселини, който е от съществено значение за развитието на мозъка. Трябва да консумирате 200 мг DHA на ден от различни храни, за да осигурите на вашето бебе основните съставки за развитието на фронталната верига на мозъка. Този елемент може да бъде достъпен чрез плодови сокове, яйца, мляко, фъстъчено масло и др.

Храни, обогатени с витамин А:

Витамин А помага за развитието на очите, кръвните клетки, кожата, имунитета и силата на съпротива срещу инфекцията в тялото на бебето. Храните, обогатени с витамин А, са такива като сладки картофи, спанак, пъпеш, моркови и т.н.

Храни, обогатени с витамин С:

Той е един от най-важните компоненти през този триместър. Той помага да се ускори изгарянето на желязото в кръвта. Трябва да приемате 80 mg витамин С на ден с естествени храни. Предлага се чрез различни цитрусови храни, броколи, домати, портокали, карфиол и др.

Обогатени с протеини храни:

Трябва да приемате протеини от различни храни в подходяща дажба, за да се пригодят за предстоящата сесия. Това е жизненоважният компонент, който дава на бебето и на вас източник на сила. На този етап трябва да се консумират 50 до 55 грама протеин на ден. Общите източници са яйчни белтъци, тофу, мляко, кисело мляко, риба, пиле и др.

Храни, обогатени с витамин В12:

Можете да абсорбирате компонента на витамин В12 чрез различни източници на природата като пиле, риба, млечни продукти, мляко и т.н.

Храни, обогатени с въглехидрати:

Някои често срещани и достъпни източници на въглехидрати са плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите хлебни, бобовите растения, макароните, сладките картофи, бобените дини и т.н.

Виж повече: 7-ия месец от бременността

Какво да не ядем: -

Меко сирене:

Трябва да избягвате зрело сирене като бри, сини жилки и др. Може да съдържа количество листерия, което е неочакван компонент за доставка. Това може да създаде затруднения по време на бременност. Ако сте любители на сирене, тогава можете да изберете твърдо сирене.

Кафе:

Съдържанието на кофеин може да повиши симптомите на запек по време на последния етап на бременността. Ако сте привикнали с кафе, тогава трябва да се отървете от този навик. За да ви улесни, можете да консумирате огромно количество вода от плодови сокове.

Алкохол и тютюн:

Трябва да избягвате алкохолното съдържание и тютюна, както и да раждате здраво бебе без никакъв здравен проблем. Той може да създаде няколко усложнения по време на бременността. Също така има неблагоприятно въздействие като необичайно кървене. Ето защо трябва да избягвате всички тези пристрастявания с кука или мошеник.

Непастеризирано мляко:

Млякото без пастьоризация може да бъде много опасно за бременни жени, особено в последния етап. Тя трябва да избягва всяко мляко, което не е варено. Суровите млека трябва стриктно да се избягват заедно с козе мляко, защото то е много рисковано по време на бременността. Той може да създаде токсоплазмоза по време на третия триместър на бременността.

Виж повече: 6-ти месец от бременността

Пейт:

Той съдържа листерия и може да повреди, като създаде листериоза в маточното легло. Това е най-горният елемент, който трябва да се избягва по време на бременност. В противен случай консумацията на това съдържание може да увреди живота на бебето в матката. Тя може да бъде причина за раждането на спонтанен аборт и води до раждане на болно бебе. Трябва да избягвате патетите по отношение на здравословната доставка.

А правилното хранене през целия период на бременност ще ви помогне да получите здраво бебе. В последния етап на бременността триместър, трябва да се запази повече внимание на правилното хранене. Трябва да вземете хранителни вещества и основни компоненти в подходящо съотношение. Освен да правите диета, вие също трябва да се поддържате хигиенични и годни за най-близкото дължимата дата на доставка.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send