Красота и мода

17 Различни типове прозорци и техните дизайни за новия ви дом

Pin
Send
Share
Send


Windows са сладките малки отвори, или на скара, или на окото. Те служат за огромна цел за всеки дом. Те проветряват дома добре, а освен това позволяват на слънчевата светлина да влезе вкъщи. Ето защо, колко от тези, които искате за вашия дом е всъщност зависи от вас, което означава, че можете да контролирате размера на прозореца и да го персонализирате, за да се пече или окото. В днешно време, прозорците идват с много опции и видове. Можете да изберете да имате такива, които са малки, просто позволявайки точното количество слънчева светлина и въздух, или да го поддържате големи, позволявайки им да функционират повече като великолепно парче.

Каквото и да е вашата идея да имате прозорец, ето някои прохладни типове прозорци, които можете да помислите за къщата си. Изберете тези, които харесвате и помнете, че правилният избор има какво да добавите към цялостния имидж на къщата ви.

17 Най-нови дизайни на прозорци, които ще подобрят облика на вашия дом:

Вашият поглед към външния свят започва с прост прозорец. Една къща сигурно се нуждае от прозорец, който ще допълни външния вид и в същото време ще бъде по ваш вкус. Ето някои красиви видове прозорци, които можете да изберете за вашия дом.

1. Аркиран прозорец:

Аркиран прозорец е вечна красота. Аркираните прозорци са изградени, за да подобрят облика на къщата. Това допринася за красотата на къщата, отколкото просто да служи на определена цел. Тези прозорци понякога са вградени в дизайна на вратата, за да действат като част от екрана на вратата. Те също са оставени да стоят като един голям прозорец. Тези прозорци са с двойно или тройно остъкляване и това зависи от вашите нужди. Единственото нещо, което се нуждае от достатъчно внимание е измерването на размера, в който ще го поставите. Арочните прозорци са перфектни, когато става дума за добавяне на уникалния облик на къщата ви, също така подобрява светлината, която прониква във вашата стая или къща. Можете да персонализирате дизайна и обикновено те се предлагат в няколко стъкла, докато някои от тях имат винил или дърво. Не забравяйте да възложите работата на експерт, който знае правилното рязане и монтаж. Това са двете важни части от тях.

Къде да използвате: Те обикновено са предпочитани, дълги и големи в коридора или дори в спалнята, позволявайки по-естествена светлина.

 • Професионалисти:Те са добър избор за топлите климати и са с ниски цени. Те са добър избор за пускане на свеж въздух и светлина.
 • Недостатъци: те са трудни за почистване и ламелите са доста лесни за отваряне, като по този начин се нарушава леко сигурността.

2. Windows:

Прозорците с тенти са известни с лесната си вентилация. Обикновено те са закачени на върха и се отварят навън, като по този начин позволяват вентилация, дори когато има лек душ навън. Те се поставят по-високо над стените за поверителност или понякога в комбинация с други стилове на прозорци. Те позволяват лесно отваряне и затваряне и се предлагат в много видове ценови диапазони. Те предлагат и опция за тройно стъкло. Прозорците с тента са изградени от масивно дърво, стъклопласт и предлагат максимална издръжливост и поддръжка. Обикновено се поставят в помещенията на къщата, а не в коридора или хола.

 • Професионалисти: те са изградени така, че да действат като устойчиви на атмосферни влияния и да осигуряват по-добра вентилация, тъй като са поставени по-високо на стената. Те също така заключват топлината от влизане. Трудно е да се прекъсне, тъй като те са наистина недостъпни.
 • Недостатъци: Те не могат да бъдат използвани във вътрешния двор, тераса, веранда или тротоарите, защото можете лесно да ги настигнете. Достъпът им също е труден, тъй като те са поставени по-високо, когато са в извънредни ситуации.

3. Bay Windows:

Прозоречните прозорци са добра съставка за създаването на красив дом. Когато ги инсталирате във всекидневната си стая, идеално сте го направили просторна. Това е един вид изпъкнал прозорец, който има вътрешни ъгли от 90, 135 и 150 градуса, който има триъгълен залив. Те са или квадратни, или многоъгълни. Най-често те са построени, за да придадат на къщата декоративна визия. Най-добрата част от тях е, че правят стаята наистина голяма, позволявайки добра гледка отвън. Всекидневната е най-обичайното място за тях и може да бъде направено от дърво или желязо. Хората обикновено обичат външния вид на еркерите и по този начин са общ избор за много хора, които биха искали да направят домовете си привлекателни.

