Красота и мода

Ацикловир е безопасен по време на бременност?

Pin
Send
Share
Send


Бременността има своите предимства. Но нека си го кажем. Не е много приятно и мрачно за мнозина. Ако имате състоянието на херпес или варицела, херпес или херпес, тогава се нуждаете от някакво лекарство, което да ви помогне да намалите симптомите. Сега, докато дебатът за това дали ацикловир е безопасен по време на бременност или не, е безсмислен. Въпреки това има няколко неща, които може да се наложи да знаете.

Има няколко, които имат неблагоприятни ефекти върху бременността и има някои, които не причиняват вреда. След като сте се погрижили, вие сте добре да отидете с вашите лекарства според съветите на Вашия лекар. Ацикловир е едно такова лекарство, което се използва по време на бременност.

Виж повече: Подуване при бременност

Какво е Ацикловир?

Ацикловир е антивирусно лекарство, което основно се използва с намерението да се забави растежа и разпространението на херпесен вирус в организма. Той не е предназначен да лекува болестта, а просто намалява симптомите, причинени от инфекцията. Използва се за лечение на инфекции, причинени от херпесен вирус като генитален херпес, херпес, варицела и т.н. Важно е да се отбележи, че приемането на ацикловир по време на бременност трябва да бъде пълен курс според препоръките на Вашия лекар. Сега можете ли да приемате ацикловир по време на бременност? Ами, скоро ще разберем.

Дали ацикловир е безопасен по време на бременност?

Едно от най-големите проучвания, в които са взети предвид повече от 1500 деца, не са показали странични ефекти при разглеждането на аспектите на вродените дефекти. Консумацията на Ацикловир по време на бременност не води до никакви усложнения при бременността, както и до датата, показват проучванията. Въпреки това, курсовете, предписани от Ацикловир, трябва да бъдат завършени непрекъснато и всичките ви посещения при лекаря трябва да се проследяват с времето. Също така, класифициран като наркотик от категория В от Агенцията по храните и лекарствата, той ясно заявява, че не се очаква да навреди на бебето. Ацикловир ли е безопасен по време на бременност? Да, отсечете всичко, когато дойде време.

Виж повече: Какво причинява гадене по време на бременност

Какви предпазни мерки трябва да взема за ацикловир?

Приемането на ацикловир по време на бременност трябва да бъде на място, докато се спазва предписанието. Въпреки, че няма вродени дефекти, за които е известно, че са открити по отношение на употребата на лекарството, би било безопасно да не се надвишава предписаният брой лекарства. Също така, трябва да се свържете с Вашия лекар колкото е възможно по-скоро, за да избегнете объркване и да се уверите за вашата безопасност по отношение на прекомерната доза. Плюс това, няма ефект върху плодовитостта, както и по време на Ацикловир, докато се опитва да зачене.

Знаейки, че има толкова много лекарства на пазара, за да се справят с вируса на херпес и причинените инфекции, може да се чудите дали можете да приемате ацикловир, докато сте бременна. Това, което трябва да знаете е, че ацикловир по време на бременност е напълно безопасно лекарство за разлика от много хора, за които е известно, че имат по-неблагоприятно въздействие върху организма. Въпреки това би било чудесно да имаме своя продукт и описание, което ви позволява да бъдете сигурни какво консумирате и защо и как функционира.

Моля, имайте предвид, че никой от тях не трябва да се приема без препоръка на Вашия лекар. Ако се окажете в дилема или в много несигурна позиция, единственият, който може да ви помогне, е вашият лекар, с когото трябва да се консултирате. Докато бременността може да изглежда като всичко за теб, тя всъщност е всичко за бебето. Така че внимавайте и се грижете добре за себе си.

Виж повече: Главоболие по време на бременност

Объркани относно използването на ацикловир по време на бременност? Прочетете тук, за да знаете за пълното ръководство за ацикловир и да знаете колко безопасно е да използвате ацикловир по време на бременност.

Pin
Send
Share
Send