 • Професионалисти: Те придават вид на просторна стая с ненадминато качество на въздуха, която не бихте постигнали с никакви редовни прозорци. По природа те са панорамни и като такива позволяват на слънчевата светлина от всички ъгли да влиза в дома. Очаквайте подходяща яркост в стаята с това.
 • Недостатъци: тъй като те позволяват на слънчевата светлина да влезе, те също могат да загреят стаята. Ако сте човек, който обича да спи в тъмното, вероятно ще трябва да помислите за друг прозорец
  Тип. Също така може да е трудно да се намерят завеси или щори, които да покриват всички ъгли.

4. Прозорци с прозорци:

Стъклата са друг вид общ прозорец за жилища. Те са прикрепени към рамката с помощта на панти отвън. Те са предпочитани за естествената им вентилация, особено през лятото. Другата полза, която те предлагат, е как те могат да бъдат закачени отвън, като по този начин се контролира количеството въздух, което искате да пуснете. Стъклените стъкла се поставят точно в рамката, след която се запечатват с шпакловка или стъклопакет, за да закрепете стъклото. Стенните прозорци имат върхови панти, а прозорецът от стъклата има дънни панти. Можете да го използвате самостоятелно или частично в рамките на същия кадър. Най-добре се използват в хола, спалнята и кухнята. Тъй като те позволяват достатъчно вентилация, те са предпочитан избор за много от стаите у дома. Те също не заемат много място, като по този начин запазват цялостния образ на къщата. Преди да тръгнете, за да изберете това, ето някои предимства и минуси, които трябва да имате предвид.

 • Професионалисти: те са най-добрият избор, ако искате максимална вентилация. Те са склонни да се отварят навън и така да внасят много чист въздух. Те също така лесно осветяват. Те се почистват лесно, тъй като позволяват лесно отваряне и затваряне. Това означава, че можете да миете прозореца, докато все още сте вътре в къщата.
 • Недостатъци: те са скъпи в сравнение с другите видове прозорци. Ако обичате да имате прозорец, обърнете внимание на качеството. Тъй като множество стъклопакети придават тегло, хардуерът и цялата конструкция на касата трябва да бъдат с добро качество, което го прави много скъпо. Има и сериозни ограничения, когато става въпрос за размер. Ето защо не виждате винаги по-големи прозорци. Те също така трябва да проникнат и по този начин хардуерът и пантите трябва да се проверяват често, за да гарантират сигурността.

5. Двойно окачени прозорци:

двоен висящ прозорец е красив избор, независимо дали вашият дом е модерен или съвременен. Тяхното класическо присъствие е допълнителна красота за вашия дом. Тези прозорци са лесни за отваряне и се доставят с пружинно балансирана система. Горната и долната част на крилото се задействат и лесното им накланяне позволява да ги почиствате без много усилия. Те също имат екрани отвън. В сравнение с прозореца на прозорците, двойно висящите прозорци не ви дават пълен безпрепятствен изглед отвън. Двойно висящите прозорци имат хоризонтална лента в центъра на прозореца и това също може да възпрепятства изгледа ви. Двойно висящите прозорци са добър избор за вашия хол.

 • Професионалисти: Те идват в много цветове, тъй като те са популярни и по този начин купувачите имат много възможности за избор. Те са икономически и прозорците им са с ниска цена. Можете обаче да избирате от вида стъкло, което искате да имате, като E-glass. Поддръжката е лесна и вероятно е правилният избор за добра вентилация.
 • Недостатъци: Изтичането на въздух е един от основните недостатъци при използването им. Те не са въздухонепроницаеми. Вътрешните метеорологични ленти са задължителни за спиране на изтичането на въздух. Също така, за да подобрите живота на двоен висящ прозорец, не забравяйте да включите годишна проверка за поддръжка на прозорците. Това е необходимо за неговото дълголетие.

6. Прозорец за излизане:

Изходният прозорец е огромен и голям прозорец, който е предназначен за влизане или излизане по време на извънредни ситуации. Едно от най-добрите ползи, които ще получите от един изходен прозорец, е ненадмината естествена светлина и вентилация в мазето на вашия дом. Той също така увеличава общия квадратен метър и стойността на къщата ви. Те са основният източник, който ви позволява да изскочите в случай на пожар или друго извънредно положение. Те обикновено са построени на мазето и това по никакъв начин не може да попречи на външния вид на къщата ви, защото сега те идват в редица проекти. Не всички прозорци обаче се класифицират като изходен прозорец. Те трябва да отговарят на определени изисквания за размер, за да се считат за изходен прозорец. Площта на отваряне на прозореца се нуждае от минимум 5,7 квадратни метра, за да се счита за една, с височина от 24 ”.

 • Професионалисти: там наистина няма много да се харесва или не харесва за тях. Те са най-подходящи за безопасност и сигурност и постоянен източник на вентилация на стаята ви. Като такива, можете да ги поставите и във вашата спалня.
 • Недостатъци: Уверете се, че строителните кодове варират от една област до друга. Тя трябва да следва спецификацията на определен размер и цялото това може да отнеме много време. Проблемите с влагата са често срещани в мазето и следователно внимавайте за някой от тези проблеми, които ще добавят тревога.

7. Градина Windows:

Градински прозорец е сладък малък прозорец, който обикновено се поставя над кухненската мивка. Той е малък и е триизмерен прозорец и е построен за дълго време. Те също идват с 1 инчов дебело стъкло. Изработени са от девствена PVC винилова рамка, която ги запазва здрава и здрава. Ако търсите да инсталирате прозорец със стандартен размер, това не би трябвало да е скъпо. Известно е, че градинските прозорци заемат дизайна на стила на прозореца, позволявайки на слънчевата светлина и въздуха да влизат. Тези прозорци създават изглед, подобен на кутия и са поставени под ъгъл от 90 градуса. Допълнителното им стъкло действа като покривен прозорец и по този начин е добре защитено.

 • Професионалисти: те са изградени, като се има предвид дълготрайността. Изработени са от водоустойчиви елементи и твърд винил, като по този начин ги поддържат живи за много дълго време. Ако сте в градинарство, градинските прозорци ще ви привлекат. Те позволяват добра витрина на вашите растения и ви помагат да поддържате градинарството си дълго време.
 • Недостатъци: те не са енергийно ефективни. Като цяло, прозорците получават много енергийна ефективност чрез дебелия винил или дървената рамка, които са около рамката. В прозорците на градината липсва тази дебела рамка и по този начин не са енергийно ефективни.

8. Прозорци от стъкло:

Стъклените прозорци са доста стари, създадени около 1900-те години. Те са издръжливи и изолационното свойство позволява на светлината да влезе вътре. Те са предпочитани във фабриките. Понякога те се използват в стените и прозорците на банята, тъй като позволяват светлината да влезе. Те също са трудни за изграждане и се нуждаят от внимателна оценка от работника, така че да се измерват правилните измервания. Тя гарантира, че всички блокове ще бъдат отрязани в правилния размер и ако размерите на блока не са правилни, потенциално бихте могли да попречат на цялата сграда. Най-добрата част от тях е, че те позволяват преминаването на светлината вътре, те не ви позволяват да видите какво има отвън, затова и те са избор за вашите бани.

 • Професионалисти: те са гарантирани за тяхната сила и издръжливост. Те са тежки и по този начин не се отваря лесно с тях. Те са дебели и тежки и затова можете да бъдете сигурни в тяхната сила.
 • Недостатъци: Те са много тежки и трябва да проверите площта на пода и да добавите подпорните структури отдолу. Те са толкова тежки, че теглото им може да доведе до потъване или падане на пода. Те не могат да се използват при никаква способност на олово. Докато те не могат да се счупят веднага, те сигурно биха могли да причинят пукнатини и по този начин да повредят цялата конструкция на сградата.

9. Хопър Windows:

Прозорец, който е малък и се отваря навътре и надолу, се описва като прозорец на бункера. Те са популярен избор за по-малки пространства като бани или малки мазета. Те се отварят напълно и следователно позволяват повече въздух в помещението. Другият прозорец на бункера се люлееше в стаята от горния край на крилото. Основната разлика между навеса и прозореца на бункера е посоката, в която те се отварят. Прозорците на бункера се отварят навътре, към къщата, докато прозорците на тентата се отварят навън, далеч от къщата. Те се изработват с опция с двойно стъкло само поради теглото на крилото.

 • Професионалисти: те не заемат голяма площ и са най-добрите курорти за по-малки стаи и зони. Те са и икономични.
 • Недостатъци: Макар че малкият размер може да бъде идеален и хубав, те не са добър избор за тези от вас, които искат да проветрят помещението добре или искат достатъчно слънце или яркост вътре. Прозорецът на бункера не може да поддържа климатик на прозореца.

10. Жалюзи Windows:

Прозорецът за жалузи също е известен като прозорец с решетки, който има паралелни стъклени, акрилни или дървени решетки, поставени в рамка. Те бяха популярен избор за по-старите жилища, а хоризонталните ламели са поставени един върху друг, които са подобни на керемидите. Има една манивела, която отваря летвите и когато това се обърне, дъното на ламелите, които са шарнирни, се издигат нагоре, като по този начин се прави отвор. Повечето от тези ламели понякога се отварят изцяло, като по този начин дават красива и безпрепятствена гледка. Някои от тези прозорци се нуждаят от стъклени панели, докато други ще се нуждаят от алуминиеви стъкла или други твърди материали, за да създадат здрав.

 • Професионалисти: Прозорците Jalousie са добър избор дори по време на леки душове. Можете да държите прозореца отворен и да се наслаждавате на лекия душ навън. Известно е, че техните ламели отблъскват дъжда и също така осигуряват охлаждането на въздуха. Когато отворите прозореца напълно, получавате добър въздух и те също трябва да се поправят в случай на проблеми. Тъй като традиционните прозорци се нуждаят от пълен ремонт, това се нуждае само от панели, които са в беда, за да бъдат поправени.
 • Недостатъци: Те предлагат лоша изолационна собственост и многото участъци в стъклата оставят много пропуски, всички от които се нуждаят от правилно запечатване. Така те са лош избор за по-студен регион.

11. Windows Windows:

Прозорците на картината са неподвижни и не се отварят. Тази функция ги прави по-енергийно ефективни. Те се използват най-добре, за да увеличите изгледа навън и често създават привлекателен облик на къщата. Те са структурно много прости и могат да бъдат персонализирани, за да правят по-големи. Тъй като те са плътно запечатани в краищата, те предлагат и хубаво време. Те също така са лесни за почистване и дизайнът им е привлекателен за много хора. Те изглеждат добре в хола и спалните, като предлагат прекрасна гледка за посетителите си и след като се изправите в спалнята.

 • Професионалисти:те са много атрактивни и придават специален вид на къщата ви. Техните енергийни характеристики ги правят по-привлекателни за потенциалните купувачи.
 • Недостатъци: Налице е пълна липса на вентилация и това може да е огромно изключване. Те също така пускат нежелана топлина и ако в случай на повреда на прозорците се наложи да поправите цялото парче. Няма части, които се предлагат отделно.

12. Кръгла Windows:

Един от най-красивите фокусни точки на всеки дом ще бъде кръглите прозорци. Прозорецът и рамката му са с кръгла форма и много дизайнери на интериора измислят много творчески дизайн и теми. Някои от тях имат хубав книжен рафт върху рамката, заобикалящ прозореца, а други просто седят на техните прости. По-ранните са декоративни, изработени от различни дървени рамки и днес са направени от прости рамки. Те позволяват по-естествена светлина и са от висок архитектурен интерес. Предпочитат се в кухнята или понякога по стените, водещи нагоре.

 • Професионалисти: Те изглеждат елегантно и допълват общата стойност на къщата. Те не заемат много място и позволяват само необходимото ниво на слънчева светлина.
 • Недостатъци: Прозорците не могат да се отварят или затварят и могат да бъдат малко по-скъпи. Те също не се търсят популярно след тези дни.

13. Единично окачени прозорци:

В един окачен прозорец крилото на върха е фиксирано на мястото си и не се движи. Въпреки това, долното крило е подвижно. Тези прозорци идват в широк диапазон от размери и по този начин стойността на инсталацията им зависи от размера, който искате да се побере. Те обаче се инсталират по-бързо, защото имат само едно подвижно крило. Един от тях е, че предлагат по-малка вентилация, тъй като те са отворени само на дъното и това прави двойните висящи прозорци по-добър избор. Единични окачени прозорци са популярен избор в хола и тоалетните.

 • Професионалисти: Те са лесни за инсталиране и са по-евтини. Те също са безопасни и сигурни с енергийно ефективни свойства.
 • Недостатъци: Те могат да бъдат трудни за поддържане и почистване, поставени на пода над сутерена. Те също така предлагат по-малък брой стилове. Вентилацията и гъвкавостта не са техните свойства.

14. Windows:

Прозорците на тавана са фиксирани прозорци, поставени в покрива. Прозорецът не се отваря, но прави път за достатъчно слънчева светлина да влезе в къщата. Прозорците на тавана са отдавнашни и през по-ранните времена някои от тях бяха отворени само с грил. Те придават неповторима архитектурна красота на къщата и обикновено се виждат в хола, а понякога и в кухнята. Когато тези прозорци са запечатани и инсталирани правилно, те са енергийно ефективни и по този начин намаляват до минимум отоплението и охлаждането в помещението. Те изглеждат добре на домовете и цялостното осветление се управлява достатъчно от тези прозорци. Не забравяйте да получите ниско-или тонирано покритие, за да предпазите от UV и топлина.

 • Професионалисти:Те помагат да запазят стаята ви топла по време на хладния климат и също така да пуснат светлина в най-тъмните места на дома ви.
 • Недостатъци: те са скъпи както по отношение на сметките ви за енергия, така и по отношение на инсталационните такси. Можете също така да изпитате изтичане на покрив, но това може да бъде предотвратено чрез използването на висококачествени прозорци за покривни прозорци.

15. Плъзгащи се прозорци:

Плъзгащите се прозорци съществуват от много дълго време. Те са хоризонтални, има крила, които помагат при плъзгане напред и назад. Те приличат повече на двойно висящи прозорци. Те са известни най-добре за тяхната лекота на работа с набор от гъвкави дизайни. Често се срещат в кухни и спални. Те предлагат по-голямо пространство за прозорци, което позволява по-голям бриз и светлина в къщата. Теглото на плъзгащия се прозорец се поддържа от алуминиев отвор.

 • Професионалисти: Те не заемат много място като изпъкналите навън и са много лесни за почистване. Не се нуждаете от картина или дизайн около рамката, за да изглежда пълна. Те също са рентабилни.
 • Недостатъци: Прозорците дрънкат, защото те са леки. Те не винаги се затварят добре, като по този начин пускат студен въздух. Плъзгащите се слотове са предразположени към прах и мръсотия и може да се наложи да почиствате често.

16. Буря Windows:

Бурните прозорци са предпочитани за допълнителния им слой изолация и защита срещу бурята. Те издържат на силната буря на места, които имат сериозни бурни проблеми. По желание те се добавят към външната част на обикновения прозорец и по този начин поддържат дома ви топъл и изолиран. Те в никакъв случай не са заместител на прозореца, който е задължителен у дома. Магнитното уплътнение на прозорците осигурява два пъти по-голяма ефективност при спиране на изтичането на въздух.

 • Професионалисти:Те са абсолютно гъвкави и позволяват лесен и бърз монтаж. Той е изключително ефективен, което го прави достъпен за почти всички домове, които са склонни към бури.
 • Недостатъци: някои от видовете бури могат да блокират естествената светлина да влиза във вашата къща. Нуждае се от добра поддръжка и трябва да се поддържа чиста и да се почиства от праха, към който може да се подложи.

17. Прозорци на транца:

Те са красиви архитектурни идеи за вашия дом. Най-често те се виждат в исторически места или домове и просто изглеждат хипнотизиращи. Те са предпочитаният избор за дом, който има много големи и просторни всекидневни. Инсталирани са и в спалните и читалнята. Те позволяват достатъчно светлина и вентилация вътре в къщата. Той е от особен интерес за архитектите и придава усещане за естетичен поглед към къщата и само някои прозорци са способни да го направят. Те вероятно са най-добрият избор за входната ви врата.

 • Професионалисти: Те осигуряват добра светлина и вентилация в помещението. Те са добри за топъл климат и идват на достъпна цена.
 • Недостатъци: Те не гарантират сигурността и могат да бъдат трудни за почистване. Летвите са лесни за отваряне.

Сега, когато знаете видовете прозорци, ето някои съвети за избора на нови прозорци, за да придадете допълнителна красота.

Материал на прозореца: Изберете материала на прозореца като първа стъпка. Можете да избирате между алуминий, фибри, винил и дърво. Винилът се предлага в много цветове и можете да изберете дърво за ремоделиране.

Опция за стъкло: следващото съображение трябва да бъде към стъклото. Има много видове опции за стъкло. Изберете между стъклото с едно стъкло или тройното стъкло в зависимост от местоположението на къщата.

Енергийно ефективни прозорци: Винаги отивайте за енергийно ефективни прозорци. Потърсете по-високи R-стойности. По-високите стойности на R са по-високи от изолацията.

Windows са сигурни, че гледката към външния свят. Ето защо, дайте достатъчно внимание на вида, който искате да купите, имайки предвид декора на къщата и предназначението му в стаята. Разгледайте многото видове и дизайни и ще видите как вашата „перспектива“ ще се промени към по-добро.

Гледай видеото: Краят на играта: План за световно поробване (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send